Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2020, 15:59

Šta Partizan da izabere - Evrokup ili FIBA?

Pitanje je sada, a vi napišite vaše mišljenje u komentarima...

Vreme odluke je pred Partizanom. Posle svega što je Partizan uradio na terenu ove sezone na kraju je ostao bez Evrolige posle sticaja različitih okolnosti. Jasno je crno-belima da će naredne sezone igrati u Evrokupu, osim u slučaju da se klub ne odluči da pređe u Fibinu Ligu šampiona gde crno-beli imaju poziv.

Partizan je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << imao Upravni odbor, a tu je Ostoji Mijailoviću dato ovlašćenje da donese odluku gde će Partizan igrati sledeće sezone. Vreme kada će najkasnije javnosti ta odluka biti rečena biće petak (sutra), na konferenciji za medije koja je zakazana za 15 časova.

Podsetimo, FIBA je uputila pozive Partizanu, Budućnosti, Cedeviti Olimpiji, kao i polovini ACB lige, klubovima rangiranim od prvog do devetog mesta, da pređu u Ligu šampiona, a konačni rok za izjašnjavanje je 5. jun.

U najjači rang takmičenja pod okriljem krovne košarkaške organizacije već su se prebacili Bilbao, Ritas, Darušafaka, Tofaš, Fortitudo iz Bolonje, te Parma iz Perma. FIBA klubovima nudi određena finansijska sredstva, oko 250.000 evra, kao i specijalne bonuse za ostvarene rezultate u domaćim takmičenjima, kako bi ušli u Ligu šampiona.

Naravno, postoje različiti načini na koje Partizan, odnosno njegov predsednik, mogu da rezunuju u ovom momentu. Postoje razlozi i za i protiv i Evrokupa i Fibe.

Recimo, jasno je da suz Evroliga uz Evrokup i dalje najkvalitetnije košarkaško takmičenje u Evropi, te da tu i dalje nastupaju najjači timovi. Poznato je i da onih 11 velikih imaju dugogodišnje ugovore koji i dalje važe sa Evroligom.

Sa druge strane, Partizan je i prošle godine “ispao grbav” kada se biralo ko će dobiti specijalnu pozivnicu, pa je Zenit dobio prednost u tom izboru. Jasno, ne zbog tradicije, navijača, uspeha, već zbog novca i jakog sponzora i to se ne postavlja pitanje.

Sada kada su se lomila koplja, kada su se Partizan i Virtus nadali proširenju Evrolige i ulasku u istu na osnovu ostvarenih rezultata, međutim opet Evroliga nije imala sluha za Partizan.

I sada su crno-beli na raskrsnici i imaju pitanje pred sobom, da li da okrenu leđa Evroligi i pređu u Fibinu Ligu šampiona?

Navodno bi novčano bili potkovaniji u tom takmičenju nego u Evrokupu, a to sve deluje i kao “klađenje na jednog od dva konja”. Možda će Partizan izabrati Fibu jer procenjuje da bi u narednih nekoliko sezona ona mogla da vrati primat i klubove iz Evrolige. Ali, to sve nakako deluje na dugačkom štapu u ovom momentu.

“Problem” sa prelaskom u Fibu mogao bi možda da bude i to što bi tako crno-beli sebi zatvorili vrata za povratak u Evroligu. To bi verovatno bio višegodišnji ugovor, a za tako nešto je potrebno dobro da se izračuna svaki mogući razvoj situacije.

Tako da prelazak u Ligu šampiona možda deluje kao riskantniji potez, a opet, Evroliga nije baš bila blagonaklona prethodnih godina prema Partizanu. A sećamo se i pre desetak godina priča o “A” licenci koja se nije završila kako su crno-beli očekivali.

Na koga Partizan treba da se kladi? Na Evrokup ili da pređe u Fibinu Ligu šampiona?

Napišite nam vaše mišljenje u komentarima ispod teksta.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.