Skener B92: Nathove majstorije i odbrana od papira

Izvor: B92, 19.Sep.2019, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skener B92: Nathove majstorije i odbrana od papira

Premijernu utakmicu u Grupi L Lige Evrope Partizan je odigrao u Humskoj nerešeno sa AZ Alkmarom (2:2).

S obzirom na to da su gosti igrali s fudbalerom manje od 27. minuta zbog iskiljučenja Jonasa Svensona teško je biti zadovoljan ovakvim ishodom. Naročito zbog činjenice da su Holanđani iz dva udarca u okvir gola postigli dva gola.

Odbrana Partizana nije bila na visini zadatka, ali crno-beli nisu uspeli ni da kapitalizuju terensku inicijativu i posedn lopte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je bio 60:40, baš kao ni 20 šuteva, od kojih je šest bilo u okvir gola.

Partizan ima u timu Bibrasa Natha, ali njegovo znanje neće biti dovoljno Partizanu u nastavku takmičenja u Ligi Evrope ukoliko mu se još neko ne priključi i zaigra na visokom nivou.

Vladimir STOJKOVIĆ

Golman Partizana imao je jedva tridesetak kontakata s loptom, a tokom 90 minuta nije imao nijednu ozbiljniju intervenciju, istračavanje, duel u vazduhu... Kod prvog gola AZ Alkmara nije mogao ništa da učini, osim da napravi neko čudo, koje se nije dogodilo. Ali zato je možda mogao bolje da zatvori ugao kod drugog gola gostiju. Ko zna šta bi se dešavalo i koliko bi posla imao da su Holanđani ostali sa 11 igrača.

Nemanja MILETIĆ

Nije delovao sigurno od početka meča, Badu je u uvodnim minutima zapretio pored njega. Miletić, Ostojić i Pavlović su „ispali" kao deca i kod prvog gola gostiju - 0:1. Miletić, nažalost navijača, Badua nije zasutavio ni u 66. minutu kada je AZ izjednačio na 2:2.

Bojan OSTOJIĆ

Ni ostojić nije ulivao poverenje intervencijama, a ni saradnjom sa Miletićem i Pavlovićem. Alkmar je lako postigao dva gola, iako je imao igrača manje, gotovo iz dva šuta.

Strahinja PAVLOVIĆ

Kompetan utisak o Partizanovoj odbrani nije pozitivan, pa se u tu sliku uklopio i Pavlović. Imao je nekoliko nesigurnih intervencija, izgubljenih lopti, ali je ta strana terena opet delovala bolje i kompaktnije od druge preko koje su padali golovi.

Slobodan UROŠEVIĆ

Korektno je odradio posao, nije grešio, ali se nije ni specijalno isticao. Možda je mogao da bude agresivniji i konkretniji kada Partizan ima loptu u svom posedu.

Aleksandar ŠĆEKIĆ

Kao u anegdoti o beogradskom treneru kojeg pitaju šta ima novo, a on odgovara sa: „A, evo ništa posebno - otvori, primi, obradi, dodaj". E, tako deluje i Šćekić. Deluje na prvi pogled kao da ne greši, ali njegov učinak je uglavnom da doda prvom do sebe.

Saša ZDJELAR

Odradio je veliki posao. Tražio je igru, namštao se, otvarao, pretrčao mnogo i gotovo da nije grešio prilikom dodavanja. Vrlo pristojna partija Zdjelara.

Zoran TOŠIĆ

Partija Zorana Tošić je daleko od one za koju znamo da može da je odigra. Oprobao je jednom šut, pokušavao je nešto, ali ništa konkretno. Premalo od igrača njegovog kvaliteta i iskustva.

Bibras NATHO

Da li je za dvostrukog strelca potrebno reći da je ozbiljan igrač. Mnogo ozbiljan. Pokretač akcija, maštovit, siguran, iskusan, pokretljiv, precizan, staložen, siguran na lopti. Hladnokrvno je pogodio iz kaznenog udarca, baš kao što je hladnokrvno poslao loptu u mrežu i posle proigravanja i pogođene stative Sadika.

Takuma ASANO

Brz, brz, brz i brz. Ponekad deluje da je Asano brži i od lopte i od svoji misli. I ponekad deluje da je to to, da ne može više od toga. U 27. minutu se izborio za kazneni udarac, ali je zato gotovo komično reagovao glavom posle asistencije Natha u 36. minutu. Kasnije je u jednoj akciji dva puta loše reagovao, prvo je loše šutnuo u situaciji jedan na jedan, a potom je zasmetao i Sadiku, kada mu je glavom skinuo loptu.

Umar SADIK

Bravo za Sadika, videlo se od početka meča da je raspoložen za igru. Trčao je, borio se, upetlajavo u noge rivalima, driblao, dodavao i na kraju se izborio za kazneni udarac u 40. minutu, a u drugom poluvremenu je pogodio i stativu pre gola Natha. Falio je gol da bi krunisao svoju borbenost.

Lazar MARKOVIĆ (od 63. minuta)

Trebaće Lazaru još vremena da bi ušao u takmičarsku formu i možda zaigrao na nivou po kojem ga pamte navijači Partizana.

Sejduba SUMA (od 80. minuta)

Malo vremena je proveo na terenu, ali je imao jednu solidnu priliku za gol. Na njegovu žalost šutirao je pored stative.

Petar GIGIĆ (od 88. minuta)

Pokušao je trener Milošević da promenom napadača postigne još jedan pogodak, ali Gigić nije imao vremena ni da uđe u šansu.

Žikica Babović

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.