Šokantan kraj u Humskoj: Nova pobeda Čuke!

Izvor: Mondo, 23.Apr.2016, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šokantan kraj u Humskoj: Nova pobeda Čuke!

U igri 10 na 10 u drugom poluvremenu, posle serije grubosti u prvom, gosti su bolje taktički odigrali, čekali šansu i poentirali iz munjevite kontre u 90. minutu!

U Humskoj – 6. crno-beli derbi u poslednje dve sezone!

A, u prethodnih pet okršaja Partizana i Čukaričkog po dve pobede i jedan remi, s tim da su "brđani" zabeležili najvažniji rezultat u ovom periodu, trijumf nad "Parnim valjkom" u finalu Kupa Srbije.

Pratimo UŽIVO derbi 32. kola Superlige, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << duel trećeg i drugog na tabeli:

KRAJ: Partizan – Čukarički 1:2 (1:1).

Gosti su poveli u 11. minutu golom Branislava Janković, koji se sjajno snašao na petercu, nakon što mu je štoper Đorđe Đurić vratio loptu glavom sa "druge stative".

Očigledno uigrana akcija Čukaričkog na treninzima, posle koje je 0:1 stajalo na semaforu devet minuta.

U 20. tandem bugarskih fudbalera odigrao je sjajnu akciju na desnoj strani, Ivan Bandalovski je "zasekao" u sredinu pa spoljnim delom stopala odigrao u prostor za Valerija Božinova koji je u maniru pravih centarforova "bocnuo" preko Nemanje Stevanović i razgalio svoje navijače.

Božinov je gol proslavio trkom ka treneru Ivanu Tomiću, kom se bacio u zagrljaj "aludirajući" na izjave Tomića da je napadač "gojazan". Obojica su se sa osmehom pozdravila.

I već u narednoj akciji, sudija Nenad Đokić oštetio je tim Partizana za jedanaesterac, kada je štoper Čukaričkog Đorđe Đurić igrao rukom u svom šesnaestercu. Bunili su se crno-beli, ali je Đokić pokazao da se igra nastavi...

Nedugo zatim Đokić je potpuno zasluženo poslao u svlačionicu 18-godišnjeg štopera Partizana Nikolu Milenkovića, koji je dobio šansu od prvog minuta umesto Sedrika Gogue, a potom je napravio pregrub i opasan faul nad Petrom Bojićem, koji nije mogao da nastavi meč.

Milenković je loše primio loptu na sredini terena, ona mu je pobegla i stigla u posed Bojića, a pokušavajući da ispravi grešku Milenković je podignutom nogom i "otvorenim" đonom udario Bojića po stajnoj nozi.

Na grubost - grubost! Nije se ni zakotrljala lopta potom, a Đokić je potpuno opravdano pokazao direktan crveni karton i Nikoli Jankoviću, koji je bez ikakvog povoda uklizao u noge Evertonu i krenuo takođe podignutim đonom ka kolenu brazilskog veziste, koji je imao nešto više sreće od Bojića, pa je u poslednjem trenutku podigao nogu. Dobio je udarac, "odleteo u vazduh", ali dobro prošao jer nije svom težinom bio na nozi koju je za metu odredio Janković.

Uzalud su se i neopravdano ovog puta bunili i igrači Čukaričkog, Đokić je s pravom isključio obojicu igrača!

Neverovatno je bilo ponašanje igrača i jednog i drugog tima u prvom poluvremenu, koji su od derbija napravili poligon za moguće teške povrede, što se doduše smirilo u nastavku verovatno i zbog "hlađenja" u svlačionicama.

To je ohladilo i samu utakmicu, mada je u igri 10 na 10 bilo potrebno mnogo više energije, trčanja i pomaganja, pa je posle 45 prilično nezanimljivih minuta druga ubitačna kontra Čukaričkog donela rezultat.

Svež, odmoran, tek uveden u igru, Filip Knežević pobegao je Miroslavu Bogosavcu po desnoj strani u 90. minutu, posle sjajnog pasa veterana Igora Matića, Knežević je idealno uposlio Andriju Pavlovića koji je 90 minuta teškog rada na polovini Partizana krunisao 15. golom u sezoni, za 1:2 kada Partizanu više nije ostalo ni vremena, ni energije, ni vere u preokret!

Gosti su na "JNA" stigli sa dva boda prednosti na tabeli i serijom od pet trijumfa u nizu u Superligi. Zapravo, u poslednjih sedam kola ekipa Milana Lešnjaka nije pobedila samo Partizan, koji je 20. marta pobedio Čuku na Banovom brdu rezultatom 1:2.

Momci Ivana Tomića dočekuju neugodnog rivala osokoljeni dobrim rezultatima i igrama ovog proleća. Partizan od poraza u 150. "večitom derbiju", 27. februara, ima sedam trijumfa i tri remija u poslednjih deset mečeva, a crno-beli su u sredu, u Subotici, rezultatom 0:3 pobedili Spartak u revanš meču polufinala Kupa i vratili se u finale gde su lane poraženi od Čukaričkog 0:1.

