Slučaj Andrija Živković - Katastrofa od ugovora?

Izvor: Sportske.net, 18.Maj.2015, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Slučaj Andrija Živković'' - Katastrofa od ugovora?

Kako se sezona bliži kraju, Andrija Živković pruža sve bolje partije u ekipi Partizana, pogotovo od dolaska Zorana Milinkovića na mesto šefa struke. Ali, istovremeno su i sve manje šanse da ćemo ga naredne sezone gledati u crno-belom dresu.

Takav epilog je, na izvestan način nagovestio i potpredsednik Partizana Milorad Vučelić, koji u izjavi ''Novostima'' tvrdi da aktuelna uprava kluba >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << iz Humske malo toga može da učini kako bi zadržala vihornog vezistu u svojim redovima.

Razlog su, kako kaže Vučelić, ''katastrofalne'' odredbe Živkovićevog ugovora.

''To je svojevrsno klupko užasa, koje ćemo narednih dana pokušati da rasvetljavamo, kako bismo videli da li je moguće da ga zadržimo u Partizanu. Jasno je da je situacija daleko od dobre, jer klubu pripada samo 25 odsto od prodaje Živkovića'', objašnjava Vučelić.

Da sve bude teže, Živkoviću je ostala još samo jedna godina ugovora, a njegove dobre partije su uvećale interesovanje iz inostranstva, pa će zaista biti iznenađenje ako mladi reprezentativac ostane u Humskoj.

Doduše, moguć je i aranžman kakav je svojevremeno napravljen uoči odlaska Aleksandra Mitrovića u Anderleht, jer je tadašnji napadač crno-belih ostao u Partizanu do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno Ligu Evrope.

Ovih dana se dosta govori i da bi Ivan Šaponjić mogao Mitrovićevim stopama, ali je iz Humske već stigao demanti. Uprava Partizana tvrdi da je situacija sa Šaponjićem mnogo povoljnija, nego sa Živkovićem, pa tu ne bi trebalo da bude problema.

Naravno, razmišlja se i o potencijalnim pojačanjima, ali Vučelić ne želi oko toga da pravi euforiju, svestan još uvek teške finansijske situacije u klubu.

''Nije tajna da finansijski slabo stojimo. Skinuli smo oko milion i po evra duga, ali to je problem koji ne može da se reši preko noći. Hoćemo da napadnemo Ligu šampiona, to bi bilo super...'', zaključio je Vučelić.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.