Izvor: MozzartSport.com, 17.Sep.2021, 17:28

Spartak vratio Nemanju Nikolića, sprema još jednu bombu

Bivši napadač Partizana ponovo u Subotici

Poslednji je dan prelaznog roka u Srbiji, a subotički Spartak je završio veliko pojačanje. Naime, u klub se vraća 28-godišnji napadač Nemanja Nikolić. Dve strane su postigle dogovor o saradnji u uskoro se očekuje i zvanična potvrda. Kako su iz subotičkog kluba za Mozzart Sport istakli, vode se pregovori oko još jednog bombastičnog potpisa, ali zbog činjenice da još uvek nije postignut dogovor, nisu želeli da otkrivaju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << detalje.

Rođeni Kraljevčanin je srpski fudbal napustio pre nešto manje od godinu dana, kada je u transferu teškom 400.000 evra napustio Partizan i potpisao ugovor sa Al Raedom iz Saudijske Arabije. Usred sezone je iznenada ostao bez angažmana, ali mu nije trebalo dugo da pronađe novi, pa se krajem marta otisnuo put Kazahstana. Zaigrao je za tamošnji Tobol, ali je od kraja jula ponovo slobodan igrač.

Tako je Spartak u smiraj prelaznog roka krenuo po njegov potpis, mada ne mora da žuri, jer ima pravo da i po okončanju letnje pijace registruje jednog slobodnog igrača.

Subotički klub je ovog leta angažovao veliki broj novih igrača. Kao najveće pojačanja izdvaja se još jedan bivši fudbaler crno-belih Nemanja Mihajlović, koji je došao kao slobodan igrač posle isteka saradnje sa turskim Bolusporom. U Spartak je stigao i bivši čuvar mreže Crvene zvezde i Hetafea Filip Manojlović, a angažovani su i Srđan Šćepanović (Javor), Andrej Bogićević (Zlatibor), Mihailo Bogićević (Loznica), Vuk Bogdanović (Voždovac), Milan Jezdimović (Zlatibor), Andrej Todoroski (Viner) i Slađan Rakić (Grafičar).

Nikolić je u seniorski fudbal zakoračio kao fudbaler kraljevačkog Metalca Trgovačkog, da bi se 2011. godine preselio u redove crnogorskog prvoligaša Grblja. Posle jedne odigrane sezone i usled problema sa dokumentacijom, napravio je jednogodišnju pauzu, posle koje je završio na probi u ekipi Rostova. Uspešno ju je prošao i potpisao trogodišnju saradnju sa ruskom ekipom, koju je u tim trenucima sa klupe predvodio Miodrag Božović.

Nastupao je uglavom za rezervni tim, ali je uspeo da bude jedan od najefikasnijih mladih igrača u Rusiji. Ipak, po isteku saradnje napustio je Rostov i karijeru nastavio u Kazahstanu. Nije imao sreće. Na prvom treningu je potvrdio Ahilovu tetivu i posle šest meseci klub je raskinuo saradnju.

Nedelja, 18.00: (2,75) Partizan (3,20) Crvena zvezda (2,85)

Konačno se vratio u Srbiju i potpisao za subotički Spartak, gde je krenuo njegov uspon. Doduše, tek kod trenera Aleksandra Veselinovića je dobio pravu šansu i iskoristio je. Odličnim igrama privukao je i pažnju Partizana, koji je leta 2018. godine izdvojio 350.000 evra za njegov potpis (uz obećanih 20 odsto od naredne prodaje Spartaku). U prvoj sezoni je na 36 nastupa zabeležio osam pogodaka i 10 asistencija, a sa crno-belima je osvojio Kup Srbije.

Usledila je pozajmica, preselio se u Vojvodinu, ali se zadržao samo polusezonu. U januaru 2020. godine se vratio u Spartak. Sa 13 golova i četiri asistencije na 18 nastupa u Subotici skrenuo je pažnju iz Saudijske Arabije i obezbedio novi inostrani angažman. U dresu Al Raeda je odigrao 15 utakmica i postigao tri pogotka, dok je u Kazahstanu upisao 18 nastupa, uz osam pogodaka i četiri asistencije.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan,   Subotica

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.