Foto: MONDO

Poslednjih 5 mečeva:

20. mart 2016. Čukarički – Partizan 1:2

5. oktobar 2015. Partizan – Čukarički 0:1

20. maj 2015. Čukarički – Partizan 1:0 (finale Kupa)

22. mart 2015. Čukarički – Partizan 2:2

13. septembar 2014. Partizan – Čukarički 4:2

Tomić i Lešnjak odredili su sastave, koji nagoveštavaju ofanzivan fudbal na obe strane terena.

Partizan: Šaranov – Bandalovski, Jovanović, Milenković, Bogosavac – Everton, Kosović (od 78. Lukić), Brašanac – Mihajlović, Stevanović (od 70. Golubović) – Božinov (od 70. Vlahović).

Klupa: Kljajić, Subić, Jevtović, Golubović, Stevanović, Vlahović, Lukić.

Čukarički: Stevanović – Stojković, Đurić, Ostojić, Živković – B. Janković (od 86. Knežević), Srnić. N. Janković – Jovanović (od 84. Pavlović), Bojić (od 36. Matić) – Pavlović .

Klupa: Petrić, Mirosavljević, Radonjić, Matić, Knežević, Lagator, Piasentin.

Uskoro opširnije...

IZ MINUTA U MINUT:

86 - Ulazi još jedan bivši igrač Partizana, Knežević, umesto strelca gola Branislava Jankovića.

84 - Nova izmena u Čukaričkom, bivša velika nada Partizana, Radonjić, ulazi umesto Jovanovića.

76 - NOVA SPORNA SITUACIJA!

Pavlović je kao "na malom fudbalu" izigrao Jovanovića i Evertona, petom ih prebacio i krenuo sam ka Šaranovu, a kada su sva trojica utrčala u šesnaesterac, Everton je uklizao pokušavši da izbije loptu ispred Pavlovića. Sva trojica su pala, klupa Čukaričkog tražila penal, ali je utisak da je Everton, pre kontakta s Pavlovićem, uspeo vrhom kopačke da stigne do lopte i skloni je u stranu...

Teška odluka za sudiju Đokića, posle koje će - po navici - sportska javnost biti podeljena na one koji će tvrditi da je bio očigledan penal i da penal nikako nije postojao.



Izvor: YouTube

74 - Pao je tempo u nastavku, definitivno.

70 - Dvostruka izmena u Partizanu, Božinov i Stevanović izlaze, Vlahović i Golubović.

67 - Čukarički bez šanse u nastavku, Partizan bez igrača koji bi realizovao inicijativu.

62 - Novi prodor Kosovića i novi faul, ovog puta na nekih 20 metara od gola Čukaričkog, zbog čega je Srnić zaradio žuti karton. Oborio je Kosovića s leđa, a kiša je počela da "poliva" malobrojne u Humskoj.

59 - U talasima, ali pomalo haotično pritiska Partizan. Umalo su se golman Čukaričkog Stevanović i štoper Đurića povredili međusobno u sudaru posle centaršuta Bandalovskog, akcija je potom nastavljena, ali centaršut Mihajlovića s leve strane nije pronašao Božinova.

Sve je završeno koškanjem i žutim kartonom za golmana Čukaričkog, koji je nekoliko trenutaka pre toga i napravio rasekotinu na čelu saigrača Đurića, kojem se ukazivala pomoć.

53 - MIHAJLOVIĆ!

Opasan, lep, ali zamalo neprecizan udarac Mihajlovića sa 20-ak metara. Aplauzi za driblera, mada postojala je opcija da odigra i na stranu za Stevanovića, kog su "brđani" zaboravili. Partizan, za sada, bolji u igri 10 na 10.

47 - EVERTON!

Uzeli su crno-beli loptu "visoko", Kosović je odmah odigrao u prostor za Evertona, koji je iskosa sa desne strane šutirao ali neprecizno. Mogao je strelac gola u "večitom derbiju" i bolje da iskoristi ovu iznenadnu priliku koja mu se ukazala...

46 - Počelo je drugo poluvreme, bez dodatnih izmena osim one prinudne iz prvog dela, zbog povrede Bojića. Tomić posle isključenja štopera Milenkovića nije uvodio drugog, već je povukao Brašanca nazad u polsednju liniju.

45 - Poluvreme. I dobro je što je tako, jer bi pauzu Tomić i Lešnjak trebalo da iskoriste da pre svega smire strasti, kako se još neko ne bi povredio do kraja utakmice. Čekamo vesti o povredi Bojića, koji je uz pomoć lekara napustio teren. A, sve je počelo sjajno, nekoliko šansi na obe strane i dva lepa gola, međutim od 30. minuta počeo je "ultimate fight" umesto fudbala.

37 - NOVI CRVENI KARTON!

Rezultat je 1:1 u golovima i 1:1 u isključenjima. Đokić je u svlačionicu, potpuno opravdano, poslao i Jankovića posle pogibeljnog starta nad Evertonom. Pogledajte...



Izvor: YouTube

35 - Bojić ne može da nastavi. Vidi se na snimku kako mu se "izvilo" koleno pod pritiskom Milenkovićevog stopala, zamenio ga je najiskusniji u timu Čuke, Matić.

