Stefan Babović posle Vračara: Bio je penal, ali i faul pre gola Voždovca (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefan Babović posle Vračara: Bio je penal, ali i faul pre gola Voždovca (VIDEO)

Kapiten crno-belih za MOZZART Sport pričao o značaju prekida rezultatske krize, odnosima u timu, predstojećem gostovanju u Nemačkoj...

Partizan mora da pobeđuje i da igra lepo. Od tog višedecenijskog postulata o načinu života i rada u Humskoj 1 crno-beli su delimično odstupili u nedelju popodne, jer im je bilo važno samo da trijumfuju. Makar i na „mišiće“. Upravo se to desilo. Utakmicu u kojoj su bili u rezultatskom deficitu, fudbaleri Zorana Milinkovića >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << završili su sa tri boda u džepu i preko vračarskog blata vratili Parni valjak na pravi kolosek.

Najzaslužniji za bodove protiv Voždovca (2:1) bio je upravo njihov bivši kapiten - Stefan Babović. Koliko zbog asistencije Andriji Živkoviću u 23. sekundi drugog poluvremena, toliko i veštom egzekucijom jedanaesterca u 71. minutu, ali pre svega još jednom vrlo dobrom partijom kad je reč o organizaciji igre, vezista Partizana je preuzeo na sebe ulogu lidera i izveo ekipu iz krize.

Sad je sve mnogo bolje“, oseća se olakšanje u glasu Babovića koji za MOZZART Sport govori u dubljem značaju trijumfa u 11. ligaškom kolu. „Od OFK Beograda nismo nikog pobedili u prvenstvu, napravili smo disbalans kad je reč o rezultatima u Evropi, gde igramo najbolje u poslednjih pet godina i Superligi, gde smo vezali tri loša ishoda. Zbog toga nam ova pobeda posebno znači na psihološkom planu“.

Crno-beli su se pošteno namučili da u prvom poluvremenu duela na stadionu Obilića stvore šansu.

Pošteno, skoro da je nismo ni imali“, priznaje „desetka“ crno-belih.

Sve se promenilo u nastavku.

„Andrija Živkovć je u pravom trenutku našao put do mreže rivala, pa nam je do kraja bilo lakše, iako je na terenu lošeg kvaliteta i malih dimenzija stvarno bilo teško igrali dopadljiv fudbal. Najbitnije je da smo prevazišli krizu rezultata, ona ume da unese zebnju, poljulja samopouzdanje...“

NAŠ PROBLEM NIJE BIO U NOGAMA, NEGO U GLAVI

Paradokslano deluje: Partizan je protiv Voždovca odigrao jednu od najslabijih utakmica sezone i slavio je samo četiri dana pošto je odigrao najbolju, a nije pobedio.

„Duel sa Radom nas je poremetio, međutim, daleko od toga da nas je totalno izbacio iz ritma, jer smo na njemu stvorili veliki broj šansi i znali smo da će kad-tad to da nam se vrati. Govorio sam ranije, ostajem i sad ostajem tvrdnji da Partizan ima kvalitetne fudbalere i da problem nije bio u nogama, nego u glavama.“

Duel Voždovac - Partizan biće narednih dana predmet analiza Sudijske komisije FSS, jer je utisak da je glavni arbitar Milan Jeremić grešio na štetu oba tima. U fokusu su sporne situacije prilikom vođstva Zmajeva, te jedanaesterca koji je prethodio pogotku Babovića, zatim poništenog gola nominalnog domaćina u nadoknadi vremena, ali i situacije u kojima štoperi Voždovca obaraju na zemlju Božinova (prvo poluvreme) i Fabrisija (drugi deo) i prolaze nekažnjeno. Baš kao i crveni karton Adamoviću u finišu meča.

„Po mojoj oceni, Milan Jeremić je odlično odradio posao. I na snimku se jasno vidi da je Petar Jovanović gurno Abubakara Oumarua. Dakle, kontakt je postojao. Da li je penal prestrogo dosuđen to je već stvar sudijskog ubeđenje. Dalje, što se tiče vodećeg gola Voždovca, ne znam da li je postignut iz ofsajda, položaj TV kamere nije adekvatan, snimak te situacije možda „vara“. Moguće da je jedan naš igrač ostao van linije. A kad me već pitate za dešavanja u nadoknadi sigurno je postojao faul Mihajlova nad Balažicem, samo ne znam da li je gol mog bivšeg saigrača poništen zbog ofsajda nekog drugog fudbalera ili njegovog faula“.

MORAMO DA BUDEMO SVESNI ZA KOJI KLUB IGRAMO

Nisu se samo preokret od 1:0 do 1:2 i procene sudija uzrezali u pamćenje oko 1.000 svedoka duela na Vračaru. Oni koji su meč posmatrali uživo mogli su jasno da vide da u Partizanovom timu, bar na terenu, ne funkcioniše sve idealno, o čemu svedoče nimalo prijatni dijalozi među pojedinim igračima tokom same igre, kao i odgovor Stefana Babovića delu publike na neprestane prozivke, od prve sekunde.

Pojedinci i ja... Na to su već svi navikli. A kad je reč o odnosima u timu, uveravam vas da je sve u najboljem redu i da je svaka izgovorena reč za vreme utakmice bila u smislu podrške. Želeli smo da se trgnemo, probudimo posle 0:1, morali smo nekako sami da podignemo tenziju, da postanemo svesni u kom klubu igramo. Najbitnije je da smo posle svega ostali ljudi. Momci se dobro slažu“.

Ako je već tako, sa prekinutim crnim nizom u Srbiji, Partizan odlazi van granica države, da u drugom kolu Lige Evrope podeblja ovogodišnji učinak na međunarodnoj sceni od pet pobeda, po jednog remija i poraza. Čini se da bolju priliku od ove koja mu se nudi u četvrtak od 19 sati neće imati, jer je Augzburg očajan, od početka sezone ima samo dve pobede u svim takmičenjima, uz čak šest poraza.

Izgleda da ni njima ne ide kao ni nama“, smeje se Stefan Babović, ali priču o narednom rivalu crno-belih nastavlja u ozbiljnom tonu. „Nemci imaju ozbiljan sastav, na njihovom stadionu su favoriti, međutim, Partizan u svakoj utakmici mora da ide na pobedu. Kad smo već dovde došli pokušaćemo da odigramo što bolje možemo i zabeležimo povoljan rezultat.“



VAN ČASTI JE POMINJATI PARTIZAN U KONTEKSTU DEŠAVANJA NA KARABURMI

Dva dana posle čudnih dešavanja na Staroj Karaburmi, kad je OFK Beogradu suprotstavio tim u kome su preovladavali dosadašnji rezervisti, Spartak se oglasio saopštenjem za javnost u kome podseća da je Partizan u trećem kolu na gostovanju Novom Pazaru izveo drugi tim, čuvajući adute za revanš sa Steauom.

Da li se u Humskoj osećaju prozvanim?

Partizan nije adresa za to pitanje. Van svake časti je pominjati naš klub u takvom kontekstu. To je sve što imam da kažem na tu temu“, kratko će Stefan Babović.

(FOTO: MN Press, Star sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.