Izvor: MozzartSport.com, 28.Jul.2021, 19:09

Stanojević oprezan: Sve može da se okrene za tri minuta, ali DAC prvo mora da nas pobedi

„Mirno spavam, znam tim“, dobro je raspoložen trener Partizana po dolasku u Slovačku

Jedan, prolaza vredan. Mada je deo navijača razočaran što prošlog četvrtka nije ostvarena ubedljivija pobeda, minimalna nad DAC-om daje fine šanse Partizanu da se plasira u narednu fazu kvalifikacija za Ligu konferencija.Kako zbog utiska da je igrački kvalitetniji od slovačkog predstavnika, tako i podatka da se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << teško lomi.

U utakmici ograničenoj na 90 minuta nije primio dva gola nijednom tokom povratničkog mandata Aleksandra Stanojevića jeste od Šarlroe, ali posle produžetaka – zbog čega crno-beli veruju da su u Dunajsku Stredu doneli kapital dovoljan da valorizuiju zakazivanjem megdana sa Sočijem.

Ne možemo da se branimo, jer jedan gol menja sve. Došli smo da zatresemo mrežu, pobedimo. Prednost koju smo doneli ne znači ništa, ali da bi domaćin otišao dalje mora da nas savlada 2:0. Prvo nas moraju da pobedoi, da bi se igrali produžeci. Sviđa mi se novo pravilo da ne važi duplo gol u gostima. Ne dozvoljava ti da kalkulišeš“, pojasnio je šef stručnog štaba Parnog valjka koliko je zahtevan posao pred viceprvakom Slovačke (četvrtak, 20.45, TV Arena sport 1).

Vraški težak, ako se zna da je matiran samo devet puta na 24 utakmice u kalendarskoj godini, a da je u seriji od 592 minuta bez primljenog gola kad se obračuna i učinak iz pripremnog perioda.

Suština naše igre je da prva linija odbrane udalji protivnika od gola, da mu ne dozvolimo da se ugrožava. Poneta je da defanzivu ne čini samo poslednja četvorka. Odradili smo kvalitetne pripreme, dobro startovali, što nam daje samopouzdanje. Mada, u fudbalu se sve okrene za tri minuta. Zato smo oprezni“.

Crno-beli će potvrdu plasmana u treće kolo tražiti bez Vladimira Stojkovića (otišao u Saudijsku Arabiju) i sa makar još jednom izmenom u odnosu na susret u Beogradu, s obzirom da zbog povrede Aleksandar Miljković nije ni doputovao u Slovačku, a da je Marko Živković suspendovan za ovaj dvomeč.

Aleksandar Lutovac će biti desni bek, u Novom Sadu je odigrao kvalitetno, uvek odradi zadovoljavajući posao, jedino što dugo nije igrao, niti je bio desni bek. Kad je sastav u pitanju, znao sam ga odmah posle derbija sa Vojvodinom. Nemam nikakvih dilema. Utakmica traje 90 minuta, nekad svesno krenete s jednim da biste završili s drugim fudbalerom. Mirno spavam. Najlepše utonem u san pred utkamicu. Toliko se potrošim u u danima dok je spremam, da najviše volim u karantinu da se naspavam“.

Uverljivo otvaranje sezone raduje Stanojevića. Tri pobede bez primljenog gola...

Uvek sam za to da spuštam igrače, ali ovoga puta nema razloga, jer nisu poleteli. Tek smo počeli. Bilo bi neozbiljno da je drugačije. Najviše me raduje što su momci fokusirani, relativno je hoće li igrati dobro ili loše, ali znam da su koncentrisani“.

Za razliku od crno-belih, DAC je počeo traljavo, na poraz u Humskoj nadovezao se neuspeh na otvaranju prvenstva Slovačke.

Protiv Templina je igrao bez kapitena koji mu mnogo znači, zato je počeo novi levi bek Ciganiks, dominirao je sve vreme, ali mu se desilo ono što nije ni protiv Salcburga ili Ferencvaroša tokom priprema. Nadam se da ćemo i mi iskoristiti slabosti DAC-a. Imaju i vrline, teško je igrati protiv timova koji se postave sa trojicom pozadi i imaju duple širine, napadaju sa dva špica, dva vingera i dva beka, često su šestorica u završnici akcija, ali to u Beogradu nismo dozvolili“.

Grobari se nadaju da neće ni u Dunajskoj Stredi.

Čitao sam da je dozvoljena popunjenost 50 odsto kapaciteta stadiona. Odgovara nam da bude publike, čak i krcate tribine. Lepše je“, poželeo je Aleksandar Stanojević.

NEMANJA STEVANOVIĆ NA GOLU PROTIV VOŽDOVCA

Vladimir Stojković je branio prošlog četvrtka, Aleksandar Popović će ovog, a već u nedelju među stativama Partizanovog gola u prvenstvenom meču će stajati Nemanja Stevanović.

Ne bih stavljao upitnike pored Popovića i Stevanovića. Pokazali su se. Stojke će nam nedostajati zbog sigurnosti, ali i u dvojicu preostalih golmana imam maksimalno poverenje. Neca će braniti već protiv Voždovca. Rotirali smo golmane i prošle sezone. Da, Pop je u prednosti, u situaciji kad imam dva dobra golmana šansu ću prvo dati mlađem“, objasnio je Stanojević hijerarhiju.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.