Šta je Obradovićeva supermoć?

Izvor: B92, 03.Maj.2023, 11:26

Šta je Obradovićeva "supermoć"?

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se u utorak plasiraju na F4 Evrolige. Šta možemo da očekujemo u četvrtoj utakmici?

Crno-beli vode 2-1 u seriji sa Real Madridom, a sledeća "meč lopta" za F4 je u četvrtak od 20.30.

Da li su navijači bili na visini zadatka?

"Utisak je veličanstven događaj, radi se o tome što slika koju šaljemo u Evropu je prava slika. to je jedino što je važno. utakmica kao utakmica, svaka sledeća može biti poslednja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlična utakmica sa spektaklom koji su napravili navijči. to je za mene najvažnije", rekao je u "Jutru" TV Prve bivši igrač Partizana Goran Grbović.

Šta je potrebno Partizanu da iskoristi drugu meč loptu?



"Verujem da će još jednom biti bitka, da Real neće lako izgubiti utakmicu i seriju. Verujem i da Partizan sa Lesorom kao odgovorom na moćnog Taveresa može da završi seriju. Ne verujem u fraze i floskule, ali Partizan je igrama u Madridu zaslužio da bude na F4 i da će to sutra da overi",
kaže novinar TV B92 Miloš Šaranović.



"Imaće Partizan više moći u reketu. Pretposatavljam da će spustiti Taveresa za nekoliko poena i skokove i da će to da otvori nova rešenja u napadu, kojih zbog izostanka Lesora nije bilo u utorak, pa da se Panter priključi u polufinalu".


Željko Obradović je posle meča rekao da su detalji odlučili pobednika u utorak, a znajući njega da li možemo da očekujemo neko iznenađenje za Real u narednom meču?



"Posle toliko utakmica sa Realom, više nema iznenađenje. Mislim da će se pokazati da je Partizan bolja ekipa. Ogroman je faktor publike utakmica, videli smo da je utakmica počela 12:0 jer u takvoj atmosferi ni ekipe kao što je Real ne mogu da se nađu. Tu je i faktor Lesora. Ambicije moraju da budu najveće jer je takav Partizan. Samo sa najvećim ambicijama mogu da se ostvare rezultati",
smatra Ognjen Radosavljević, voditelj Partizanovog podkasta.

U trećem meču videlo se da Obradović može da računa na znatno više igrača u ključnim trenucima, nego što se pretpostavlja.

"Izuzetno je važno i pokazalo se da Obaradović može da se osloni i na Tristana Vukčevića i Uroša Trifunovića. Suspenzije su išle na ruku Realu, ali se pokazalo da Partizan može da računa na sve svoje igrače", kaže Radosavljević.

"To je izuzetno bitno, posebno kada se priča o serijama. Partizan je iz teške završnice ligaške serije ušao u seriju sa Realom, a to je desetak jakih utakmica za mesec dana, pa je važno da se svaki igrač aktivira. To je jedna od Obradovićevih 'supermoći', da koristi svakog igrača pažljivo i iskoristi maksimalno svaki minut. Partizan je igrao sa 11 igrača u protokolu, nije imao 12 da prijavi, a Real i pored suspenzije je imao još trojicu, četvoricu koji su sedeli sa strane. Iz celog tog paketa Obradović može da nađe dobitnu kombinaciju. A vidi se da je svaki igrač ponaosob napravio ogroman pomak u odnosu na pre šest meseci. A to je vrlo teška stvar", smatra Šaranović.

Meč u Areni je pre svega obeležila publika koja je na poseban način dočekala igrače Reala.

"Sjajna atmosfera, bio je taj momenat gde su navijači osetili kako da budu gospoda. Mangupski su okrenuli leđa tokom predstavljanje Reala i poslali sliku svetu i pokazali zašto su najbolja košarkaška publika verovatno na celom svetu", kaže Radosavljević.

Arena bi mogla da bude ključan faktor u četvrtom meču.

"Videlo se i kod njih (Reala) da su nervozni. Tavares je igrao 35 minuta, to je rekord ove sezone. A za manje od 48 sati igra još jednu utakmicu. Mislim da će podleći pritisku. Oni nemaju šta da izgube, njima je biti ili ne biti, a Željko i dalje igra šah. Verujem da će matirati", kaže Radosavljević.

Šta je potrebno Partizanu da "sruši" Real u četvrtak?

"Sport nije baš matematika, ali prosta računica je da Partizan pod košem iskoristi sve s čim raspolaže. Bitno je da tih 15-20 Panterovih poena ostali igrači raspodele, a mislim da Naneli, Anđušić, Avramović pa i Egzum i madar mogu to da urade", kaže Šaranović.

Partizan je u utorak kontrolisao meč, imao +15, u završnici nekoliko šansi da "prelomi" meč, ali je Najdžel Vilijams-Gos doneo pobedu Realu.



"To je sve bilo kako se očekiva. Gos je pogodio zato je igrač Reala, jedan od najbiljih u Vvropi. To je ozbiljna košarka. Ne može niko da kaže kako sad Hezonja ili Musa ubace 15-20 poena. Oni imaju kvalitet i pravo čudo je Partizanovih +15 pre pet dana, pa i sinoćna borba do poslednjeg trenutka. Ako priđemo objektivno, a ja moram, Real je ušao kao favorit u ovu seriju
".

Svi sanjaju plasman u Kaunas.

"Ceo grad živi za F4, za ovaj uspeh. Nadam se pre svega zbog Obradovića da Partizan može da pobedi i da se plasira", kaže Radosavljević.

Ukoliko Partizan opet izgubi, igraće se "majstorica", 9. maja u Madridu.



"Imaćemo pre svega Pantera ponovo, ako dođe do pete utakmice. Izuzetno motivisanog kapitena. Ni ta atmosfera u Madridu ne može da se poredi sa Partizanovom. Motivacija će biti do plafona, čak iako dođe do te pete utakmice mislim da Partizan može da pobedi",
uveren je Radosavljević.

Šaranović odavno veruje u F4.



"Milim već mesec i po da Partizan može do F4. Posle prve utakmice sam video da je realno, a posle druge sam bio ubeđen".


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.