Sport uživo: Barsa potopljena

Izvor: RTS, 26.Feb.2013, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Barsa potopljena

Barselona - Real 0:3. Janko Tipsarević poražen u Dubaiju od Nikolaja Davidenka sa 2:0. Utakmica između BSK-a i Partizana odložena za 6. mart. Denis Rodman u Severnoj Koreji u misiji zbližavanja naroda. Lejkersi zaustavljeni u Denveru. Dušan Lajović izgubio od Anduhara u četvrtfinalu ATP turnira u Akapulku. Lacio opet optužen zbog rasizma navijača.

21,17 - Gooooolll!!! Kristijano Ronaldo ponovo je postigao gol za vođstvo od 2:0 nad Barselonom. Di Marija sjajno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istrčao kontru, sam izašao pred golmana Barselone, na odbranjenu loptu naleteo Ronaldo i bez problema je sproveo u mrežu.

21.52 - Emir Spahić, defanzivac Sevilje, do kraja sezone će igrati za ruski Anži kao pozajmljen igrač. Prema dogovoru dva kluba, tim iz Mahačkale će na leto imati pravo prvenstva pri eventualnom otkupu Spahićevog ugovora. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u Sevilju došao 2011. godine iz Monpeljea, a za španski klub odigrao je 44 prvenstvene utakmice i postigao jedan gol. On je već igrao u Rusiji, pošto je od 2004. do 2009. godine bio član Šinjika iz Jaroslava i moskovskih timova, Torpeda i Lokomotive.

21.50 - Na poluvremenu meča između Barselone i Reala gosti vode sa 1:0. Pogodak je postigao Ronaldo u 13. minutu iz penala. Prethodno je penal nad Ronaldom napravio Pike. Igrači oba tima su veoma nervozni, a za sada svoju nervotu iskaljuju na glavnom sudiji koji je podelio samo tri žuta kartona. Još uvek nema oštrih startova i verbalnih sukoba ljutih rivala, ali nije isključeno da do toga dođe u nastavku. Pred narednoh 45 minuta Real ima rezultat kojim bi eliminisao Barsu, pa je za očekivati da odigra defanzivnije. Barsa za sada bez velikih šansi.

21.35 - Mediji u Francuskoj mnogo vremena troše na kritike Zlatana Ibrahimoviča i njegovog ponašanja. Tako je bilo i nakon meča sa Marsejom. Ovo poprilično smeta sportskom direktoru „svetaca" Leonardu. "Ovo nije prvi put da nas javnost kritikuje. U poslednjih nekoliko nedelja se čuju čudni tonovi na račun igre PSŽ. Posle pobede nad Marsejom sam očekivao da u medijima vidim pohvale na račun Meneza, Lukasa, Lavecija ili Sirigua, ali oni se samo bave Ibrahimovićem. Neke stvari jednostavno nemaju smisla. Iskreno, da bi kritikovali Ibrahimovića i sudili, potrebno je imati znanja i hrabrosti", nervozan je Leonardo.

21.27 - S obzirom da je njihov prvenstveni meč sa BSK Borčom, koji je trebalo da otvori prolećni deo prvenstca u Jelen Superligi, odložen zbog stanja terena, fudableri Partizana će u sredu igrati prijateljski meč kako bi ostali u ritmu. Šampion Srbije će igrati protiv srpskoligaša Balkana iz Mirijeva. Meč će biti odigran u sredu na Zemunelu od 13.00h. Utakmica je zatvorenog tipa i moći će da je posmatraju samo novinari.

21.25 - Valensija je saopštila da je otkupila ugovor napadača Nelsona Valdeza od Rubina iz Kazanja. Valdez je među „slepe miševe" stigao prošlog leta na pozajmicu, i tada je dogovorena mogućnost transfera ukoliko Paragvajac ispuni očekivanja. "Drago mi je što ću ostati u Valensiji i što je klub odlučio da iskoristi klauzulu iz ugovora", rekao je Valdes za sajt španskog kluba. Prema dogovoru sa upravom Valensije, on će na Mestalji ostati do juna 2015. godine.

