Stanojević: Ružiću ne trebaju trofeji, Mišković dovodio igrače

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2012, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanojević: Ružiću ne trebaju trofeji, Mišković dovodio igrače

BEOGRAD -

Doskorašnji trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je danas da je zbog loše komunikacije sa predsednikom Draganom Đurićem svakako planirao da napusti klub i da je takvu odluku doneo još posle pobede u poslednjem večitom derbiju.

"Odmah posle velike pobede na stadionu najvećeg rivala rekao sam direktoru Mladenu Krstajiću da želim da odem jer ne mogu više da gledam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako se prodaju igrači i ne dozvoljava mi se da postavim sistem", rekao je Stanojević na konferenciji za medije.

On je poručio da se nada skoroj promeni na čelu Partizana, ali da nije njegovo da lobira uoči predstojeće Skupštine.

"Ne znam da li ću se vratiti, ali želim da klub bude na pravom putu", istakao je Stanojević.

Stanojević je otkrio da je već dobio dve ponude za posao.

"Jedna je stigla danas, druga pre pet dana, ali ih neću prihvatiti bar u narednih mesec-dva. Jednostavno, nemam snage".

On je kao primere loše komunikacije sa predsednikom Đurićem naveo nametanje dolaska Prinsa Tejga i Dominika Adije, čiji je agent Marko Mišković.

"Mišković je zvao Đurića i ponudio mu Adiju i Tejga. Ne interesuju me njihovi odnosi, na stranu što sam ga pitao da li je moguće da nam igrače dovodi čovek koji je bio blizak najvećem rivalu. Rekao sam da mi Adija ne treba, a Tejga sam želeo".

Stanojević je rekao da ga je posebno šokirao potpredsednik kluba Branko Ružić.

"Kad su hteli da me smene posle Šamroka, u društvu Vjetrovića i Krstajića, potpredsednik kluba mi je rekao da nema potrebe da dižem tenziju jer smo već četiri godine zaredom prvaci, pa možda nije interes da opet budemo prvi. Svima nam je bilo neverovatno da to govori potpredsednik našeg kluba", poručio je Stanojević.

Stanojević je rekao da je njegov jedini motiv to da zaštiti struku i klub.

"Neću da dozvolim da napadaju ovo što sam krvavim radom napravio u prethodnom periodu. Naravno, ne postoji opravdanje za eliminaciju od Šamroka, ali nakon toga smo stabilizovali ekipu. Ove jeseni sam napravio svoj trenerski doktorat u Partizanu, jer navijači već sada pričaju o Ligi šampiona sledeće sezone", naveo je on.

Stanojević je kazao i da je želeo da napravi tim u kojem će svih 11 prvotimaca biti igrači koji su ponikli u Partizanu. On je zamerio predsedniku Đuriću i to što u poslednjih nekoliko meseci nijednom nije došao na stadion da uživo gleda crno-bele.

"Klub je platio ceh što, do dolaska Mladena Krstajića, nije imao sportskog direktora. U tom periodu sam stalno ja morao da budem u kontaktu sa predsednikom, pošto je on odlučivao o prodaji igrača. Albert Nađ je bio koordinator, ali nije imao nikakav uticaj. Na kraju je Krstajić letos za 10 dana morao da završi ceo prelazni rok", naveo je bivši trener Partizana.

Prema Stanojevićevim rečima, nakon dolaska Krstajića sportski sektor kluba je počeo da gradi sistem, ali je to bilo neodrživo zbog izostanka podrške uprave i želje da se prodaju igrači.

"Nezamislivo je da u bilo kom klubu, čak i privatnom, igrač kao što je Stefan Savić bude prodat bez znanja stručnog štaba i direktora. Možda je i Lazar Marković već prodat, a mi to ne znamo", dodao je Stanojević.

Podršku Stanojeviću ispred Medija centra pružila je grupa od nekoliko stotina navijača zahtevajući odlazak predsednika Đurića.

Upravni odbor Partizana smenio je prošle nedelje Stanojevića sa mesta trenera zbog "istupa u medijima i kršenja statuta kluba" i na njegovo mesto postavio Izraelca Avrama Granta.

Ružić: Žalim inspiratore i one koji izriču budalaštine

Potpredsednik Partizana Branko Ružić nazvao je besmislicama optužbe koje je na njegov račun izneo doskorašnji trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

"Iskreno žalim što pored niza budalaština koje se čuju u javnosti poslednjih dana u vezi sa mojim imenom, moram i da žalim sa velikom emocijom inspiratore i one koje izriču takve budalaštine", rekao je Ružić Tanjugu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.