32 - CRVENI KARTON!

Sreća, prava sreća da Bojić nije teško povređen posle pogibeljnog starta mladog Milenkovića, kojem je Đokić pokazao direktan crveni karton. Milenković neće nastaviti utakmicu, a pitanje je da li će Bojić moći...



Izvor: YouTube

23 - PENAL ZA PARTIZAN? NIJE!

Brašanac je nadvisio Đurića, tukao glavom ka golu Čukaričkog, ali je lopta na tom putu pogodila u visoko podignutu ruku Đurića, međutim...



Izvor: YouTube

20 - GOL! NEREŠENO JE!

Sjajna akcija Bandalovskog i Božinova i vrhunski potez napadača, koji je postigao 16. gol u Superligi ove sezone. Lob preko Stevanovića, 1:1!



Izvor: YouTube

16 - VELIKA ŠANSA ZA 0:2!

Ali, ovog puta Šaranov dobija duel sa Jankovićem koji je pet minuta posle gola mogao da postigne i drugi. Nasumično izbijenu loptu sa svoje polovine, vezista Čuke dočekao je spreman, u "onsajd" poziciji, a onda sprintom pobegao Jovanoviću, istrčao sam pred Šaranova, šutirao levom poluvisoko, ali je golman Partizana, koji je u sjajnoj formi, uspeo nogom to da odbije preko prečke...

11 - GOL! GOSTI VODE!

Četiri šanse u prvih osam minuta najavile su gol. Prvi je kapitulirao Šaranov, posle uigrane akcije gositju iz prekida. Faul visoko na levoj strani izveden je sjajno, štoper Đurić dobio je duel na "drugoj stativi" odakle je glavom samo spustio loptu na peterac, a sve je čekao Branislav Janković koji je uspeo da primi loptu "u krilo", a onda volej udarcem zakuca je pod prečku.

Odbrana Partizana bila je u isto vreme i spora i slaba u duelu i loše postavljena...



Izvor: YouTube

8 - NOVA VELIKA ŠANSA ZA ČUKU!

Jovanović se obrukao u najboljoj prilici na utakmici. Dobio je loptu na levoj strani, gde Bandalovskog nije bilo "ni za lek", potpuno sam odlučio je da šutira u bliži ugao golmana Šaranova i promašio za metar.

7 - PONOVO MIHAJLOVIĆ!

Sjajnu loptu od Božinova dobio je Mihajlović na levom krilu, izbegao je ofsajd zamku, ali onda brzopleto odigrao - niti je šutirao, niti centrirao kako treba. Lopta je odskakutala u gol-aut, dok je Božinov pokušavao da je stigne...

5 - UZVRAĆA PARTIZAN!

Odmah akcija na drugoj strani, koju je preciznim šutem završio Mihajlović, ali nedovoljno jakim - Stevanović je uspeo da interveniše.

4 - ŠANSA ZA ČUKARIČKI!

Blizu vođstva bili su gosti u 4. minutu, posle prodora Stojkovića i oštrog centaršuta po zemlji, Šaranov je bio "kratak", a ničiju loptu nije uspeo da stigne Bojić, ispred kog je intervenisao Pavlović.

1 - Uz povike: "Uprava, napolje" počeo je meč. Gosti u kompletno beloj opremi, domaćin u tamnijoj varijanti s crno-belim dresovima, crnim šortsevima i štucnama. Partizan napada ka severu u prvom poluvremenu.

18:52 - U Humskoj standardna slika ove sezone, prazne tribine i lep teren za igru. Teško da ima i 2.000 navijača na utakmici trećeg i drugog na tabeli.

18:47 - Tomić zbog kartona nije mogao da računa na kapitena Sašu Ilića, zbog povrede na štopera Sedrika Goguu, dok su u timu Čukaričkog suspendovani Obeng Regan i Erhan Mašović.

18:27 - Pored Mihajlovića, izgleda da je i mladi vezista Partizana Saša Lukić zanimljiv Čukaričkom. Trener gostiju Lešnjak dan uoči utakmice izjavio je da bi, ako njega budu pitali, i Lukića trebalo dovesti.

18:25 - Zanimljivu predigru imao je ovaj derbi, jer se u nedelji pred meč Beogradom pročulo da Čukarički želi da dovede novu zvezdu Partizana, mladog krilnog napadača Nemanju Mihajlovića. Mnogi su komentarisali potom vest, a sportski direktor Partizana Ivica Iliev pola u šali, pola u zbilji rekao je da Čukarički može da vodi Mihajlovića ako uplati 10 miliona evra.

Twitter Embed Code

Protokol utakmice 32. kola SUPER LIGE SRBIJE

FK Partizan i FK Čukarički pic.twitter.com/DeU0XYba87

— FK Partizan (@FKPartizanBG) April 23, 2016

Protokol utakmice 32. kola SUPER LIGE SRBIJE FK Partizan i FK Čukarički pic.twitter.com/DeU0XYba87— FK Partizan (@FKPartizanBG) April 23, 2016

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.