Stanojević preporodio Konju – samo jedan poraz u 11 utakmica

Izvor: B92, 17.Maj.2023, 18:51

Stanojević preporodio Konju – samo jedan poraz u 11 utakmica

Bivši trener Partizana posle lošeg početka u turskom klubu sada vodi ovaj tim onako kako je zamislio - pobednički

Fudbaleri Konjaspora su u velikom i uspešnom nizu rezultata, na poslednjih 11 utakmica poraženi su samo jednom (od četvrtoplasirane Adane), pobedili su šest puta i četiri meča su odigrali nerešeno - za proboj među najbolje plasirane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << turske klubove.

Posle silnih turbulencija tokom sezone, te otkaza prethodnog trenera i dolaska Aleksandra Stanojevića na njegovo mesto sredinom januara, stvari polako počinju da se odvijaju onako kako su zamislili čelnici kluba, navijači i nekadašnji strateg Partizana.

Tri kola pre kraja šampionata Konja je šesta na tabeli, dva boda iza Bašakšehira i do kraja takmičenja može jedino i prestići prvi tim iznad sebe pošto je četvrtoplasirana Adana odmakla i matematički je nedostižna.

Stanojevićev tim je sjajnu formu povtrdio u utorak pobedom u gostima protiv Alanije 3:0.

Bio je to treći trijumf Konje u poslednja četiri kola.

Ekipa se dobrano konsolidovala u poslednje vreme, očit je Stanojevićev pečat u ovom rezultatskom usponu i šteta je što se sezona privodi kraju - taman kada je ekipa krenula galopirajuće uzlaznom linijom.

Podsetimo, Stanojević je u začetku svog jednoipogodišnjeg mandata u klubu imao delikatan zadatak da ekipu podigne iz letargije. Nije to najbolje izgledalo odmah na početku, prvi meč je bio i eliminacija iz Kupa, potom su se zaređali porazi, ali potom je "svanulo sunce" po srpskog trenera i njegove momke - krenula je serija dobrih rezultata.

Stanojevićev princip rada i treninga se isplaćuje, bilo je potrebno vreme da se njegove zamisli materijalizuju, proces je išao priordnim tokom i sada ovaj klub polako počinje da ubire plodove rada temperamentnog trenera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.