Šok za Nemce: Partizan srušio Keln!

Izvor: B92, 06.Okt.2022, 20:00

Šok za Nemce: Partizan srušio Keln!

Fudbaleri Partizana pobedili su Keln rezultatom 1:0 u trećem kolu Lige konferencija.

Partizan je nakon dva remija došao do prve pobede u Ligi konferencija i to na teškom gostovanju Kelnu u Nemačkoj.

Crno-beli su zahvaljujući pogotku Svetozara Markovića odneli sva tri boda sa Rajn Energi stadiona i na deobi su prvog mesta grupe D sa Nicom.

Partizan je agresivno krenuo meč u Nemačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i odmah uspeo da zapreti, a kada je Rikardo u 8. minutu fauliran i Natho krenuo da izvede slobodan udarac mirisalo je na opasnost.

Odličan centaršut izraelskog fudbalera i lopta ide tačno na glavu Svetozara Markovića koji je bio najviši u skoku i pogodio za veliku radost i vođstvo Partizana usred Kelna

Od tog 9. minuta crno-beli su vodili sa 1:0. Napadao je Keln, pritiskao svim silama i mogao do izjednačenja dva minuta kasnije, ali je Marković pravovremeno odreagovao.

Potom je propala kontra Partizana koja je mogla da bude opasna, da bi usledila još dva dobra napada nemačkog tima i u 23. minutu je Adamjan umalo postigao gol, ali je pokušaj glavom završio u gol autu.

Branio se Paritzan, bilo je par opasnih momenata, a u finišu poluvremena je stativa spasila Keln kada je posle pokušaja Uroševića, odbrane Švebe i pogođene stative lopta otišla u korner.

I u poslednjem napadu prvog poluvremena je Partizan mogao do gola, izneo je Traore nekoliko jakih kontakta i prosledio pas dalje da bi Rikardo iz kaznenog udarca šutirao preko gola.

Keln je odmah pritisnuo Partizan na startu, imao par opasnih napada i već u tom delu utakmice došli su do petog kornera iz čega nisu imali mnogo uspeha, ali su nastavili da igraju u istom ritmu.

U 60. minutu je Partizan poslao svoj odgovor, prvo Urošević iz peterca ne uspeva pa onda Kvinsi Menig ne koristi 1 na 1 situaciju sa Švebeom koji je odlično reagovao i odbranio taj pokušaj, pa se Keln u dva navrata za par minuta samo tako provukao kroz iglene uši.

Četiri minuta kasnije, opet šansa za Partizan i opet strahuju Nemci. Menig centrira Pavloviću, on snažno šutira i Švebe fantastično reaguje. Pokušavao je i Dijabate i Lutovac, ali gol nije bio postignut.

Potom kreće Keln da preti, bilo je sve manje vremena za njih da nešto urade da bi u 90. minutu Andrade imao nestvaran promašaj i 1 na 1 sa golmanom Kelna propada i rezultat ostaje 1:0 za crno-bele.

Sudija je produžio sedam minuta ovaj meč, a Partizan se odbranio i došao do pobede, tri boda i deobe prvog mesta u grupi D.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koliko je Partizan zaradio od pobede nad Kelnom?

Izvor: B92, 06.Okt.2022

Fudbaleri Partizana napravili su veliki uspeh i pobedili Keln u 3. kolu Lige konferencija...Pogotkom Svetozara Markovića je Partizan ostvario važnu pobedu i došao do deobe prvog mesta grupe D Lige konferencija...Partizan je ovom pobedom odigrao duplu ulogu za srpski fudbal...Partizan je ovim trijumfom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.