Smit: Poraz nije u našim planovima

Izvor: B92, 20.Apr.2014, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smit: Poraz nije u našim planovima

Plejmejker Cedevite Nolan Smit izjavio je pred polufinalni meč ABA lige da njegov tim trenutno razmišlja samo o Partizanu.

Američki košarkaš istakao je da je za Cedevitu jedini prihvatljiv rezultat pobeda protiv crno-belih i prolazak u finale, a da tim iz Zagreba mora da odigra čvrsto svih 40 minuta.

"Na fajnal foru ćemo misliti samo o prvom protivniku u polufinalu, jer poraz nije u našim planovima. Koncentrisaćemo se na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan, igrati čvrstu košarku 40 minuta te pokušati da dobijemo utakmicu", izjavio je Smit.

Jedan od najboljih stranaca u regionalnoj ligi ove sezone posebno je pohvalio kvalitet takmičenja.

Govorimo o veoma teškoj ligi, timovi su jako snažni i pokušavaju da igraju čvrsto i da dobiji svaku utakmicu. Nije važno protiv koga igraš ili kakav je njegov niz, svaka utakmica će biti teška jer će svako igrati do posljednjeg zvuka sirene", zaključio je Smit.

Amerikanac je takođe istakao da je regionalna liga odlična sredina za razvoj mladih igrača i da namerava da ostane u Cedeviti još dve sezone.

Biću tu barem dve godine i želim da napredujem. Svaki igrač koji dođe ovde ima mogućnost da napreduje, uči i da se takmiči. Mnogi mladi igrači u drugim zemljama nemaju prilike za napredak. Ali, ova liga nije dobra samo za to, nego i za skupljanje iskustva”, istakao je Smit.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.