Šta je pisalo u Partizanovoj žalbi UEFA i zašto se pominje Zvezdina utakmica od pre dve godine? (foto)

Izvor: Sportske.net, 10.Sep.2019, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je pisalo u Partizanovoj žalbi UEFA i zašto se pominje Zvezdina utakmica od pre dve godine? (foto)

Posle negativnog odgovora iz UEFA, deo dokumentacije kojom su crno-beli pokušali da ublaže kaznu pojavila se i na društvenim mrežama.

Preneli smo ranije danas, UEFA nije uvažila Partizanove argumente posle žalbe crno-belih na prethodnu odluku o suspenziji stadiona na dva evropska meča, zbog incidenata u meču sa Malatijom.

Jedan meč kazne Partizan je ''odradio'' u duelu sa norveškim Moldeom, a drugi će morati 19. septembra, u prvom kolu Lige Evrope protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << holandskog AZ Alkmara.

Ono što je posebno zanimljivo u celoj priči, a što se tokom večeri pojavilo na društvenim mrežama, jeste deo Partizanove dokumentacije, gde se pominje Zvezdina utakmica protiv Kelna (1:0) u Beogradu, pre nepune dve godine u Ligi Evrope.

''Na ovim snimcima se jasno vidi da navijači FK Crvena zvezda igračima i navijačima Kelna  skandiraju 'Deutsche Schweine'. Delegat ovu opasku nije ni uneo u svoj izveštaj, niti je to učinio FARE izvestilac.

Razmislimo sada na trenutak o ovom pokliču. Da li navijači FK Crvena zvezda nazivaju igrače i navijače FK Keln svinjama zato što su Nemci ili Nemce nazivaju svinjama?

Da li je ovde nedvosmileno reč o rasizmu ukoliko je u slučaju FK Partizan insistirano da je reč o rasističkom gestu.

Da li bi svaki prosečan delegat ili izvestilac FARE ovakav poklič okarakterisaom kao rasistički ukoliko se poklič "pi*ko ciganska"
na ovakav način tretira kao rasistički?'', navodi se, između ostalog, u žalbi.

-

pic.twitter.com/PIyeYnKrnO

— Partizanus Verus - san⭐️⭐️⭐️⭐️ (@PartizanusV) September 10, 2019
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.