Sport uživo: Olimpija savladala Partizan

Izvor: RTS, 23.Feb.2013, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Olimpija savladala Partizan

Partiѕan poražen u Pioniru od Olimpije sa 73:71. Filip Đuričić i Miralem Sulejmani od leta će igrati za Benfiku, preneo je portugalski list "A Bola". Real pobedio Deportivo sa 2:1. Scenario je poznat - bogata porodica sa Bliskog istoka uloži novac u (osrednji) klub i od njega napravi velesilu. Ovoga puta to bi moglo da se dogodi Romi. Đoković smatra da je taličan za Milan. Venger najavljuje skupa pojačanja. Navijači Reala jednoglasni u želji da na klupi svog tima vide Mihaela Laudrupa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
21.55 - Real uspeo da preokrene rezultat i savlada La Korunju sa 2:1. Strelci: Riki u 35. minutu za domaće, a Kaka u 73. i Iguajn u 88. minutu za Real. 

21.45 - Kraj utakmice u Pioniru. Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpije rezultatom 73:71. 

21.00 - Fudbaleri Šalkea pobedili su na svom terenu Fortunu iz Diseldorfa sa 2:1 u utakmici 23. kola nemačke Bundeslige. Junak pobede nad Fortunom bio je Džoel Matip, koji je dvaput zatresao mrežu gostiju. Ekipa iz Gelzenkirhena prvi put do vođstva je došla u 29. minutu. Fortuna je došla do izjednačenja preko Akslea Belighauzena u 56. minutu. Konačan rezultat i nova tri boda Šalkeu doneo je Matip pogotkom u 81. minutu. Šalke nakon ove pobede zauzima deveto mesto u ligi sa 33 boda, dok je Fortuna 13 sa šest bodova manje.  

20.52 - Real nastavlja sa lošim partijama u Primeri. Posle prvih 45 minuta, Deportivo vodi protiv "kraljevskog kluba" sa 1:, a strelac je bio Riki. 

20.50 - Jadranska liga - Poluvreme u Pioniru, Olimpija vodi protiv Partizana 42:37.

20.00 - Zanimljiva priča stiže nam iz Čilea. Rus Maksim Molokodoev odležao je kaznu zatvora od tri godine, zbog posedovanja narkotika. Ipak, sud u Čileu dozvolio je Molokodoevu da za vreme odsluženja kazne igra fudbal u ekipi Santijago Morning, koja se takmiči u drugoj čileanskoj ligi.

20.00 - Počeo meč u Pioniru, Partizan dočekuje ekipu Olimpije.

19.45 - Rukometaši Partizana poraženi su u poslednjem kolu Lige šampiona, Ademar Leon u Španiji slavio sa 28:23. Ovim porazom crno-beli su završili takmičenje u eliti, gde su u deset mečeva u okviru grupe A zabeležili jednu pobedu i osvojili dva boda. 

19.40 - Norveški ski skakač Anders Bardal osvojio je danas zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Val di Fijemeu na maloj skakonici, dok je srebrni bio Gregor Šlirencauer iz Austrije, a bronzani Slovenac Peter Prevc.

19.10 - Košarkaši poslednjeplasiranog tima Jadranske lige, mađarskog Solnoka napravili su večeras iznenađenje i na svom terenu savladali zagrebačku Cedevitu sa 64:59 (13:17, 16:13, 7:14, 28:15) u meču 22. kola. Mađarskoj ekipi to je bila sedma pobeda u regionalnom takmičenju, dok je Cedevita zabeležila 10. poraz. Ovakav ishod meča najviše odgovara srpskim ekipama Partizanu i Radničkom iz Kragujevca kojima je Cedevita direktan konkurent u borbi za plasman na završni turnir Jadranske lige.

19.00 - Trener Benfike Žorž Žesus rekao je danas da ne može da kaže da li će srpski fudbaleri Filip Đuričić i Miralem Sulejmani od sledeće sezone igrati u tom portugalskom klubu. "Za sada ne mogu da potvrdim ništa. Ova situacija nema veze sa mnom, već samo s upravom kluba. Nije ni baš pogodno da govorim o igračima koji mogu da stignu u ekipu, jer moram da budem maksimalno koncentrisan na one koji su ovde", rekao je Žesus novinarima, a preneli su portugalski mediji.

18.50 - Predsednik Bajerna iz Minhena Uli Henes rekao je danas da bi dozvolio upotrebu pirotehnike na stadionima, ali samo tamo gde to ne bi ugrozilo bezbednost navijača. Iako Evropska fudbalska unija (UEFA) već godinama vodi oštru borbu protiv upotrebe baklji, petardi, dimnih bombi i sličnih stvari, Henes je priznao da je svojevrstan "piromanijak". "Naravno da baklje izgledaju sjajno na stadionu, ali da bi dozvolili njihovu upotrebu, potrebno je da uvedemo posebnu vrstu policije. Kada propisi to budu omogućili, vrlo rado ću dozvoliti navijačima da koriste pirotehniku", rekao je Henes nemačkim medijima.

