Sigurna pobeda Zvezde za minus tri

Izvor: B92, 12.Apr.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sigurna pobeda Zvezde za minus tri



Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Bežaniju 4:1 u poslednjoj utakmici 25. kola Meridijan Superlige. Tri gola za Zvezdu postigao je Nenad Milijaš, jednom se u strelce upisao kapiten Milovanović, a jedini gol za Bežaniju postigao je Ranđelović. Ovom pobedom tim Saše Jankovića prišao je prvoplasrianom Partizanu na tri boda zaostatka.

Ekipa Aleksandra Jankovića odigrala je odličan meč, i rezultat je na kraju lako mogao da bude i ubedljiviji da su igrači >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << domaće ekipe u nekoliko situacija imali više koncentracije pred golom Bežanije.

Igrač utakmice je sigurno Nenad Milijaš koji je postigao tri gola i asistirao Milovanoviću kod četvrtog. Pre meča poklon za 200. zvaničnu utakmicu u „crveno-belom" dresu dobio je kapiten ekipe Dejan Milovanović.

Jedina izmena u ekipi Zvezde u odnosu na derbi je bio Poljak Bronovicki umesto Anđelkovića na levom beku.

Već u sedmom minutu Kastiljo je posle kornera imao prvu pravu priliku, ali je golman Ostojić njegov pokušaj zaustavio na gol liniji. To kao da je bila najava prvog gola koji je stigao tri minuta kasnije.

Betoligar je sa loptom ušao u kazneni prostor, uspeo je da je zagradi, i na kraju odloži do Milijaša koji nije imao težak posao za vođstvo domaćina.

U narednih petnaestak minuta napadač Bežanije Predrag Ranđelović bio je izuzetno aktivan, a za to je nagrađen u 26. minutu.

Ranđelović je na petercu pobegao dvojici defanzivaca Zvezde i dobrim udarcem glavom iskoristio centaršut sa desne strane za 1:1.

Ipak, praktično već u sledećem napadu gosti su ostali sa desetoricom na terenu. Koroman je pobegao pratiocima i krenuo sam ka golu Bežanije, golman Ostojić je istrčao i u pokušaju da oduzme loptu osmici Zvezde napravio je faul, a to je automatski značilo da će domaćin do kraja meča imati brojčanu prednost.

Zvezda je prednost uspela da iskoristi do poluvremena, pošto se u 45. minutu u strelce upisao Milovanović. Bila je to prelepa akcija Betoligara i Milijaša, a ovaj drugi je lepo dodao do kapitena Milovanovića koji je sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca u gornji levi ugao golmana Pavlovića doneo prednost svom timu na poluvremenu.

U drugih 45 minuta nije bilo dileme ko će pobediti, i samo se čekao konačan rezultat. U 52. minutu ponovo su dobru saradnju imali Betoligar i Milijaš, i ponovo se akcija završila golom levonogog fudbalera, ovoga puta za 3:1.

Fenomenalan meč Milijaš je zaokružio samo dva minuta kasnije potezom utakmice. Odbrana gostiju nekako je raščistila opasnost u kaznenom prostoru, ali je lopta došla do Milijaša koji je primio, i sa oko 25 metara sjajnim polu-volejom u dalji ugao Pavlovića postavio konačnih 4:1.

Do kraja meča stoprocentne šanse propustili su Burzanović i Basta, na drugoj strani Ranđelović je udarcem sa 30 metara pogodio prečku, i na kraju je osalo sigurnih 4:1 za Zvezdu.

Lista strelaca Meridijan Superlige posle odigranog 25. kola:

11 - Stevan Jovetić (Partizan)

11 - Gojko Kačar

9 - Predrag Randjelović (Bežanija)

8 - Dejan Milovanović (Crvena zvezda)

7 - Nenad Jestrović (Crvena zvezda)

7 - Nenad Milijaš (Crven zvezda)

7 - Lamin Dijara (Partizan)

7 - Borislav Mikić (Banat)

6 - Predrag Pavlović (Napredak)

6 - Andrija Kaludjerović (OFK Beograd)

6 - Almani Moreira (Partizan)

6 - Segundo Kastiljo (Crvena zvezda)

6 - Djordje Lazić (Partizan)

6 - Milan Perić (Hajduk Kula)

5 - Lazar Popović (Čukarički)

5 - Ognjen Koroman (Crvena zvezda)

5 - Nenad Mirosavljević (Smederevo)

Napomena: Na listi se nalazi igrači koji su dali pet i više golova. Gojko Kačar više ne igra u Vojvodini.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Het-trik Milijaša približio Zvezdu vodećem Partizanu

Izvor: Press, 12.Apr.2008

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na svom terenu Bežaniju sa 4:1 u poslednjoj utakmici 25. kola Meridijan Superlige i približili se vodećem Partizanu na tri boda razlike..

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.