Siti ima kvartet Srba na platnom spisku – Stevanović na novoj pozajmici

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 15:41

Siti ima kvartet Srba na platnom spisku – Stevanović na novoj pozajmici

Srpski fudbaler Filip Stevanović novi je član francuske Troe, odakle stiže na pozajmicu iz Mančester sitija.

Bivši igrač Partizana neće biti jedini Srbin u francuskom klubu, pridružio se sunarodniku Luki Iliću koji je, kao i Filip, zvanično, član osvajača Lige šampiona.

Engleski klub ih je do sada svaku sezonu slao na pozajmice. Tako će verovatno biti sve dok im traje ugovor sa Građanima.

Luka Ilić je prethodnu sezonu odigrao vrlo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobro za TSC (osam golova) međutim Siti ga je sada poslao u Troa gde će definitivno imati veći izazov i gde su šanse da postigne više ciljeve u karijeri kudikamo izglednije.

Stevanović je minulu sezonu proveo u portugalskoj Santa Klari, takođe kao pozajmljen igrač - i on će naredne sezone pokušati da se izbori za minutažu u klubu koji ima partnerski odnos sa Sitijem.

Prethodno, sa istim statusom igrao je za Herenven, ukupno godinu dana.

Nije Filip ni izbliza pokazao na pozajmicama ni deo onoga zbog čega ga je engleski klub platio Partizanu 6.5 miliona u januaru 2021. godine, no i dalje vreme radi za njega s obzirom na to da ima tek 21 godinu.

Aktuelni prvak Evrope je, podsetimo, minulih sezona bio vrlo aktivan na tržištu Srbije.

Osim Luke Ilića i Stevanovića, Siti je svojevremeno u paketu sa Lukom od Zvezde otkupio i njegovog brata Ivana koji sada sa velikim uspehom igra za Torino, prethodno je to činio za Veronu, a u međuvremenu je postao i reprezentativac Srbije.

Građani su i dalje vlasnici ugovora nekadašnjeg napadača Čukaričkog Slobodana Tedića.

On je prethodnu sezonu, bez zapaženog učinka, proveo u engleskom drugoligašu Barnsliju. Sa istekom minule takmičarske godine njemu je istekla i pozajmica i još uvek nije poznato kuda će ga dalje odvesti kariejra.

Član Sitija od prethodnog leta je i doskorašnji "biser" lučanske Mladosti Đorđe Gordić.

I on je, poput svih sunarodnika koji su iz Superlige završili u Sitiju, imao identičan razvojni put - pozajmica.

Gordić je odmah po potpisu ugovora prosleđen Belgijskom Lomelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.