Široko: Nikola Peković širi imperiju na Zlatiboru i kupuje plac od tri miliona evra

Izvor: 011vodič.com, 22.Okt.2015, 03:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Široko: Nikola Peković širi imperiju na Zlatiboru i kupuje plac od tri miliona evra

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Nikola Peković, koji na Zlatiboru već gradi luksuzni hotel, spreman je da iskešira 369,5 miliona dinara za otkup placa u centru ove planine i da , kako saznaje “Blic”, proširi imperiju.
Opština Čajetina, koja po urbanističkom planu želi da autobusku stanicu iz srca turističkog naselja izmesti uz magistralni put, oglasila je na prodaju hektar i 20 ari placa na koje i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << pristaju autobusi.
Cena te parcele, koju je procenila Poreska uprava, a čija prodaja je oglašena prošle sedmice i trajaće do sredine novembra, iznosi 369,5 miliona dinara, odnosno tri miliona evra.
“Među nekoliko investitora iz Rusije, Izraela, zapadne Evrope i Srbije, koji su najavili da će dostaviti ponude je i predsednik KK Partizan i NBA as Nikola Peković. Želja mu je da na Zlatiboru gradi poslovni centar. Narednih dana se očekuje koverta s njegovom ponudom. Uzimajući u obzir veliko interesovanje za atraktivnu lokaciju, izvesno je da će početna cena biti drastično premašena”, priča izvor.
Niko od zvaničnika opštine Čajetina nije hteo da komentariše, a jedini konkretan odgovor koji smo dobili je da je konkurs otvoren i da će parcelu dobiti onaj ko ponudi najviše!
“Nikolin `apart hotel` neće biti dostupan svima, već isključivo njegovim prijateljima i vrhunskim sportistima kojima će omogućiti sve uslove za trening. Želja mu je da se na Zlatiboru pozicionira i investira u sportske sadržaje, konkretno u hotele sa košarkaškim terenima. Po završetku karijere hteo bi da na Zlatiboru oformi košarkaški kamp”, pričao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, kada je košarkašu izdata građevinska dozvola.


#svet
The post Široko: Nikola Peković širi imperiju na Zlatiboru i kupuje plac od tri miliona evra appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.