Sjajni Partizan pregazio Petržalku

Izvor: B92, 02.Jul.2011, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sjajni Partizan pregazio Petržalku

Fudbaleri Partizana nalaze se pred vrhunskom formom, a da odlično rade na Pohorju pokazala je fenomenalna igra u četvrtom pripremnom meču.

"Crno-beli" su u Gracu pregazili slovačku Petržalku sa 6:0 (3:0) i na neki način se osvetili rivalu za poraz u 3. kolu kvalifikacija za LŠ 2005. godine.

Partizan je dominirao u prvom delu i stigao do tri gola zahvaljujući dvostrukom strelcu Eduardu i autogolu Moravčika. U drugom Partizan je zablistao u finišu kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su Ninković sa dva, te Jovančić jednim golom ponizili Slovake.

Trener Stanojević je meč počeo u verovatno najjačem sastavu koji bi trebalo da čini okosnicu tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Sjajno je Partizan odigrao prvo poluvreme, dominirao, imao loptu i 80% vremena u posedu, a proradili su i napadači.

Svoja prva dva gola u "crno-belom" dresu postigao je Brazilac Eduardo Pašeko koji bi trebalo da bude udarna snaga Partizana u napadu. Eduardo je u prvom delu zaslužan i za treći gol jer je njegov centaršut pretvoren u autogol.

U nastavku je Stanojević uveo i rezervne igrače, tempo je malo opao ali je Partizan i dalje bio dominantan. Novim igračima je trebalo malo da se uigraju, a kada su uspeli usledio je potop rivala. Kao i Eduardo, svoje prve golove za Partizan postigao je i mladi Miloš Ninković, dok je jedan postigao i Vladimir Jovančić.

Pre dolaska u Sloveniju Partizan je pobedio Rabotnički sa 5:1, potom je u Ljubljani remizirao sa Olimpijom 2:2, zatim je savladao ukrajinski Metalurg iz Harkova 1:0, a onda je u poslednjoj proveri odigrao bez golova sa najslavnijim norveškim timom Rozenborgom.

U prvih deset minuta meča u Gracu igra se uglavnom na sredini terena, bez konkretnih akcija. Samo su "crno-beli" na startu meča imali jednu solidnu kombinaciju, ali je Babović bio u ofsajdu posle dobrog pasa Šćepovića.

Najbolju šansu, prvu na meču Partizan je stvorio u 11. minutu. Posle akcije ispred kaznenog prostora, loptu je na levoj strani šesnaesterca dobio brazilac Eduardo, on je šutirao iz okreta, ali je lopta prošla pored leve stative.

Usledio je period dominacije Partizana, 'crno-beli' su potisnuli rivala u kazneni prostor, pokušavali da pronađu prostor za udarac, centaršutima sa obe strane tražili Eduarda i Šćepovića, ali 80% poseda lopte nije doneo gol šansu.

Ipak, inicijativa se isplatila u 22. minutu kada je Eduardo postigao prvi gol u "crno-belom" dresu pošto je iskoristio sjajnu asistenciju Saše Ilića i rutinski savladao Zlatka Luboša.

Samo tri minute kasnije Partizan je duplirao prednost. Eduardo je prošao po levoj strani, uputio odličan centaršut u kazneni prostor, a jedan Moravčik u pokušaju da izbaci loptu glavom je gurnuo u svoju mrežu.

Srpski šampion je nastavio da teroriše rivala, a u 34. minutu sjajnu priliku propustio je Šćepović, koji je dobio loptu na oko sedam metara od gola, namestio se, pogledao gde je golman, dobro šutirao, ali je pogodio samo prečku.

Samo tri minute kasnije svoj šou je nastavio Eduardo. On je sjajno reagovao posle centaršuta sa desne strane i volejem levom nogom postigao drugi gol na meču, a treći za Partizan.

U nastavku meča Stanojević je "promešao" ekipu, menjao u svim linijama, ali su "crno-beli" i dalje kontrolisali meč, dominirali na terenu i pretii rivalu.

Ipak, srpski šampiona osim nekoliko polušansi nije ozbiljnije zapretio Slovacima, ali je u finišu meča stigao do još jednog gola. 12 minuta pre kraja svoj prvi zvanični gol u "crno-belom" dresu postigao je Miloš Ninković.

On je posle snažnog udarca Babića bio oprezan u kaznenom prostoru rivala, stigao do lopte pre čuvara i snažnim udarcem pogodio za 4:0.

Ipak, samo nekoliko minuta kasnije Ivan Ivanov se poslužio rukama u svom kaznenom, oborio rivala pa je Petržalka stigla do penala. Kapiten Slovaka Alan Švec je izveo kazneni udarac, ali ga je sjajno pročitao iskusni golman Radiša Ilić pa je mreža Partizana ostala nedirnuta.

Partizan je kaznio rivala za ovaj promašaj, i to dva puta u samom finišu meča. Prvo je dva minuta pre kraja Tomić sjajno izveo korner, a na drugoj stativi odlično reagovao Jovančić i pogodio za 5:0.

Već u sledećem napadu "crno-beli" su posle centaršuta sa leve strane uneli novu pometnju u redovima Petržalke, a posle dve loše intervencije odbrane Ninković je dobrim udarcem stigao do drugog gola.

Partizan: Stojković (R. Ilić 37'), Ranković, Volkov, Savić, Ivanov, Medo, Babović, Ilić Saša, Vukić, Eduardo, Šćepović. Klupa: Radiša Ilić, Stanković, Velingson, Dijara, Saša Marković, Lazar Marković, Ninković, Otašević, Tomić, Brašanac, Aksentijević, Frimpong, Davidov, Babić.

Petržalka: 99 Luboš Zatko, 3 Klenovski Matej, 7 Robert Jendriček, 9 Vladimir Pončak, 10 Martin Luhovi, 13 Martin Kubala, 20 Tomaš Henzel, 21 Maroš Šustrik, 22 Ivan Šranc, 24 Dominik Štefun, 25 Martin Švec. Klupa: 18 Tomaš Jenčo, 6 Martin Mikulič, 8 Marek Moravčik, 11 Roman Jurkovič, 12 Mihal Riziki, 14 Roman Kralovič, 23 Branislav Nivaj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.