18.40 - Utakmica između Bolonje i Fiorentine u 25. kolu italijanske Serije A neće se igrati u nedelju zbog snega. Lokalni zvaničnici u Bolonji odlučili su da utakmicu pomere pošto u tom gradu pada jak sneg, a očekuje se da će u nedelju biti još jači. Utakmica će se igrati u utorak u 19.00.

18.30 - Bivša vimbldonska šampionka, Čehinja Petra Kvitova osvojila je danas turnir u Dubaiju, pošto je u finalu savladala Italijanku Saru Erani sa 6:2, 1:6, 6:1. Zanimljivo je da je Kvitova i prethodnu titulu, u Nju Hejvenu prošle godine, osvojila baš protiv Erani u finalnom okršaju. Čehinji je večerašnja titula jubilarna, 10. u dosadašnjoj karijeri. VTA turnir u Dubaiju igra se za ukupni nagradni fond od dva miliona dolara, a pobednici je pripao ček na 442.000 dolara.

17.57 - Premijer liga. Rezultati utakmica 27. kola: Arsenal - Aston Vila 2:1, Norič - Everton 2:1, KPR - Manlčester junajted 0:2, Reding - Vigan 0:3, VBA - Sanderlend 2:1. 

17.50 - Kraj utakmica 23. kola Bundes lige, rezultati: Ausburg - Hofenhajm 2:1, Bajern - Bremen 6:1, Hanover - Hamburger 5:1, Majnc - Volfsburg 1:1, Štutgart - Ninberg 1:1.

16.40 - Nekada je sportska sreća zaista neverovatna. Koliko neverovatna pokazuje ovaj pogodak sa meča rukometnog francuskog prvenstva između Šamberija i Ivrija...

16.00 - U prvoj subotnjoj utakmici 27. kola Premijer lige Fulam je savladao Stouk sa 1:0. Fulam je bio bolji rival na Krejven kotidžu i zasluženo je slavio. Pogodak je postigao Bugarin Dimitri Berbatov u zaostavnom vremenu prvog poluvremena.

15.45 - Fudbalski reprezentativci Srbije Filip Đuričić i Miralem Sulejmani od leta će igrati za Benfiku, preneo je portugalski list "A Bola". List navodi da su njih dvojica bili u Lisabonu gde su prošli lekarske preglede i da će potpisati petogodišnje ugovore s vicešampionom Portugala. "Benfika je obezbedila da na leto dovede dve najsjanije zvezde holandskog fudbala, Srbe Filipa Đuričića i Miralema Sulejmanija", piše na sajtu lista. Đuričić je član Herenvena i Benfika će za njega morati da plati obeštećenje, dok je Sulejmani od leta slobodan igrač, pošto mu ističe ugovor sa Ajaksom.

15.20 - Kristijano Ronaldo je okačio ovu sliku na svom Fejsbuk profilu komentar "pilot na nekoliko sati". Pitanje je samo koliko će se ovaj osmeh zadržati na Ronaldovom licu, jer njegov tim očekuju vrlo važni mečevi - dva sa Barselonom (u Kupu Kralja i Primeri), kao i onaj sa Mančester junajtedom.

15.10 - Dijego Maradona trenutno živi u Dubaiju, iako je bez ikakvog aranžmana. Iako je odnedavno postao otac (ponovo), jedan od najboljih fudbalera svih vremena ima dovoljno slobodnog vremena. Tako je prihvatio poziv organizatora teniskog turnira da pomogne u promociji. Dobio je i priliku da se druži sa nekada prvom teniserkom sveta Karolinom Voznjacki. Zaista je teško proceniti kome je bilo draže zbog upoznavanja...

14.55 - Rodžer Federer je, po mišljenju mnogih, najbolji teniser svih vremena, i ako neko zna kako je to nositi se sa pritiskom slave i uspeha, onda je to on. "Svako to podnosi drugačije. Moj uspeh je dolazio postepeno, što mi je pomoglo, mada su me oduvek smatrali velikim talentom i nekim ko može da postane svetski broj jedan. Tako da mnogima nije bilo ogromno iznenađenje kada sam postao broj jedan i osvojio Vimbldon, ali meni jeste", ističe Švajcarac. "Malo je čudno kada treba da se borite sa statusom zvezde, crvenim tepisima, snimanjima i sa time da te ljudi odjednom prepoznaju i prate u svakodnevnom životu. To je čudno i može da ima neobične efekte u zavisnosti od toga da li vam se to dopada ili ne",zaključio je Federer.

