Izvor: Politika, 19.Nov.2014, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sigurnim koracima u četvrtfinale

U zaostaloj utakmici osmine finala Kupa Srbije: Partizan – Sloga Petrovac na Mlavi 3:0 (1:0). – Strelci: Marković 23, Ninković 69. i Škuletić u 74. minutu

Partizan je posle ubedljive pobede nad prvoligašem iz Petrovca na Mladi samo potvrdio ulogu favorita koja mu je prepisana pre početka meča. Pokušali su gosti, i to uglavnom u prvom poluvremenu da pariraju svom rivalu, ali bezuspešno.

Trener >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Nikolić je znalački ukomponovao ekipu za ovu priliku, koja je ispunila glavni cilja, izborivši plasman među osam najboljih u našem najmasovnijem fudbalskom takmičenju. Partizan – Sloga 3:0 (1:0).

Sloga se nije uplašila velikog protivnika, pa su njeni fudbaleri na startu krenuli odlučno ka golu Kljajića i u prvih desetak minuta stvorili dve veoma dobre prilike. Najpre preko Lepojevića i drugu kada je Planić oprobao svoj šut sa ivice šesnaesterca.

Partizan je počeo veoma mlako, kao i u većini utakmica ove jeseni. Bojažljivo u odbrani, bez prave ideje na sredini terena, dok je u napadu Petar Škuletić pokušavao da probije čvrst bedem pred golom Rankovića.

Domaćin je prvu ozbiljnu priliku stvorio u 18. minutu, kada je Škuletić prošao Rankovića, proturivši mu loptu kroz noge, ali je na kraju sreća pogledala Petrovčane, jer je lopta udarila u stativu, iako je Ranković već bio savladan..

Domaćin se zatim bolje organizovao i u 23. minutu je poveo. Najpre je Petar Grbić dobro prošao po desnoj strani, Škuletić je potom pustio loptu kroz a u punom naletu iza njegovih leđa našao se Saša Marković i preciznim i efektnim udarcem sa petnaestak metara matirao nemoćnog Rankovića.

Imao je Partizan pred kraj prvog poluvremena novu šansu da poveća vođstvo. Grbić je nesebično dodao loptu do Ninkovića, koji najpre slabo šutira a na odbijenu loptu Škuletić ponovo slabo reaguje.

U tim trenucima odbrana Sloge bila je na velikom iskušenju. A onda kada se sudija Santrač spremao da odsvira kraj prvog dela Partizanu se ukazala dvostruka prilika. Opet Škuletić nije uspeo da iskoristi poklon loptu, a u novom pokušaju mladi Živković je pokazao da slabije barata sa desnom nogom.

Antanasijević je u 58. minutu dobro zagrejao dlanove golmanu Kljajiću. Bio je to oštar i precizan udarac sa trideset metara, međutim, mladi golman Partizana se ispružio koliko je mogao i spasao svoju mrežu. Koji minut kasnije i Reljić je dobro šutirao.

U jednom momentu sudija Santrač je opasno naljutio domaće navijače, kada je čist start na loptu Škuletića okarakterisao za faul za goste. Taj potez je izazvao bes kod Partizanovog navijača, koji je zbog šutiranja lopte dobio javnu opomenu. Od tada sudija je izgubio kriterijum, mada je i pre toga pokazao određene slabosti.

Pošto je iz časa u čas sve više pojačavao pritisak ka golu protivnika Partizan je u 69. minutu rešio pitanje pobednika. Luka je odlično centrirao sa desne, golman Ranković je slabo reagovao a mladi i talentovani Nikola Ninković je iskoristio  lepu priliku i uspešno matirao golmana Sloge.  

Tada su gosti potpuno izgubili samopouzdanje i u 74. minutu Partizan je postigao novi pogodak. Luka je lepo probio odbranu Sloge, na vreme dodao loptu Ninkoviću, koji je vešto izbegao ofsajd zamku i nesebično uposlio Škuletića koji beži svom čuvaru i u napadu matira nemoćnog Rankovića.

Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 2.000. Sudija: Dejan Santrač (Pavliš). Strelci: Marković u 23, Ninković 69, Škuletić u 74. minutu. Žuti karton: Planić, Mišić, Lepojević (Sloga), Grbić, Marković, Škuletić (Partizan)

Partizan: Kljajić 7, Stevanović 6 (od 46. Ilić 6), Petrović 6, Stanković 6, Ćirković 6, Drinčić 7, Marković 7, Ninković 7,5, Grbić 6 (od 59. Luka 7), Živković 6 (od 77. Kojić -), Škuletić 7.

Sloga: Ranković 6, Stević 6, Stojanović 6,5, Reljić 6,5 (od 75. Rakić -), Lepojević 6,5 (od 71. Vejnović -), Mišić 6, Apija 5 (od 82. Đorđević -), Veselinović 6, Planić 6, Antanasijević 6, Đoković 6.

Igrač utakmice:Nikola Ninković (Partizan).

Omladinci Partizana jure Ligu šampiona

Učenici Nikice Klinčarskog juče su u zaostaloj utakmici omladinske lige Srbije savladali kao domaćini Jagodinu sa 3:1 (0:0). Posle najnovijeg trijumfa ,,crno-beli,, su izbili na čelo tabele. Prvak omladinske lige Srbije će naredne godine igrati u Ligi šampiona.

Golove za Partizan, koga u stopu prate Rad i Vojvodina, postigli su Krstić, Žmirić i Đurić. Uspeh je utoliko veći kada se zna da klub iz Humske igra sa najmlađšim timom u ligi (dečaci rođeni 1997.), a većina protivnika sa godinu dana starijim igračima.

- Presrećan sam kada vidim da moja ekipa iz nedelju u nedelju sve više napreduje. Prošle godine omladinci su se borili za opstanak a ove borimo se za titulu i plasman u Ligu šampiona, kazao je Klinčarski.

Pre toga kadeti su pobedili sa 2:0 svoje vršnjake iz Jagodine.

D. Todorović

objavljeno: 19/11/2014

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.