Sledi bitka za domaćinstvo u narednom derbiju – Zvezdi lakši raspored

Izvor: B92, 10.Mar.2024, 13:28

Sledi bitka za domaćinstvo u narednom derbiju – Zvezdi lakši raspored

Još mesec dana borbe ostalo je do kraja regularnog dela Superlige, tačnije još šest kola da Partizan sačuva prvi mesto, a Zvezda da pokuša da ga preuzme.

Podsetimo, prema pravilima, prednost domaćeg terena u trećem, preostalom derbiju ove sezone, imaće ekipa koja završi kao prva u regularnom delu sezone.

Posle 172. večitog derbiju i dalje je tom cilju bliži Partizan, ali pred crno-belima je, na papiru, teži raspored nego Zvezdi u preostalih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šest rudi.

Duljajev tim čekaju potencijalne "mine" u poslednja dva kola protiv timova koji pretenduju na plasman u Evropu, kod kuće sa Novim Pazarom, pa zatim u gostima na Banovom Brdu protiv Čukaričkog.

Biće to dva daleko najveća izazova po lidera da ostane tu gde jeste i nakon završetka dvokružnog sistema mečeva.

Pre ta dva duela, Partizan će, na papiru, imati lakši posao.

U narednom kolu Duljajev tim dočekuje Napredak, koji se, doduše, nikako ne sme potceniti jer su Kruševljani u galopirajućem zaletu, potom slede mečevi sa ekipom Mladosti u Lučanima - isto potencijalna mina, teSpartakom kod kuće i Voždovcem na krovu.

Zvezda, na drugoj strani, ima upadljivo lakši raspored do kraja sezone.

Crveno-beli će u narednih šest kola odigrati pet utakmica sa rivalima koji su u donjem delu tabele: Radnički Niš (g), Javor (g), IMT (k), Radnik (g) i Železničar Pančevo (k).

Jedino potencijalno promblematičan rival Milojevićevom timu može biti kragujevački Radnički koji stiže na Marakanu 16. marta.

Šumadinci su u seriji od šest uzastopnih pobeda i sigurno im neće manjkati elana i kuraži, ali i kvaliteta, da se isprse šampionu. Osim Radničkog Zvezda do kraja regularnog dela sezone teško da može imati probleme da ostvari sve pobede.

Borba za čelnu poziciju, dakle, biće izuzetno zanimljiva posebno zbog nagrade u vidu domaćinstva u narednom derbiju što može biti od ključnog značaja za ishod šampionske trke.

Videlo se i na prethodnom derbiju kolika prednost za jedan tim može biti činjenica da igra na svom stadionu.

Zvezda je upravo na minulom derbiju pokazala koliko je bolji tim pred svojom publikom, a isto tako je Partizan, tradicionalno, daleko hrabriji i kvalitetniji u Humskoj, što je i pokazao u prvom derbiju sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počinje borba za domaćinstvo u derbiju koji će biti ključan: Zvezdi lakši raspored, Partizanu dve "mine" - ovo je raspored večitih

Izvor: Sportal.rs, 11.Mar.2024, 10:59

Ista meta, isto odstojanje. Takva je situacija u borbi za titulu u Superligi, posle remija 2:2 u uzbudljivom 172. Večitom derbiju. Na šest kola do kraja ligaškog dela sezone, Partizan ima pol poziciju i bod više od Crvene zvezde.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.