21.17 Goooool!!! Kristijano Ronaldo je iz penala doveo Real u vođstvo od 1:0. Nad portugalskim fudbalerom penal je skrivio Pike. Ronado je u kaznenom prostoru Katalonaca krenuo sa "biciklicom", Pujol ga je sasekao, a sudija je pokazao na belu tačku.

21.03 - Meč je počeo. Za Barselonu igraju: Pinto, Alba, Alveš, Pujol, Pike, Fabregas, Ćavi,Buskec, Inijesta, Pedro i Mesi. Real nastupa u sastavu: Lopez, Arbeloa, Koentrao, Varan, Ramos, Kedira, Alonso, Di Marija, Ronaldo, Ozil i Iguain.

21.00 - Temperatura u Barseloni je osam stepeni, vetar duva 11 metara u sekundu, padavina nema, tribine Nou Kampa su krcate, spektakl može da počne.

20.34 - Travnjak Nou Kampa spremna za spektakl...

20.20 - Torsten Frings, nakon gotovo 20 godina, rešio je da se oprosti od fudbala. Frings je prve profesionalne korake napravio kao igrač Alemanije Ahen, 1994. godine, a kopačke će okačiti o klin kao kapiten Toronta. U međuvremenu je igrao za Verder, Borusiju Dortmund i minhenski Bajern. Povreda kuka, koji je operisao ali koji je nastavio da mu zadaje muke, je u najvećoj meri uticala na njegovu odluku. "Tokom priprema shvatili smo da će oporavak trajati duže nego što je bilo očekivano. Uvek želim ono što je najbolje za tim i zato sam odlučio da se povučem", saopštio je bivši reprezentativac Nemačke.

20.15 - Kamp Nou sva spremno za spektakl. 

19.45 - Legendarni argentinski fudbalski trener Cesar Luis Menoti rekao je da će Žoze Murinjo morati da napusti Real Madrid ako izgubi sledeće tri utakmice. "Ako Madriđani u ovim mečevima ne dođu do rezultata, Murinjo će morati da ide. Takva su pravila u fudbalu. Samo kada ste šampion možete da preživite sve kritike i napade. Moć trenera dolazi sa uspesima i trofejima. Pogledajte Visentea del Boskea ili Pepa Gvardiolu", rekao je Menoti. "Real ima sjajne igrače, ali Barselona je drugačija. Madriđani su veoma borbeni, dobro zatvaraju prostor na terenu, ali nisu previše kreativni. Imaju Ronalda koji sam može da donosi pobede. Ako on igra, Real pobeđuje. Ipak, kada mu ne ide, Real kao da ima igrača manje. Barselona je ekipa, a Real je skup odličnih igrača", zaključio je Menoti.

19.40 - Potpredsednik Barsleone Đozep Bartomeu otkrio je da su Katalonci spremni da u svoje redove dovedu supertalentovanog Brazilca Nejmara. Nejmar je, inače, nekoliko puta ponovio da planira da ostane u domovini barem do Svetskog prvenstva. „Nejmar mora da istupi i kaže da želi da napusti Santos. Kada se to dogodi Barsa će biti spremna da ga dovede jer ga treneri u klubu žele", rekao je Bartomeu. „Uvek je dobro dovesti zanimljivog igrača. Mi prvo gledamo u svojoj kući pre nego što se odlučimo da potrošimo pare na neki transfer."

19.30 - Bivši fudbalski reprezentativac Norveške Džon Kerju do kraja sezone igraće za milanski Inter sa kojim je dogovorio četvoromesečnu saradnju vrednu 300.000 evra. "Spreman sam i dobro se osećam. Prethodnih šest meseci nisam imao klub, ali sam trenirao. Takođe, snimio sam i film, a dosta sam i putovao. Nisam očekivao poziv Intera, ali eto, ovo je još jedan dokaz da je život pun iznenađenja", kazao je Kerju italijanskim medijima. Norveški internacionalac ima 33 godine, a poslednji klub za koji je igrao bio je londonski Vest Hem prošle sezone. Kerju će u timu Intera do kraja sezone zameniti argentinskog napadača Dijega Milita koji će zbog povrede ligamenata pauzirati šest meseci.

