Smrt navijača Partizana otkriva MRAČNU PRIČU o Srbima na Malti

Izvor: Blic, 22.Apr.2017, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrt navijača Partizana otkriva MRAČNU PRIČU o Srbima na Malti

Slučaj smrti Novosađanina Marka Ivezića Grbe (31), koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima nađen mrtav u moru nakon pada sa litice početkom meseca u oblasti Marsaskala na Malti, izazvao je sumnje da se radi o ubistvu.

Malteška policija otvorila je istragu nakon što je intervetna jedinica zatekla njegovo telo u vodi 4. aprila u prepodnevnim satima, a nedaleko su pronađene i njegove stvari.

Na mestu pada je zatečena i lokva krvi, a kako su preneli malteški >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mediji on je pao sa litice visoke nekoliko metara na kamen u neposrednoj blizini obale.

Kako navode Srbi sa Malte, lokalna zajednica uveliko govori da se radi o ubistvu počinjenom zbog duga ili navijačkog rivaliteta, pošto je Ivezić bio vatreni navijač Partizana i član grupe "Grobari Malta" koju malteški mediji spominju kao ozloglašenu i odgovornu za mnoge nerede na Malti, a čiji pripadnici rade kao obezbeđenje u klubovima i barovima.

Sumnje da se radi o ubistvu potrekpljuje i sličan slučaj smrti drugog pripradnika grupe "Grobari Malta". Pre četiri godine pronađeno je telo takođe Novosađanina Đorđa Matijevića za kog se veruje da je pao sa solitera, ali slučaj nikada do kraja nije razjašnjen.

Prema rečima naših ljudi, na ostrvu postoji još navijačkih grupa koje čine Srbi i koje su međusobno zavađene.

Međutim, Marko je bio kuvar na Malti, oni koji su ga poznavali kazali su da je bio dobar čovek i da je mnogima pomogao, a Srbi su brzo počeli da sakupljaju novac prenos tela u Srbiju i sahranu.

"Prave lošu sliku o nama"

Malteški list "Baklja" nekoliko dana nakon tragičnog događaja i nakon što je jedan Srbin u baru izazvao incident udarivši lokalnog pevača u lice kriglom i njegovog hapšenja na naslovnoj strani objavio je tekst u kom prenosi reagovanje Srpske zajednice na Malti. Kako se navodi, oni su izrazili zabrinutost zbog nekolicine Srba koji su počinili zločine na Malti.

List dodaje da se Srbi na Malti kriju od zakona u svojoj zemlji.

Naš izvor sa Malte kaže da gotovo svaki Srbin zna nekog drugog sunarodnika koji se na Malti skriva od zatvora koji ga čeka u Srbiji.

- Prave lošu sliku o nama. Tuku se, rade u klubovima, biju se i međusobno, pišu grafite po gradovima sa našim natpisima- rekao je jedan od Srba koji radi na Malti.

Pojedini Srbi su, kako su prenosili malteški mediji, u toj zemlji hvatani sa lažnim ispravama i vraćani nazad u Srbiju, a radilo se o osobama sa dosijeima.

Podsetimo, pripadnici grupe "Grobari Malta" izazvali su više incidenata kada su klubovi iz regiona gostovali na Malti, a jedan se dogodio pre dve godine kada su na ostrvu boravile pristalice Željezničara, a napali su i Hrvate koji su iste godine gostovali na Malti sa svojom reprezentacijom.

Oni, inače, prate Partizan na mnogim utakmicama, a među njima su i vođe koje su pobegle iz Srbije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SMRT MARKA (31) NA MALTI OTKRIVA MRAČNU TAJNU: Evo zašto navijači iz Srbije odlaze na ovo ostrvo

Izvor: Kurir, 22.Apr.2017

...Policija sumnja da je Ivezić ubijen tako što je bačen sa litice u vodu, pa je pokrenuta istraga, a njegovo telo je nađeno u utorak u moru pored obale..Na mestu pada je zatečena i lokva krvi, a kako su preneli malteški mediji on je pao sa litice visoke nekoliko metara na kamen u neposrednoj blizini...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.