Steaua je drugi nivo

Izvor: Danas, 23.Jul.2015, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Steaua je "drugi nivo"

Beograd - Svesni su u taboru Partizana da eliminacija Dile Gori nije adekvatan reper kada je snaga srpskog šampiona u pitanju. Prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona nešto je očekivano, gruzijski šampion nije bio "ni do kolena" crno-belima, koji imaju izrazitu želju da se izmere sa, izvesno, Steauom u borbi za plej-of kvalifikacija za grupnu fazu najelitnijeg takmičenja.

- Pred nama je sada daleko ozbiljniji i zahtevniji zadatak. Čitao sam i ja da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << Steaua u navodnim problemima finansijske i organizacione prirode. Međutim, to je i dalje veliki klub, za koji ne bih ni rekao da je u krizi, jer je ovog leta doveo nekoliko kvalitetnih pojačanja, a na sve to godinama igra grupnu fazu Lige šampiona ili Lige Evrope - realan je Saša Ilić.

Bivši šampion Evrope u odnosu na prethodne godine nalazi se u finansijskim problemima. Gazda kluba Điđi Bekali doživeo je određene poslovne promašaje, a zbog ne baš čiste biografije, sponzori zaobilaze klub. Steaua je u poslednje tri sezone šampion veoma kvalitetne rumunske lige, međutim zbog drastičnog smanjenja budžeta od 80 odsto klub je napustilo šestorica izuzetno bitnih igrača. Plasman u grupnu fazu Lige šampiona ubedljivo je najveći prioritet kluba, jer bi u suprotnom izvesno došao u bankrot. Poraz u Superkupu Rumunije od Targu Mureša (1:0) i remi sa Petrelolom na startu Lige 1 ilustruju snagu trenutnog sastava, međutim nastupi u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, kao i pobeda nad Pandurijem u poslednjem kolu domaćeg prvenstva (3:0) upozoravaju fudbalere Partizana da je reč o kvalitetnom timu. Steaua je u letnjem prelaznom roku na ime obeštećenja prilikom dovođenja igrača potrošila za srpske prilike impozantnih 1.400.000 evra, trenutno nema pravo na korišćenje grba, boja i imena jer je u sudskom sporu sa Ministarstvom odbrane. U startnih jedanaest uglavnom igraju šestorica domaćih igrača i petorica sasvim solidnih internacionalaca.

- Steaua je tim druge, daleko bolje klase od Dile. Reč je o klubu koji je i dalje veliki, bez obzira na to što se pominje nekakva kriza rezultata, rukovođenja i finansija. Uostalom, njen predsednik Điđi Bekali je ranije bio i menadžer, čovek ima njuh za kvalitetne igrače. Ali, protiv Steaue, čini mi se može da se igra - poručio je Stefan Babović.

Stiže prvi milion

Posle eliminacije Dile Gori Partizan ima sigurnih 1.180.000 evra. Ovaj iznos se dobija kada se saberu 250.000 evra (premija za svaki klub koji je na nacionalnom nivou izborio pravo da igra kvalifikacije za LŠ), 300.000 (premija za učešće u 2. kolu kvalifikacija za LŠ), 400.000 (premija za učešće u 3. kolu kvalifikacija za LŠ, a ono sada čeka crno-bele) i u najgorem slučaju još 230.000 (takozvani "solidarity payment" iz kvalifikacija za LE, za ekipe koje ne izbore grupnu fazu LE). Ova poslednja cifra (230.000) bi sledovala crno-belima samo u najgorem slučaju, ako Partizan završi bez plasmana u UEFA liga takmičenje.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Liga Šampiona

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.