19.10 - Majkl Oven, napadač Stouka i čest gost u emisijama posvećenim fudbalu u Engleskoj, veruje kako Geret Bejl još uvek nije na nivou na kome su Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo. "Bejl je trenutno nezaustavljiv i favorit je za nagradu za najboljeg igrača Premijer lige. Samo nekoliko fudbalera može da igra na nivou na kakvom je Bejl trenutno, ali on još uvek nije klasa kao Mesi i Ronaldo. Ipak, može to postati", smatra Oven.

18.55 - Kako tvrde izvori bliski Pepu Gvardioli i Barseloni, nekadašnji strateg Blaugrane je imao običaj da angažuje privatne detektive kako bi pratio kretanja svojih igrača. "Pep je bio opsednut težnjom da njegovi igrači vode uzorne živote. Nije želeo da oni izlaze preterano jer bi to uticalo na njihove igre na terenu", rekao je neimenovani izvor. Među igračima koji su kontrolisani bili su oni koji su bili poznati kao ljubitelji noćnog života - Ronaldinjo, Deko, Samjuel Eto i Đerar Pike.

18.52 - Stiv Meklaren podneo je ostavku na mesto trenera Tventea. Posle očajnih rezultata, Meklaren je preduhitrio upravu kluba i podneo ostavku, umesto da bude otpušten. „Nakon brojnih razgovora sa ljudima iz uprave, složili smo se da je najbolje da podnesem ostavku", rekao je Meklaren, koji je sa Tventeom osvojio titulu 2010. godine.

18.30 - On je igrač kakvog treneri obožavaju. Nakon što je objavio da će po treći put obući dres voljene Boke juniors, svi u klubu su slavili kao da su osvojili neki trofej. Međutim, kao što sada i Karlos Bjanki zna, od Rikelmea može i da zaboli glava.

18.15 - Da, on izgleda ume da igra i kriket...

18.00 - Dijego Maradona se nalazi u "svom" Napulju. "El Pibe" planira da, kako sam kaže, očisti ljagu sa svog imena u borbi sa italijanskim poreznicima koji ga optužuju da duguje oko 40 miliona evra. Ipak, našao je vremena i da govori o fudbalu. Prvo pitanje, kao i uvek, ko je bolji, on ili Pele? "Mislim da sam ja najbolji igrač svih vremena. Zašto me poredite sa Peleom? Moja majka kaže da sam ja snažniji, a da je on igrao protiv fudbalera koji se nisu ni pomerali na terenu. Ne volim poređenja sa njim zbog glupih stvari koje priča kada pomeša pilule", rekao je Maradona i zatim u dahu nastavio: "Mesi nije pipnuo loptu protiv Milana, ali je i dalje sjajan igrač. Ipak, opet verujem da sam bolji od njega".

17.00 - Utakmica između Liverpula i Mančestera je najveća u Engleskoj. A ništa manji nije ni duel mladih ekipa ova dva kluba. Junajted je ugostio "Crvene", navijači su napravili bakljadu, a i jedan navijač je upao na teren kako bi dobacio nešto napadaču Liverpula Adamu Morganu.

16.47 - Dimitar Berbatov poseduje još po koji talenat osim onog na "zelenom tepihu". Pokazao je, na svom Fejsbuk profilu, da je vešt i sa olovkom...

16.30 - Italijanska Liga kaznila je napadača Milana Marija Balotelija sa 10.000 evra zbog nepristojnog gesta upućenog navijačima Intera dok je odlazio sa terena nakon derbija u nedelju. Prethodno je Inter kažnjen sa 50.000 evra zbog toga što su navijači na rasnoj osnovi vređali Balotelija.

