Slučaj Lalatović - Vojvodina pokazala dokaze!

Izvor: Sportske.net, 10.Dec.2015, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Slučaj Lalatović'' - Vojvodina pokazala dokaze!

Kako je i najavljeno, novosadski superligaš se oglasio zvaničnim saopštenjem povodom svih nedoumica koje su se pojavile u vezi suspenzije njihovog trenera Nenada Lalatovića.

Mnogo pažnje je poslednjih dna izazvao ovaj slučaj, pogotovo što je Lalatović meč u Humskoj protiv Partizana proveo na takozvanoj ''tehničkoj klupi''.

Vojvodina je želela da zvanično odgovori na sve spekulacije s tim u vezi i uz saopštenje priložila i dokaze kojima raspolaže.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Saopštenje FK Vojvodina prenosimo u celini.

''Fudbalski klub Vojvodina daje na uvid javnosti dokaze koji potvrđuju da je Nenad Lalatović, po propisima Fudbalskog saveza Srbije, imao pravo da obavlja funkciju šefa stručnog štaba našeg kluba na prvenstvenoj utakmici 20. kola Super lige Srbije protiv FK Partizan iz Beograda.

Povodom polemike i nesporazuma koji su se pojavili u medijima u vezi sa tim da li je šef stručnog štaba FK Vojvodina Nenad Lalatović imao pravo da predvodi naš tim na prvenstvenoj utakmici 20. kola Super lige Srbije protiv FK Partizan, koja je 5. 12. 2015. godine sa početkom u 14 časova odigrana u Beogradu, obaveštavamo fudbalske organe, sportsku javnost i sve naše navijače da je naš klub na tom meču postupio strogo u skladu sa propisima Fudbalskog saveza Srbije.

U želji da otklonimo dalje nedoumice, širenje dezinformacija i različita tumačenja u medijima povodom ovog slučaja, FK Vojvodina javno objavljuje dokaze koji potvrđuju da je Nenad Lalatović na utakmici protiv FK Partizan imao pravo da sedi na mestu koje je predviđeno za šefa stručnog štaba gostujućeg tima.

Redosled događaja bio je sledeći:

- Disciplinska komisija je 25. 11. 2015. godine donela odluku kojom se kažnjava Nenad Lalatović, zabranom vršenja funkcije šefa stručnog štaba FK Vojvodina u trajanju od tri meseca. U odluci je navedeno: “Kazna teče danom prijema pisanog otpravka ove odluke.”

- Disciplinska komisija istu odluku dostavlja u poštu broj 11112, u Beogradu 19, 1. 12. 2015. godine, koja je zavodi pod sledećim brojem: RE 154 691 678 RS. Vreme prijema je 16:09:24.

- Nakon prijema u pošti Beograd 19 11112, ista dolazi u GPC Beograd 10200, istog dana u 22:30:07, odakle se šalje u PC Novi Sad 20200.

- Preporučena pošiljka dolazi u PC Novi Sad 2. 12. 2015. godine u 6:13:40. - Sledeći prijem je u pošti Novi Sad 21102, 3. 12. 2015. godine u 14:28:43.

- U petak, 4. 12. 2015. godine, preporučena pošiljka dolazi u poštu 21101, u kojoj FK Vojvodina podiže svoju poštu. Istog dana, jedino ovlašćeno lice ispred FK Vojvodina Aleksandar Ćosić podiže poštu. Vreme podizanja preporučene pošiljke je 17:35:15. Iz svega navedenog, moramo konstatovati da je fudbalski klub Vojvodina kaznu primio u petak, 4. 12. 2015. godine, u 17:35:14.

Disciplinski pravilnik Fudbalskog saveza Srbije objavljen u “Fudbal”-u, vanredni broj 7 od 11. 7. 2011. godine, kao i izmene i dopune istog od 27. 6. 2012. godine, u članu 139, stav 2, definišu prijem odluka o kazni:

“Odluka o kazni mora biti saopštena klubu najkasnije 24 časa pre odigravanja prve utakmice koja spada u kaznu.”

Prvu narednu utakmicu naš klub je igrao u okviru 20. kola Super lige Srbije u Beogradu, 5. 12. 2015. godine, a utakmica je počela u 14 časova.

Kada se ovo sagleda, dolazi se do zaključka da je Nenad Lalatović imao pravo da na pomenutom meču bude na mestu koje je predviđeno za šefa stručnog štaba gostujućeg tima.

Fudbalski klub Vojvodina nije, ne želi, niti može da se služi ucenama, ali se jeste zalagao i uvek će se zalagati za poštovanje propisa i pravila, kao što je to bilo i uoči utakmice protiv Partizana.

Posle svega, zahtev delegata utakmice bio je da se Nenadu Lalatoviću dozvoli prisustvo na tzv. “tehničkoj klupi”, što je zahtev koji je fudbalski klub Vojvodina na kraju i prihvatio.

Ostaje nejasno zbog čega su pojedine osobe, poput delegata i direktora lige, izašli iz svojih ingerencija i uoči meča vršili pritisak da se Nenadu Lalatoviću ne dozvoli prisustvo na klupi našeg tima.

Na prvostepenu odluku Disciplinske komisije, fudbalski klub Vojvodina je na vreme uložio zvaničnu žalbu i smatramo apsurdnim nagoveštaje da bi zbog događaja na utakmici protiv Partizana naš klub, igrači i navijači mogli biti dodatno kažnjeni, s obzirom na to da je već i prvostepena odluka bila nepravedna kazna prema FK Vojvodina, pogotovo uzimajući u obzir okolnosti u kojima je Nenad Lalatović, tada kao šef stručnog štaba FK Borac, odgovorio na najvulgarnije uvrede upućene njemu i njegovoj porodici tokom utakmice protiv FK Radnički, a koje se nastavilo i uoči konferencije za novinare od strane osobe koja u tom trenutku nije smela da ima pristup prostoriji gde se konferencija održavala.

Istovremeno, izražavamo žaljenje zbog toga što je jedna derbi utakmica, prepuna uzbuđenja i neizvesnosti, a u kojoj je naša mlada ekipa još jednom ove sezone pokazala svoj talenat, kvalitet i karakter, pala u drugi plan samo zbog nečijeg nepoznavanja propisa Fudbalskog saveza Srbije.

U želji da našim mladim igračima obezbedimo mir kako bi do kraja tekuće godine ostvarili rezultate kakve naši navijači od njih priželjkuju i očekuju, FK Vojvodina se na ovu temu više neće oglašavati u javnosti, već će za pravdu i zaštitu svojih interesa nastaviti da se bori kroz institucije Fudbalskog saveza Srbije'',
navodi se u saopštenju novosadskog superligaša, uz priložene fotografije u vezi sa ovom prepiskom i možete da ih vidite OVDE.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

POMOĆNI TRENER VOJVODINE: Iako smo oslabljeni, želimo nova tri boda

Izvor: HotSport.rs, 11.Dec.2015, 18:18

Pomoćni trener Vojvodine Dragan Šarac izjavio je da crveno-beli na utakmici protiv Jagodine imaju cilj da kvalitetnom igrom osvoje nova tri boda.. . Zbog suspenzije izrečene od strane Disciplinske komisije, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović sutra neće imati pravo da sedi na klupi našeg...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.