Šilobad: Trebaju nam oni što će da bodre!

Izvor: Mondo, 07.Jan.2013, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šilobad: Trebaju nam oni što će da bodre!

"Nama su svi isti, ali nam ne trebaju oni koji će da prekidaju utakmice, već oni koji će da bodre klub", kaže direktor KK Partizan mt:s Mlađan Šilobad posle problema koje su izazvale dve frakcije navijača crno-belih.

Direktor košarkaškog kluba Partizan Mlađan Šilobad rekao je u ponedeljak, dva dana posle nereda u "Pioniru" na utakmici crno-belih protiv Cibone, da klubu nisu potrebni navijači koji će da prekidaju utakmicu, kao i da podela među simpatizerima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << donosi nove troškove klubu.

Pristalice crno-belih su podeljene u dva tabora ("Alkatraz" i "Zabranjene") i nalaze se na različitim tribinama hale "Pionir", ali i drugih borilišta u ostalim sportovima. Često se sukobljavaju, a poslednji incident dogodio se u subotu.

Posle tuče pre početka utakmice, usledilo je ubacivanje petardi na parket i potom paljenje baklji, koje je dovelo do prekida utakmice, pražnjenja tribine i, sasvim sigurno, nove kazne za Partizan od strane ABA lige.

"Mi smo posle subote seli da vidimo kakav zvaničan stav kluba da zauzmemo. Mi nikada nismo određivali ko sme a ko ne sme da dolazi na utakmice, nama su svi isti, ali nam ne trebaju oni koji će da prekidaju utakmice, već oni koji će da bodre klub", rekao je Šilobad agenciji Beta.

Prekid u subotu trajao je oko pola sata, a meč je mogao i da se ne nastavi. Utakmica je nastavljena tek pošto je otcepljena frakcija ("Zabranjeni") organizovanih navijača napustila tribinu na zahtev sudije.

Zbog brojnih sukoba dve frakcije na raznim borilištima i van njih, Partizanu su porasli troškovi organizacije svake utakmice.

"Mi ne možemo da utičemo na podeljenost navijača, oni to moraju da reše sami među sobom. To nam i otežava organizaciju, jer mi kao domaćini, bez protivničkih simpatizera, moramo da angažujemo više

redara, tako da su troškovi organizacije svake utakmice veći za 30 do 35 odsto"
, rekao je Šilobad.

Pročitajte komentar urednika MONDA povodom incidenata u "Pioniru", kao i reakciju trenera Partizana Duška Vujoševića.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šilobad: Ne trebaju nam navijači koji prekidaju mečeve

Izvor: Sportal.rs, 07.Jan.2013

Direktor košarkaškog kluba Partizan Mlađan Šilobad rekao je da klubu nisu potrebni navijači koji će da prekidaju utakmicu, kao i da da podela među simpatizerima donosi nove troškove klubu.

Nastavak na Sportal.rs...

Bodrite tim, ne pravite troškove

Izvor: RTS, 07.Jan.2013

Partizan nije u zavidnoj finansijskoj situaciji, ali će morati da odvoji sredstva za nove troškove, očekuje se kazna Jadranske lige za prekid meča protiv Cibone. Međusobni sukobi dve francije navijača uprljale su fantastičnu atmosferu u Pioniru. Direktor kluba Šilobad se nada da nemilih scena...

Nastavak na RTS...

Krvava borba za vlast na tribini

Izvor: Press, 07.Jan.2013

U sukobu oko toga ko će voditi glavnu reč na tribini, prema našim saznanjima, nalaze se dve velike grupacije navijača,  Grobari Jug sa jedne, iza kojih stoje pre svega navijačke grupe “Alkatraz” i “Južni Front” i “Zabranjeni” sa druge strane sastavljeni od navijačkih ,grupa “South...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.