Šta je Partizan poslao u UEFA kao prvi odgovor na kaznu i čega se Vučelić plaši?

Izvor: Sportske.net, 13.Avg.2019, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je Partizan poslao u UEFA kao prvi odgovor na kaznu i čega se Vučelić plaši?

Težak udarac doživeo je Partizan između dva duela sa Malatijom. Kako će to uticati na ekipu?

Ekspresna odluka disciplinskih organa UEFA juče je šokirala sve u Humskoj, jer je Partizan kažnjen sa dve utakmice bez prisustva publike i novčano u iznou od 24.250 evra.

U izjavi za današnji ''Žurnal'', prvi čovek Partizana Milorad Vučelić istakao je da je kazna ''neosnovana i neprimerena'', jer...

''Ponašanje navijača >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nije imalo rasnu i etničku osnovu!'', uverava Vučelić.

Jedan od povoda za ovakvu kaznu od strane UEFA bilo je i skandiranje ''p***o ciganska'', upućeno Mičelu Donaldu, bivšem kapitenu Crvene zvezde, sadafudbaleru Malatije.

''Grobari i Cigani – nazivi navijačkih grupa! Zamislite, Legionare bi, u Nionu, mogli da podvedu i pod Crna legija?!

I Donald je samog sebe nazivao ciganinom! A i to skandiranje... Rekoše mi, trajalo je svega 20 sekundi, prilikom zagrevanja, od grupe navijača sa Zapada'',
objašnjava Vučelić.

Naravno, svi se pitaju može li Partizan da svojom žalbom ublaži kaznu, a Vučelić je otkrio i koje su prve poteze crno-beli povukli.





''Poslali smo UEFA mišljenje, čak i video klip: igrači Crvene zvezde sa ponosom to pevaju. Ali...'', zabrinut je Vučelić.

Ubrzo je otkrio i šta ga najviše plaši pred revanš u Turskoj.

''Kao da je zasedao Odbor za hitna pitanja... Da smo u teorijama zavere svašta bismo pomislili, na sreću – nismo.

Sad se bojim... Videli ste suđenje protiv Turaka'',
upozorava Vučelić.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.