Srpski derbi pripao Partizanu

Izvor: MVP.rs, 26.Nov.2016, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski derbi pripao Partizanu

Novi trijumf crno-belih.

U srpskom derbiju, odigranom u sklopu 11. kola ABA lige, Partizan NIS je u dvorani "Aleksandar Nikolić" nadigrao ekipu Mega Leksa. Konačan rezultat je bio 86:79.

Gosti su na startu meča nametnuli svoj ritam. Zatvorili su reket i sprečili domaće, koje nije išao šut sa distance, da priđu košu. Na drugoj strani terena, ispod obruča je "duvala promaja". Megini eksplozivni bekovi, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Kostja Mušidi i Ognjen Jaramaz, nakon preuzimanja njihovih čuvara bi se jednostavno zatrčavali i lagano polagali. Na taj način ružičasto-zeleni su stigli do vođstva od devet poena (13:4).

Nešto kasnije, crno-bele je konačno krenuo šut sa distance, koji je naterao njihove rivale da se malo otvore. Opametio se Partizan. Uspeo je da zatvori reket i da prodre u protivnički i to preko raspoloženog Novice Veličkovića. Ali, u nastavku su se zamenile uloge. Domaći jesu dolazili do poena ispod koša, ali je Mega uzvraćala visokim procentima u šutu van linije 6.75 metara. Na taj način su gosti čuvali (dostižno) vođstvo. U par navrata je "parni valjak" uspeo da dođe do vođstva. Ipak, na veliki odmor se otišlo nerešenim rezultatom (42:42).

Mega je treću deonicu počela snažno. Brzih pet poena nagoveštavali su reprizu prve četvrtine. Ali, to nije dozvolio Uroš Luković, koji je svojim blokadama i skokovima na obe strane terena dao energiju kakva je bila potrebna domaćima. Iz napada u napad, centar Partizana je dizao publiku na noge. A, kada je u igru ušao i Veličković, prednost je počela da raste. Gosti su počeli da šutiraju veliki broj trojki. Kako bi pogađali, zaostatak bi se topio. Kada bi počeli da promašuju, višak Partizana bi rastao. Delovalo je da će tim iz Humske lako rešiti duel, ali je stalno svoje rivale slao na liniju penala i tako im pružao šansu za povratak. Ipak, trojkama Stefana Birčevića, Mihajla Andrića i Vilijema Hečera, otpor gostiju je slomljen.

Uskoro opširnije...

(foto: MVP / Dragana Stjepanović)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.