15.50 - Barselona i Real Madrid igraju večeras revanš meč polufinala Kupa kralja. Kristijano Ronaldo spreman je da sruši Katalonce, dok Lionel Mesi želi da se osveti za grubu igru Madriđana u prvom meču. Luka Modrić ostaje na klupi, šansu će dobiti Kaka i Iguain.

15.35 - Na već pomenutom meču između Galatasaraja i Orduspora (4:2) postignut je jedan od najspektakularnijih autogolova u istoriji fudbala. Uostalom, pogledajte i sami...

15.25 - Novi član Pari Sen Žermena, bivši kapiten engleske reprezentacije Dejvid Bekam biće u sredu u startnoj postavi na utakmici osmine finala Kupa Francuske protiv Olimpika iz Marselja. Trener PSŽ-a Karlo Anćeloti potvrdio je da će Bekam igrati od početka utakmice. "Bekam će imati istu ulogu kao Marko Verati. Bekam je u dobroj kondiciji, ima iskustva i kvaliteta da nam pomogne da pobedimo u sredu. On može da odigra celu utakmicu", rekao je Anćeloti.

15.20 - Engleski snukeraš Roni O'Saliven saopštio je danas da će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Šefildu u aprilu ove godine. U novembru O'Saliven je saopštio da se neće takmičiti do kraja sezone, jer mu je doktor savetovao da ne putuje zbog preloma noge.

15.10 - Španski teniser Rafael Nadal propustiće turnire u Majamiju i Indijan Velsu, kako bi se pripremao za sezonu na šljaci i glavni cilj - osvajanje osme titule na Rolan Garosu, tvrdi danas "Marka". Nadal, koji je u karijeri osvojio 11 gren slem titula, nedavno se vratio na teren osvojivši trofej na Otvorenom prvenstvu Brazila, posle skoro sedmomesečne pauze zbog povrede kolena.

14.45 - Najmasovnija spust trka snoubordera i skijaša, ikada održana u Srbiji, biće organizovana 2. marta na Kopaoniku, najavljeno je iz Skijališta Srbije. Na trci "Red Bull Home Run" startovaće 200 takmičara, koji će trčati 100 metara od Pančićevog vrha do svojih skija ili bordova, a potom će se spustiti niz 1.200 metara dugu pistu, istaknuto je na sajtu Skijališta Srbije.

14.10 - Na naslovnoj strani današnje Marke posvećene večerašnjem "El Klasiku" u prvom planu je fotomontaža na kojoj su spojeni najbolji fudbaleri sveta, istovremeno prve zvezde Barselone i Reala, Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo.

14.00 - Inter je danas kažnjen sa 50.000 evra zbog toga što su navijaci tog kluba u subotnjem derbiju na rasnoj osnovi vređali napadača Milana Marija Balotelija. Bivši igrač Intera doživeo je neprijatnosti tokom meča pošto su ga navijači nerazura sve vreme vređali mahajući bananama na naduvavanje. Napadač Milana im nije ostao dužan, već im je jednim nepristojnim gestom pokazao šta misli o takvim uvredama.

13.30 - Utakmica između Galatasaraja i Orduspora, osim po golovima (4:2), ostaće upamćena i po užasnom sudaru glavama Didijea Drogbe i Davida Barala. Španac je gore prošao u duelu, pa je završio u bolnici gde ga je, kao pravi sportsmen, obišao upravo Drogba.

13.00 - Golman Mančester Sitija Džo Hart toliko želi da njegov tim odbrani titulu, da je zbog toga zanemario i "sitnicu" zvanu matematika. "Čak i da do kraja prvenstva ostane jedna utakmica, a mi budemo u zaostatku od 12 bodova, i dalje ćemo verovati u titulu. Moramo da nastavimo da se borimo do kraja, jer, nikad se ne zna", rekao je Hart, koji je ovom "nelogičnošću" očigledno, samo zeleo da ukaže na važnost borbenog duha u trci za titulom.

12.55 - Janko Tipsarević izgubio meč od Nikolaja Davidenka. U šesnaestini finala ATP turnira u Dubaiju, Davidenko slavio sa 2:0, po setovima 6:0, 7:5.

