Skandal u Vršcu

Izvor: RTS, 16.Jun.2010, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skandal u Vršcu

Opšta tuča na drugoj utakmici finala plej-ofa košarkaške Superlige Srbije. Neredi se sa terena preneli i na tribine. Na kraju, na terenu ostala po tri igrača. Partizan pobedio 86:81 i poveo sa 2:0 u seriji.

U drugoj utakmici finalne serije plej-ofa Superlige Srbije košarkaši Partizana savladali su večeras u Vršcu ekipu domaćeg Hemofarma sa 86:81 (21:22, 15:17, 29:18, 21:24), pa su u seriji koja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se igra do tri pobede poveli sa 2:0.

Međutim, utakmica će biti zapamćena po velikom incidentu u kom su učestvovali igrači i stručni štabovi obe ekipe, a koji se zatim preneo i na tribine vršačkog "Milenijuma".

Sukobi su počeli 71 sekundu pre kraja utakmice, kada je igrač Partizana Lorens Roberts postigao trojku za vođstvo Partizana 80:78. Pod košem Hemofarma počeli su tada da se koškaju Aleksandar Marić iz Partizana i Raško Katić iz Hemofarma.

U gužvu su se umešala još dvojica igrača Hemofarma, a onda je prišao Jan Veseli. U opštoj tuči i gužvi prišli su igrači sa klupe i stručni štab. Veseliju su bila raskrvavljena usta.

Nedugo posle incidenta, na tribinama je takodje izbila gužva, tako da je policija reagovala I ispraznila deo tribina.

Utakmica je nastavljena posle petnaestak minuta, a sudije su ostavile na terenu po trojicu košarkaša Hemofarma i Partizana, dok su ostali poslati u svlačionicu.

Završnica je odigrana "tri na tri" u kojoj su se bolje snašli "crno-beli". Sačuvali su prednost i izborili pobedu posle koje su na korak od odbrane titule.

Treća utakmica na programu je u petak u beogradskoj hali "Pionir" od 18 časova.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Incident

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.