Stanojević: Moja opsesija – gol na Marakani

Izvor: Sportski Žurnal, 04.Apr.2011, 06:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanojević: Moja opsesija – gol na Marakani

Subota za zaborav, sreda za prolaz. Propusti protiv Borca bili su uočljivi do te mere da od njih ne beže ni rukovodioci, ni treneri, ni fudbaleri. Ne skrivaju se u Partizanu iza „mršave” pobede nad Čačanima (2:0), još manje pale alarm zbog uočljivog pada forme, ali da Parni valjak mora da ubaci u brzinu više da bi se plasirao u finale Kupa prećutni je plan jasan svima na Topčiderskom brdu.

Slaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << se i trener Aleksandar Stanojević da je utakmica protiv Čačana bila u neskladu s njegovom vizijom igre, mada uverava da problem nije trajan, nego trenutni i najavljuje da od napadačkog stila neće odstupiti ni za dva dana na stadionu Crvene zvezde.
– Meč sa Borcem nije bio po mom ukusu, korektno smo igrali samo početnih 20 minuta, sve ostalo bilo je za zaborav – direktan je šef struke Partizana.
Gde ne štima, šta su uzroci?
– Protivnik je mogao da nas ugrozi, ali nisam zabrinut, pošto se problemi ne ponavljaju svaka tri dana. Tek prvi put ovog proleća nisam bio zadovoljan načinom igre. Dobre su bile partije u Inđiji, u drugih 45 minuta okršaja sa Crvenom zvezdom i Radom, ali isto tako da priznam da je subotnje izdanje bilo naše najlošije ove godine.

Razlozi?
– Ne tražim alibi, samo napominjem da je teško igrati utakmice pre i posle derbija, da deset igrača nije bilo s nama dve sedmice, da su Miljković, Vukić i Stojković zbog povreda i bolesti izostali, da je dvojac iz Gane bio premoren svetskom turnejom... Sve te okolnosti učinile su da igramo ispod nivoa. Uradio sam analizu, predočio igračima probleme, upozorio ih...
Da li ste ih, možda, kaznili?
– Ne! Ja ne kažnjavam. Kad u nekog verujem – onda to činim do kraja, a kad igrač izgubu poverenje, više neće biti s nama.
Kako s psihološke strane izgleda situacija u svlačionici pred revanš polufinala Kupa?
– Zadovoljan sam osvajanjem bodova koji su nas ostavili na vrhu tabele, dobro je i što smo stvorili četiri izgledne šanse, ali nisam zadovoljan igrom.

I još nešto?
– Čujem primedbe da sam namerno odmarao pojedince igrače, ali vas uveravam da nisam ni pomislio na tako nešto. Izostanci Tejga, Adije, Vukića, Miljkovića i Stojkovića su posledice spleta okolnosti. Mogu nekog od njih da odmorim u kupu zarad prvenstva, a obrnuto – nema šanse.
Znači li to da će neko da predahne protiv Zvezde, kako bi ostao svež za Spartak Zlatibor vodu?
– A, ne... Da nije derbi u kupu, sigurno bih odmorio nekog. Ovako, o tome nema govora.
Partizan ima zadovoljavajućih 2:0, većina trenera bi se odlučila da brani prednost, ali poznajući vaš mentalitet, teško je očekivati da se povučete?
– Tako je... Moramo da postignemo gol na Marakani. To je moja jedina ideja, samo o tome razmišljam.

Pojasnite?
– Protivnik je u igri i počeće više da reskira ako primimo gol u 70. ili koji minut kasnije. Ako već moramo da primimo gol, izabrao bih da to bude što ranije, bolje da prvi gol primimo u 15, nego u 80, onda protivnik više rizikuje, a ekipa koja brani prednost se automatski povlači. Zato je moja opsesija kako da postignemo gol u komšiluku.
Šta pretpostavljate, kako će igrati Zvezda?
– Dobro se poznajemo, znamo kakve su nam probleme pravili u prvom meču, svesni smo i na koji način možemo mi njih da ugrozimo i imamo ideju koju ćemo pokušati da realizujemo.
 Kako komentarišete izostanak Koromana, Tošića i Adija iz crveno-belog tabora?
Bitni su to igrači za Zvezdu, ali ne zaboravite da će nam možda nedostajati Vukić. Može da se desi da oba tima ne budu kompletna, međutim, ne zavise večiti rivali od dva-tri igrača, bez obzira o kome se radi – podseća Aleksandar Stanojević, trener Partizana.
Spartak u nedelju
Partizan će tražiti da se prvenstven i duel sa Spartak Zlatibor vodom, umesto u subotu, odigra dan kasnije.
– Prirodno je da u Subotici gostujemo u nedelju, čeka nas teško gostovanje na terenu protivnika koji ovog proleća nije primio gol, a mi ćemo biti istrošeni derbijem – zalaže se Stanojević.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan ima i rezultat i strategiju

Izvor: Politika, 04.Apr.2011

Trener „crno-belih” smatra da prednost od 2:0 i jasan plan igre za revanš daju pravo njegovom timu da veruje da je blizu cilja.– Saša Ilić veliki optimista..Prvi, od tri „večita derbija” ovog proleća pripao je Partizanu. Sada, pred revanš polufinala Kupa na Zvezdinom stadionu postavlja...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.