12.35 - Utakmica 16. kola Jelen Super lige između BSK-a i Partizana odložena je zbog trenutno lošeg stanja terena u Borči i trebalo bi da bude odigrana 6.marta. Zbog aktuelnih vremenskih prilika neizvesno je koje će utakmice i sutrašnjeg programa biti odigrane.

12.21 - Janko Tipsarević načinio dva brejka i poveo sa 4:1 u drugom setu, a potom Davidenko uspeva da vrati jedan brejk za 4:2.

12.20 - Ekscentrični bivši NBA košarkaš Denis Rodman doputovao u Severnu Koreju kako bi za medijsku kompaniju VICE snimio spot. Uz Rodmana, u Severnu Koreju otputovali su i trojica članova Globtrotersa iz Harlema. Kako je navedeno, bivši košarkaš, koji se "proslavio" imidžom "lošeg momka" čije je telo istetovirano i "ukrašeno" pirsingom, odigraće i basket sa lokalnim košarkašima. Cilj kampanje je pokušaj da se utiče na smanjivanje političkih tenzija koje postoje između dve zemlje.

12.14 - Olimpijski šampion u sprintu Jamajčanin Usein Bolt trčaće na 200 metara u okviru mitinga Dijamanske lige u julu u Parizu, saopštili su organizatori. "Znamo da ćemo sa Boltom lako popuniti stadion Francuska", rekao je direktor mitinga Loran Bokile, dodajući da su organizatori za dolazak Jamajčanina u francusku prestonicu 6. jula izdvojili sumu od 300.000 dolara.

12.10 - Bivši selektor reprezentacije Engleske Stiv Meklaren podneo je ostavku na mesto šefa stručnog štaba Tventea, preneli su holandski mediji. Meklaren, koji je klub iz Enšedea vodio 2010. do prve i jedine titule u istoriji, rekao je da je ekipa u padu forme i da je od njega zatražen raskid ugovora, koji je važio do 2014. godine.

12.02 - Ruski teniser Davidenko je ubedljivo sa 6:0 dobio prvi gem i sa 1:0 vodi u duelu sa Jankom Tipsarevićem. 

11.51 - Velika borba u drugom gemu meča Tipsarevića i Davidenka, koja traje dvadesetak minuta, iz koje Davidenko izlazi sa brejkom prednosti, nastavljena brzopoteznom prednošću ruskog tenisera sa čak 5:0.

08.10 - Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u osminu finala ATP turnira u Akapulku (Meksiko) pošto je jutros izgubio od Španca Pabla Anduhara sa 2:1 u setovima. Lajović je odlično počeo meč i prvi set dobio sa 6:3. U nastavku, međutim, do izražaja je došlo iskustvo španskog tenisera koji je preostala dva seta rešio u svoju korist: 7-5, 6-2.

01.00 - U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige odigrane četiri utakmice a pobedu kao domaćin ostvario je samo Denver, savladavši Lejkerse sa 119:108.U preostalim utakmica Toronto je izgubio od Vašingtona sa 84:90, Detroit od Atlantae 103:114, a Juta je posle produžetaka poražena od Bostona sa 107:111.

00.30 - Bivši argentinski fudbaler Dijego Maradona doputovao u Italiju kako bi se odbranio od optužbi za utaju poreza. Maradonini italijanski dugovi iznose gotovo 40 miliona evra i proistekli su od navodno neplaćenih poreza za vreme dok je igrao za Napoli (1984-91), kada je klubu pomogao da osvojio jedine dve titule u Seriji A.

00.10 - Evropska fudbalska asocijacija optužila je Lacio zbog rasističkih ispada navijača, četvrti put u Ligi Evropa ove sezone, pa je italijanski klub suočen sa zatvaranjem stadiona. Navijači Lacija poslednji incident napravili su za vreme utakmice sa Borusijom iz Menhengladbaha, kada je njihov tim u Rimu pobedio sa 2:0.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.