Skandalozno ponašanje čelnika Partizana

Izvor: NaDlanu.com, 25.Okt.2011, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandalozno ponašanje čelnika Partizana

BEOGRAD, 25. oktobra 2011. (Beta) - Udruženje sportskih novinara Srbije najoštrije je u utorak kritikovalo odluku košarkaškog kluba Partizan da zabrani novinarima dnevnog lista Alo prisustvo utakmicama te ekipe.

BEOGRAD, 25. oktobra 2011. (Beta) - Udruženje sportskih novinara Srbije najoštrije je u utorak kritikovalo odluku košarkaškog kluba Partizan da zabrani novinarima dnevnog lista Alo prisustvo utakmicama te ekipe.Udruženje je ocenio da je to "skandalozno mešanje čelnika kluba u uredjivačku politiku jednog lista" i zatražio njeno povlačenje i izvinjenje Partizana redakciji lista Alo.Udruženje je pozvalo Košarkaški savez Srbije da se oglasi o ovom slučaju, i najavilo da će o tome obavestiti FIBA Evropa i Svetsku asocijaciju sportskih novinara.KK Partizan je prekinuo saradnju sa ovim dnevnim listom koji je u izveštaju sa evroligaške utakmice protiv Efesa u Beogradu da uokviren tekst u kome se navodi da je kapiten Petar Božić na jednom tajm-autu pričao umesto trenera Vlada Jovanovića.Redakcija dnevnog lista "Alo" saopštila je u ponedeljak da je njihovim novinarima i fotoreporterima zabranjen ulazak na sve utakmice koje organizuje košarkaški klub Partizan."Očigledna je namera KK Partizan da pomenutom zabranom utiče na uredjivačku politiku 'Alo', s ciljem da se u našim novinama pojavljuju isključivo informacije i sadržaji koji odgovaraju interesima tog kluba".Sporan tekst objavljen je 21. oktobra pod naslovom "I Božić trener", kada je opisana situacija iz tajm-auta, za vreme meča izmedju Partizana i Anadolu Efesa, kada je umesto trenera Vlade Jovanovića savete igračima davao kapiten Petar Božić. ~KIS_zavrsetak~20111025_233_1_1

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.