Stanojević: Partizan se dobro brani

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Jul.2011, 04:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanojević: Partizan se dobro brani

Neprestano Aleksandar Stanojević potencira kako mu je uigravanje odbrane, mada, ako je suditi na osnovu podataka, preteranog razloga za brigu – nema. U pet kontrolnih mečeva, rekonstruisana poslednja linija crno-belih, samo s jednim fudbalerom iz minule sezone, poklekla je tek tri puta.
Posebno je dobro izgledala na poslednja dva susreta, protiv najtežih protivnika, Metalista (1:0) i Rozenborga (0:0). Nije primila gol, a norveškom šampionu nije dozvolila ni priliku da stvori. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<
- Raduje ma kako se kompletan tim brani, a ne samo četvorka ispred golmana. Teže je uigrati defanzivu ekipe, nego napadačke akcije i za sad smo taj deo posla dobro odradili – priča trener Partizana posle remija u Murskoj Soboti, a treće vezane utakmice bez kapitulacije, ako se računa i meč mladog tima sa drugoligašem Simer šampionom (3:0).

Posle svega 19 dana priprema rano je za dugoročne prognoze, međutim, novajlije – Aleksandar Ranković, Ivan Ivanov i Vladimir Volkov – deluju dovoljno sigurno u saradnji sa Stefanom Savićem.
- Protiv Rozenborga smo bili dobri u odbrani, ali pošto je poslednja linije nova, očekujem oscilacije. Raduje me, međutim, što ekipa igra takmičarski, na rezultat, a sjajno se brani u veznom redu i prvoj napadačkoj liniji.
Stanojević je Norvežanima u prvom poluvremenu suprotstavio tandem napadača Vladimir Jovančić – Eduardo Pačeko. Doskorašnji špic Rada je ostavio za nijansu bolji utisak od Brazilca.
- Valja znati da je Edu zimus prošao teške pripreme, potom odigrao 24 utakmice, pa promenio vremensku zonu, sa plus deset stigao na 30 stepeni Celzijusa. I ušao u jak ritam treninga. Naš zadatak je da ga osvežimo i spremimo za sezonu.
Obrazložio je mladi trener i zašto je navala delovala ubedljivije kad su na terenu bili Marko Šćepović i Lazar Marković.
- Za razliku od fudbalera veznog reda i napadača, statičnih u prvih 45 minuta, njih dvojica su pokretljiviji i brži. Još im je bilo lakše da igraju pošto Rozenborg nije menjao sve igrače, a mi smo osvežili ekipu.
Specijalni režim za Dijaru
Lamin Dijara je propustio duel sa Rozneborgom. Trener Stanojević kaže da ga je svesno odmorio.
- Stigao ga je umor, jer je ušao u jak ritam posle „izlaska” iz teške povrede. Moraće da radi po posebnom režimu.
S Petržalkom na „Sport klubu
Poslednju kontrolnu utakmicu na pripremama u inostranstvu, fudbaleri Paritzana igraju sutra protiv slovačke Petržalke (bivša Artmedija).
Meč se igra u Gracu, od 18.30. uz direktan TV prenos na „Sport klubu plus”.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.