Sindikat: Partizan diskriminiše Andriju Živkovića

Izvor: RTS, 08.Feb.2016, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat: Partizan diskriminiše Andriju Živkovića

Sindikat profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" (SPFN) saopštio je da je Partizan diskriminisao svog igrača Andriju Živkovića tako što ga je izbacio iz ekipe, nakon što mladi reprezentativac nije želeo da produži ugovor sa crno-belima.

"FK Partizan je svojim postupkom diskriminisao igrača u odnosu na druge igrače po osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Člana 7 Ugovora o profesionalnom igranju. Ali, koga još u ovoj zemlji briga za pravo i pravdu, ona je bila i ostala selektivna osim ako nisi sin nekog bogataša ili politički podoban. Partizan je svojim postupcima prema Andriji Živkoviću naneo veliku štetu imidžu kluba. Hvala im što ćemo na svim budućim forumima slušati kako negativni primeri dolaze iz Srbije, hvala im što ćemo crveneti pred svim članicama FIFPro, kojih ima 65 iz celog sveta", navodi se u saopštenju SPFN.
Radna grupa Fudbalskog kluba Partizan vratila je prošlog petka Živkovića sa priprema na Kipru, izbacila ga iz prvog tima pa će osvajač Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina do kraja sezone trenirati na Teleoptiku sa grupom igrača na koje klub više ne računa.
Partizan se odlučio na taj korak pošto Živković nije želeo da produži ugovor koji ističe na leto, zbog čega će klub morati da plati najmanje 2,5 miliona evra investicionom fondu Pinija Zahavija, pošto nije uspeo da ga proda u januaru.
"Nažalost, naše česte kritike upućene na račun funkcionisanja srpskog fudbala, mobinga, diskriminacije, nasilja i svih drugih negativnosti dobile su najcrnji epilog. U istoriji srpskog fudbala nije zapamćeno da se jedan klub koji je svojom pogrešnom politikom sebi napravio štetu, obrušio na jedno dete koje ni krivo ni dužno treba da plaća cenu pogrešnih i štetnih odluka kluba", navodi se u saopštenju.
Sindikat je podsetio da je zajedno sa FIFPro 2011. godine upozoravao na opasnost koja proizlazi iz učešća trećih lica u sklapanju ugovora, da je to štetno za klubove, igrače i fudbal.
"Ceh treba da plati momak koji je biser srpskog fudbala, jedan od najboljih fudbalera poslednjeg Mundijala za igrače do 20 godina, a da pritom nikada nije uticao da klub proda prava na njegov transfer trećem licu. Neka Partizan krivce traži u onima koji su u ime kluba trgovali na štetu kluba a ne u jednom detetu, koje samo želi da igra fudbal. Zar ne mogu da se ponašaju kao mnogi veliki evropski klubovi koji prihvataju odluke i izbore igrača i ispraćaju ih sa cvećem i zahvalnicom. Partizan smatramo velikim evropskim klubom koji ima veliku tradiciju pa svi očekuju i da se ponaša u skladu sa svojim renomeom", piše u saopštenju.
Sindikat je naveo da je Fudbalski savez Srbije "napravio klimu" da je fudbalerima igranje u Srbiji kazna a ne zadovoljstvo.
"FSS se često pita zašto pojedini igrači ne žele da igraju za Srbiju. Odgovor se sam nameće: zato što ćute i ne štite one koje nose dres svoje zemlje. Zato ih ne interesuje kada se fudbaleri maltretiraju, kada ih huligani tuku po svlačionicama, kada im stavljaju pištolj na čelo. Tada ih nema nigde, ćute da ne ugrozite fotelje koje su uzeli kao u nasleđe. I onda se pitaju zašto nam fudbaleri beže u Belorusiju, Kazahstan, Azerbejdžan, Uzbekistan, Tajland", navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.