14.40 - Fudbaler Milana Rikardo Montolivo rekao je da će pobednika predstojećeg gradskog derbija sa Interom odlučiti napadač 'rosonera' Stefan El Šaravi. „Očekujem da ponovimo dobru igru kao i u meču sa Barselonom, jer u suprotnom, naš dosadašnji uspeh bi bio besmislen. Predviđam da će Milan pobediti rezultatom 1:0, a gol postići El Šaravi i tako demantovati medije, koji tvrde da je postao depresivan jer se samo Mario Baloteli upisuje u strelce", rekao je Montolivo italijanskim medijima. Milan je favorit u predstojećem meču jer je popravio igru i popeo se za nekoliko mesta na tabeli bez obzira na loš početak sezone.

14.30 - Otac ubijene devojke Oskara Pistorijusa, Beri Stenkamp, rekao je da bi jednog dana mogao da mu oprosti ako se dokaže da je slučajno upucao njegovu ćerku Rivu. „Koliko god novca da ima i koliko god je jak tim koji ga brani, ukoliko dobije oslobađajuću presudu, moraće da živi sa savešću zbog toga šta je uradio. Ali, ako govori istinu, možda bih mogao jednog dana da mu oprostima. U suprotnom, moraće da pati", rekao je Stenkamp. Pistorijus je u petak pušten da se brani sa slobode uz kauciju od 113.000 dolara, a nastavak suđenja zakazan je za 4. jun.

14.00 - Indijana nastavlja sa sjajnim partijama na Istoku. U jednoj takvoj, u kojoj su pregazili Njujork Nikse, viđena je neverovatna asistencija igrača gostujućeg tima Imanija Šamperta. Nedozvoljena, ali i pored toga zaista neverovatna. Šampertovo slučajno dodavanje za Stiva Novaka je, inače, promaklo sudijama.

13.00 - Žoze Murinjo danas slavi jubilej. Prošlo je tačno 1000 dana od trenutka kada je Portugalac seo na klupu Real Madrida. U ovom periodu osvojio je tri trofeja, po jedan u Primeri, Kupu Kralja u španskom Superkupu. Vodio je 158 utakmica i ostvario 71 odsto pobeda. "U klubu sam tri godine, ali osećam kao da sam već 30 godina tu", rekao je Murinjo.

12.15 - Nigde nije lako biti sudija. Opasnost, u pravom smislu te reči, postoji svugde i u svakom trenutku. To bi vam sigurno potvrdio i ovaj arbitar sa dečke fudbalske utakmice u Saudiskoj Arabiji, koga su igrači poraženog tima doslovce linčovali. Spasli su ga pripadnici policije, koji su tulu morali da prekinu pucnjima iz vatrenog oružja.

11.55 - Izgleda da se trend ulaska beskrajnog kapitala sa Bliskog istoka u evropske fudbalske klubove nastavlja, ovoga puta u Italiji. Roma je postigla dogovor o saradnji (za sada) sa šeikom Adnanom Adel Aref al Kvadumi al Šetvijem. On je inače bio na meču sa Juventusom, odigranom na Olimpiku, koji je „vučica" dobila sa 1:0. Al Šetvi inače živi u Italiji već skoro četvrt veka. "Roma je simbol Italije. Još smo u intenzivnim pregovorima i čekaju nas novi. Zaista volim tim, veliki sam ljubitelj fudbala i strastveni navijač Rome. Upravo me je moja strast prema klubu i naterala na ovaj korak. Prva i jedina stvar kada se pomene Italija za mene je Roma", poručio je Al Šetvi. On je spreman odmah da uloži 100 miliona evra u klub, od čega će najveći deo biti iskorišćen za izgradnju novog stadiona. Ako sve nastavi da se odvija po utvrđenom rasporedu, Al Šetvi će postati potpredsednik Rome.

11.45 - Venger je (konačno) spreman da troši. Francuski trener, koji je nedavno dobio podršku od uprave i igrača i pored osam sušnih sezona, rekao je da je klub u takvoj finansijskoj poziciji da na leto može da dovede pojačćanja koja želi. Kako prenose britanski mediji, Venger je spreman da se upusti u trku i za najbolje fudbalere današnjice, pa čak i za Radamela Falkaa. "Možemo da dovedemo Falkaa. Ako pronađemo igrača vrhunskog, vrhunskog kvaliteta, onda ćemo ga dovesti. Sada smo u puno jačoj poziciji u kojoj možemo da potrošimo neki novac. Ne protivim se da to učinim. Želeli smo da potrošimo novac i za Božić, ali nismo uspeli da pronađemo igrače", istakao je Venger.

