Skariolo testira „crno-bele”

Izvor: Politika, 26.Okt.2010, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skariolo testira „crno-bele”

Košarkaši Partizana MTS večeras u drugom kolu Evrolige dočekuju ruski Himki (20.45 č, RTS). – Veseli:„Za pobedu i bolji utisak”

Košarkaši Partizana MTS će četiri od sledećih pet utakmica u Evroligi, sve za manje od mesec dana, odigrati u „Pioniru”. U prvoj će im večeras (20.45 č, RTS, nema više ulaznica) rival biti ruski Himki, predvođen španskim selektorom Skariolom.

– Igraćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << protiv ekipe koja, po kvalitetu i budžetu, pripada vrhu evropske košarke – ocena je Vlade Jovanovića, trenera srpskog prvaka. – Himki poslednjih godina pokušava da preotme primat u Rusiji od CSKA, ima iskusne igrače i očekuje nas veoma teška utakmica.

Izvesna olakšavajuća okolnost za „crno-bele” je neigranje američkog krila Tomasa Kelatija zbog povrede, ali i bez njega ekipa iz Podmoskovlja ima odličan sastav. Na spisku stranaca su još američki bek Kit Lengford, nigerijski centar Benjamin Eze, španski „plejmejker” Raul Lopez, i hrvatski tandem Zoran Planinić (bek) i Krešimir Lončar (centar). Ruske snage predvode krilo Sergej Monija, centar Aleksej Zavrašenko i bek Vitalij Fridzon.

– Mi kroz svaku utakmicu moramo da rastemo, i kao tim i pojedinačno – ističe Jovanović. – Moraćemo da čekamo i da ekipa stekne neophodno iskustvo za ovaj nivo takmičenja, koje nemaju ni naši strani igrači. Među razlozima što igra nije bila na potrebnom nivou protiv Žalgirisa je i to što nismo bili kompletni. Za kasno kompletiranje i ja snosim odgovornost, jer u traženju pojačanja, u čemu sam imao pomoć predsednika Danilovića i sportskog direktora Todorića, nisam želeo da dođe do ishitrenih rešenja.  

O svojim prvim danima u ulozi Partizanovog šefa struke, 37-godišnji Jovanović je kazao:

– Nisam mnogo srećan kada navijači skandiraju moje ime, jer znam koliko to obavezuje. Ja sam stalno nervozan, malo manje kada prođe utakmica, ali onda ponovo sledećeg jutra...

U pet susreta od početka sezone, mira nije imao ni Jan Veseli, koji je ukupno promašio 19 slobodnih bacanja, uz realizaciju od 42%. U vezi s tim kaže da se na treninzima trudi da popravi šut, a za današnji duel „moramo da se borimo”:

– Himki je ozbiljan tim i biće teško. Pokušaćemo da ostavimo što bolji utisak, i da pobedimo.

Dok su „crno-beli” u prvom kolu poklekli u Litvaniji, Himki je kod kuće savladao Prokom.

Partizan je tradicionalan evroligaš, kojeg je veoma teško pobediti u atmosferi koju ima na svom terenu. Predstavlja dobru kombinaciju mladih i iskusnih igrača, Džavai je veoma interesantan. Mi polako napredujemo, ali će nam biti neophodan veliki intenzitet u igri – reči su  Italijana Serđa Skariola (49), koji je na klupi Himkija od decembra 2008. godine. 

G.K.

------------------------------------------------------------------

Sutra duel Obradovića i Vujoševića

U drugom kolu Evrolige košarkaša igraju:

„A” grupa

Partizan MTS (Srbija) – Himki (Rusija)          20.45 č

Prokom (Poljska) – Kaha Laboral (Španija)     19.45 č

Makabi (Izrael) – Žalgiris (Litvanija) sutra

„B” grupa

Broze (Nemačka) – Olimpijakos (Grčka) 20 č

Šarlroa (Belgija) – Roma (Italija) 21 č

Real (Španija) – Unikaha (Španija)         sutra

„C” grupa

L. Ritas (Litvanija) – Sijena (Italija)    18.45 č

Šole (Francuska) – Barselona (Španija)         20.45 č

Cibona (Hrvatska) – Fenerbahče (Turska)         sutra

„D” grupa

Efes (Turska) – Valensija (Španija)        19.15 č

Panatinaikos (Grčka) – CSKA (Rusija)    sutra

Armani (Italija) – Olimpija (Slovenija)          sutra

Gist debituje protiv Olimpije

Partizan je najduže čekao da reši poziciju prvog krilnog centra, ali je bar doveo onog koji mu je bio velika želja: Džejmsa Gista. Crnoputi Amerikanac (visina 206 cm, 24 godine, 107 kg) koji se do prošle sedmice borio za ugovor sa San Antonijem, nije potpisao na vreme da debituje protiv Himkija, pa bi prvi meč trebalo da odigra u NLB ligi, protiv Olimpije u nedelju u Ljubljani. Protekle dve sezone proveo je u Evropi: bio je član italijanske Bijele i ruske Lokomotive Kuban u čijem dresu je lane nastupao u „Evročelendžu”, zabeleživši na tri utakmice prosečni učinak od osam poena i šest skokova za 26 minuta.

objavljeno: 27.10.2010.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.