Sport uživo: Rasprodaja u Partizanu

Izvor: RTS, 03.Jan.2013, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Rasprodaja u Partizanu

Nemanja Tomić u Genčlerbirligiju. Partizan prihvatio ponudu Busana za Stefana Šćepovića i Sretena Sretenovića. Trka za Davida Vilju se zahuktava. Zamalo tuča na treningu Sitija - u glavnim ulogama Manćini i Baloteli. Kavani ostaje u Napulju do juna. "Stara dama" našla novog napadača. Džo Kol ponovo među "čekićarima". "Plavci" doveli konkurenciju Toresu. Vilanova posetio svoje igrače.

18.38 - Kristijano Ronaldo nije zaboravio lepe trenutke koje je proveo u Mančester >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << junajtedu. "Imam još mnogo lepih osećanja kada je u pitanju klub sa Old Traforda. Još imam dosta prijatelja u Mančesteru, a drago mi je i kada se setim navijača Junajteda. Ipak, sada sam u Realu i trudiću se da moj tim pobedi", rekao je Ronaldo engleskim medijima.

18.32 - Kažu da nema umerenosti u Kini. U košarci, čini se, zaista je tako. Ekipe Džeđijanga i Šansija, svakako nepoznate na ovim prostorima, odigrale su meč koji se najlakše može opisati jednom rečju - epski. Rezultat na kraju susreta bio je neverovatnih 154:129 (36:25, 31:38, 42:26, 45:40). Kvinsi Dubi, igrač pobedničkog tima, za 35 minuta je postigao neverovatnih 75 poena, od čega devet trojki. Ovo je, naravno, rekord kada je u pitanju jedna košarkaška utakmica u Kini. Najbliži po poenima, od njegovih saigrača, bio je Edi Kari, sa „samo" 20 postignutih poena. Heroj poraženog tima je bio Čarls Gejns, koji je stao na 60 poena i čak 29 skokova.

18.07 - Zahvaljujući novom ugovoru sa Barselonom i brojnim sponzorskim ugovorima, Lionel Mesi je najplaćeniji fudbaler planete. Najnoviji u nizu reklamnih spotova briljantni Argentinac je uradio za jednu japansku kozmetičku kuću, odnosno njihovo sredstvo za čišćenje lica. Koristeći ovo sredstvo, Lionel Mesi je progovorio japanski.

18.01 - Legendarni golman Juventusa i italijanske reprezentacije Đanluiđi Bufon produžiće ugovor sa „starom damom". Do službenog potpisivanja, prenose italijanski mediji, mogli bu da dođe već u januaru. Bufon je insistirao na kratkotrajnom ugovoru, kako se ne bi „skrivao iza stare slave" već da bi se konstantno dokazivao. Boje Juventusa Bufon brani od 2001. godine, kada je stigao iz Parme, a klubu je ostao veran i kada je, nakon čuvene afere, bio prinuđen da igra Seriju B.

17.55 - Institut za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) izabrao je, sasvim očekivano, Visentea Del Boskea za najboljeg selektora u minuloj 2012. godini. Ovo je treći trijumf Španca u izboru koji se održava od 1996. godine. Del Boske je slavio ubedljivo, sa 231 bodom, što je za čak 148 bodova više od drugoplasiranog Ćezare Prandelija. Treće mesto je pripalo Meksikancu Luisu Fernandu Teni, koji je svoju zemlju odveo do olimpijskog zlata, a četvrti je bio Nemac Joakim Lev.

17.39 - Novak Đoković proglašen je najboljim sportistom Evrope za 2012. godinu, u izboru evropskog odseka Međunarodnog udruženja novinara. Srpski teniser i svetski broj jedan tako je odbranio prestižno priznanje koje je osvojio i prethodne godine. Đoković je iza sebe ostavio dvostrukog olimpijskog šampiona u atletici Moa Faraha i šampiona u Formuli jedan Sebastijana Fetela. Najbolja kod dama bila je britanska atletičarka Džesika Enis, ispred skijašice Marit Bjergen i teniserke Viktorije Azarenke.