11.35 - Dok mediji u Engleskoj kude Roberta Manćinija, i predviđaju datum njegovog odlaska sa klupe "građana", Italijan kritikuje svoje igrače. Ovoga puta, na meti se našao Samir Nasri. "Mislim da Samir ima fantastične kvalitete. Sa kvalitetima koje ima trebalo bi uvek da igra dobro i u svakoj utakmici da donese prevagu. Igrač njegovog kvaliteta morao bi da bude jedan od najboljih u Evropi, ali to se ne događa. Samir može biti bolji nego ove godine, on je vrhunski igrač, ali ne igra na svom nivou. Kada osvojite titulu onda mislite da je dovoljno igrati sa 50 odsto mogućnosti i niste na nivou i naredne godine", komentarisao je Manćini.

11.30 - Kristijano Ronaldo razgovarao je sa novinarima magazina „GQ". Između ostalog, rekao je i da je izuzento nervozan pre velikih mečeva, kao i da ne može da spava nakon teških poraza. "Real je jedan od najvećih svetskih klubova i naravno da se od nas očekuje uvek puno. U ovom pogledu se priznaje samo pobeda u Ligi šampiona, pogotovo jer bi to operalo sve loše iz Primere. Da li sam nervozan pre velikih utakmica? Jesam, ali sam još nervozniji nakon poraza u važnoj utakmici. Tada ne mogu da spavam".

11.25 - Jelena Janković i Aleksandra Krunić nisu uspele da se plasiraju u finale turnira u Bogoti u konkurenciji parova. Srpske teniserke poražene su od mađarsko-luksemburškog para Timea Baboš i Mendi Minela. Rezultat je bio 2:0, po setovima 6:3, 6:2.

11.20 - Stariji bračni par iz gradića Hemera (26 kilometara od Dortmunda) uložili su zvaničnu žalbu sudu jer ih ometa lepršanje zastave Borusije Dortmund na prozoru njihovog komšije. "Mene ne zanima šta je tamo, to je apsolutno neprijatno", rekla je dotična Juta H. za jedan lokalni list. Njen suprug dodaje da pritužba nema nikakve veze sa činjenicom da je on navijač Duisburga i kaže da na utakmice ne ide još od '70-ih godina. "Ovde se radi samo o uznemiravanju", istakao je 62-godišnji Valter H. Portparol Borusije Dortmund Saša Flige izjavio je da se taj klub neće mešati u tu nesuglasicu komšija.

11.10 - Novak Đoković, u razgovoru za „Sportski žunal", nije krio oduševljenje pobedom „svog" Milana nad više nego favorizovanom Barselonom. „Baš sam taličan za Milan. Bio sam i prošle godine kada su pobedili Arsenal sa 4:0. I tada sam odmah posle meča putovao za Dubai", istakao je prvi reket sveta a zatim dodao: „Zašto to ne bi Milan eliminisao Barselonu? Mislim da je 2:0 idealan rezultat s obzirom na očekivanja. Pred prvu utakmicu ni najveći optimisti nisu sanjali da može da bude takva prednost u korist Milana. Međutim, oni su pokazali da su izuzetno borbeni, iako je kvalitet možda više na strani Barselone, gledajući pojedince u timu".

 

11.00 - Žoze Murinjo napušta Real Madrid na leto, u to više niko ne sumnja. Navijači „kraljevskog kluba" sigurno neće previše žaliti za njim, uostalom imaju i svog favorita kao naslednika. Reč je o Mihaelu Laudrupu, danskom treneru koji sa dosta uspeha vodi ekipu Svonsija. Čak 73 odsto, od oko 40 hiljada ispitanika u anketi španskog lista „As", smatra da je Laudrup, koji je sa uspehom igrao i za Real Madrid i za Barselonu, idealno rešenje. Drugi na listi želja, i to daleko drugi, je Rafa Benitez. Treći je Karlo Anćeloti.

10.50 - Fudbaleri Hirošime osvojili su japanski Super kup, pošto su jutros na nacionalnom olimpijskom stadionu u Tokiju pobedili Kašivu sa 1:0 (1:0). Jedini gol na meču postigao je napadač Hisato Sato u 29. minutu. Za Kašivu kao pozajmljen igrač nastupa bivši fudbaler Partizana Brazilac Kleverson Kordova Kleo, koji je prethodne dve godine nosio dres kineskog Gvangdžua. Japanski Superkup je takmičenje koje se održava svake godine na početku sezone, a sastaju se aktuelni prvak i osvajač Carskog kupa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.