Šta ako Partizan zaista istupi iz lige? Evo šta kaže Pravilnik!

Izvor: Sportske.net, 17.Dec.2018, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta ako Partizan zaista istupi iz lige? Evo šta kaže Pravilnik!

Partizan ima svoje uslove, u suprotnom istupa iz lige.

Super liga je neregularna prema mišljenju ljudi iz Partizana.

Razlog je činjenica da je Partizan igrao svoju utakmicu u teškim uslovima, a da im je obećano da će se igrati i ostale utakmice Super lige u subotu, što se nije desilo.

"Možda je Partizan u petak izgubio dva boda, a možda je i Mačva. Da se igralo u regularnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << uslovima, možda bi i Mačva dobila meč. Svuda u svetu bi takav susret bio poništen i igrao bi se novi. To što neko tvrdi da je bilo sve po propozicijama, svaka mu čast, ali meč nije bio regularan", rekao je Vazura za "Informer".

On je dodao da će se Partizan žaliti Fudbalskom savezu Srbije, Takmičarskoj komisiji, kao i Super ligi, a u saopštenju su naveli da će klub istupiti iz lige ukoliko se njihov zahtev da se ponovi utakmica ne ispuni.

Šta kaže Pravilnik o fudbalskim takmičenjima, šta ako Partizan zaista istupi iz lige?

"Klub koji odustane od takmičenja za bodove, bez obzira na do tada postignute rezultate, prelazi u dva ranga niži stepen takmičenja od ranga u kome je odustao od takmičenja ili u najniži stepen takmičenja, uz primenu odgovarajućih odredbi Disciplinskog pravilnika", piše u Članu 54.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.