16.51 - Njukasl je prodao jednog igrača, ali je kupio novog. Doduše ne na istoj poziciji. Matje Debuši se pridružio jatu "svraka". Bivši fudbaler Lila trebao je još letos da pojača Njukasl, ali se klubovi nisu dogovorili oko cene. Sada, nekoliko meseci kasnije, saga se završava, i Debuši stiže na Sent Džejms Park. 

16.12 - Teniska reprezentacija Australije pobedila je Italiju 2:1 u A grupi Hopman kupa koji se igra u Pertu. Pobedu Bernard Tomić je bio bolji od Andreasa Sepija sa 6:3, 7:5, a Ešli Barti od Frančeske Skjavone, 6:0, 6:3. Italija je osvojila jedini poen u miks dublu rezultatom 2:6, 6:4, 10:3. Australija je ovom pobedom na deobi prvog mesta u grupi sa Srbijom, a ko će u finale zavisi od ishoda meča Srbija - Nemačka koji je na programu u petak. 

16.12 -  Predsednik Sevilje Hose Marija del Nido odbio je ponudu od 18 miliona evra za napadača Alvara Negreda. "Ukoliko ne dobijemo ponudu koja daleko premašuje tržišnu vrednost, nećemo prodati Negreda". Del Nido nije želeo da otkrije čiju ponudu je odbio, a prethodnih meseci pričalo se da je Čelsi zainteresovan za Negreda.

16.00 - Prijateljska utakmica između Milana i Pro Patrije u mestu Busto Arsizio prekinuta je u 26. minutu pošto su navijači niželigaša na rasnoj osnovi vređali tamnopute igrače rosonera. U timu su bili Muntari, Prins Boateng i Nijang. Boateng je pre prekida, besan zbog poteza huligana, skinuo dres, šutnuo loptu i krenuo ka svlačionici. Njegov primer sledili su ostali igrači predvođeni kapitenom Ambrozinijem. "Razočaran sam i tužan, ali mislim da smo doneli pravu odluku da se ne vratimo na teren. Izvinjavam se porodicama i deci koji su došli ovde da uživaju u divnom danu. U Italiji pod hitno mora da se prestane sa ovim necivilizovanim gestovima. Nadao sam se da smo postali pametniji", poručio je trener Milana Alegri.

15.34 - Drama tokom treninga za ženski spust na Sljemenu. Natali Eklund pala na oštru ivicu skije i ozbiljno posekla vrat, pet centimetara ispod brade. Šveđanka, zbog krvarenja, prebačena u bolnicu.

15.00 - Opet smo kod Mančester sitija i opet kod Marija Balotelija. Nekoliko redova ispod možete pročitati kako Zlatan Ibrahimović savetuje Manćinija da pokaže ljubav Mariju Baloteliju. Slike sa današnjeg treninga "građana" govore da nije poslušao savet. Mada, ko se bije taj se voli...

14.24 - Fernando Ljorente započeo razgovore sa Juventusom, saopštio Atletik Bilbao. Ljorenteu na leto ističe ugovor sa Baskijcima, pa je "Stara dama" otpočela pregovore sa fudbalerom. 

14.12 - Roberto Manćini neće moći da računa na Serhija Aguera narednih mesec dana. Argentinac se povredio na meču sa Stoukom, koji su "građani" dobili sa 3:0. Aguero je petnaestak minuta pre kraja, nakon gola koji je postigao sa penala, povredio zadnju ložu.  

13.17 - Iako je tek početak prelaznog roka, već sad deluje da će David Vilja u centru pažnje čitavog meseca. Barsa je rekla da ga neće prodati, ali... Liverpul ga je želeo na pozajmicu, Barsa je odbila, i, prema pisanju španskih medija, tražila 16 miliona funti za transfer. Juventus, Arsenal i Liverpul su samo neki od zainteresovanih, a njima se poslednji pridružio i Totenhem.  

13.07 - Retko čujete da Zlatan Ibrahimović hvali nekoga. Ali, sve je jasnije kada je taj neko meta kritika svih ostalih - Mario Baloteli. "Ako provedete neko vreme sa Mariom, zavolećete ga sigurno. Iako često može da bude težak, naročito za trenere, ali pitajte bilo kojeg od njih i reći će vam da su uvek bili nasmejani kada rade sa njim. On je poseban. Junajted beži Sitiju na tabeli, ali ako neko može da ih sustigne to je Baloteli. Iako Siti ima sve vrhunske igrače, tvrdim da je Baloteli taj koji može doneti titulu. Manćini zna da mora da pokaže Mariju ljubav, kako bi izvukao najbolje iz njega".

12.59 - Tito Vilanova posetio je svoje fudbalere na treningu. Nekoliko dana nakon uspešne operacije, Vilanova se oporavlja, brže nego što su mnogi očekivali, pa bi već za vikend mogao da se nađe na klupi Barse koja igra gradski derbi protiv Espanjola. 

11.42 - Demba Ba potpisuje za Čelsi. To je potvrdio i Alan Pardju. "To je gotova stvar. Ba ide u Čelsi uz naš blagoslov", rekao je menadžer "svraka". Ba će u novom klubu zarađivati 70.000 funti nedeljno, a njegov dres se već štampa na Stamford bridžu.

11.34 - Džo Kol se ove zime vraća na mesto gde je napravio fudbalsko ime. Liverpul i Vest Hem su se dogovorili oko cene, Kol je prošao lekarske preglede i u naredna dva do tri dana preći će u London. Kol je imao ugovor sa Liverpulom još 18 meseci, ali klub sa Enfilda želeo je da se reši njegove plate od 90.000 funti nedeljno.  

11.28 - Defanzivac Mančester Sitija Majka Ričards, koji ne igra previše kod Mančinija, što zbog povreda što zbog taktičkih zamisli trenera, sinoć je sa tribina Stamford bridža gledao duel Čelsija i KPR-a. Britanski medijima bilo je to dovoljno da počnu sa pričama da Ričards stiže među "plavce".

11.15 - Edison Kavani svakog prelaznog roka jedna je od glavnih tema. Ovog neće biti, ali zato će se na kraju sezone pet klubova boriti za njegov potpis. "Kavani ostaje u Napulju, ali nisam siguran da će tako biti u junu. Što se obeštećenja tiče (63 miliona), postoji pet klubova koji to sebi mogu priuštiti: Barsa, Real, Mančester Siti, Čelsi i PSŽ... Pametni mogu i sami da zaključe gde će Kavani nastaviti karijeru", rekao je njegov menadžer Mino Raiola.

11.00 - Partizan je prodao Nemanju Tomića turskom Genčerbirligiju. Obeštećenje iznosi oko milion i po evra, a Tomić će u Turskoj biti predtsavljen u četvrtak. Još dva fudbalera crno-belih mogla bi da napuste Humsku ove zime. Stefan Šćepović i Sreten Sretenović su na meti južnokorejskog Busana, Partizan je prihvatio ponudu i čeka se da igrači dogovore sa Busanom, piše Sport.

 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sport uživo: Otkazan Srbija open!

Izvor: RTS, 03.Jan.2013

Posle samo četiri sezone, Srbija open se briše iz ATP kalendara. Nemanja Tomić u Genčlerbirligiju. Partizan prihvatio ponudu Busana za Stefana Šćepovića i Sretena Sretenovića. Trka za Davida Vilju se zahuktava. Zamalo tuča na treningu Sitija - u glavnim ulogama Manćini i Baloteli. Kavani ostaje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.