Sesar pozvao košarkaša Partizana: Već 23. februara će zaigrati u njegovom sastavu

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 19:21

Sesar pozvao košarkaša Partizana: Već 23. februara će zaigrati u njegovom sastavu

I ranije je nastupao za ovu reprezentaciju.

Josip Sesar, selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske, objavio je spisak za prvo kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Džejlin Smit, košarkaš Partizana, nalazi se na spisku kao naturalizovani igrač.

Spisak igrača Hrvatske: Borna Kapusta, Goran Filipović, Mate Kalajžić, Džejlin Smit, Roko Badžim, Toni Perković, Mario Hezonja, Marko Ramljak, Mateo Drežnjak, Luka Božić, Toni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nakić, Dario Drežnjak, Roko Prkačin, Danko Branković, Marin Marić, Ivan Vraneš.

- Sa prvobitnog spiska od 24 igrača odabrali smo šesnaest imena, iako ima još situacija sa lakšim povredama, a videćemo da li svih šesnaest će moći da odgovori. U ovom trenutku smo stručni štab i ja, iako je konačna odluka naravno moja, izabrali šesnaest za koje verujemo da mogu da odgovore izazovima ove dve kvalifikacione utakmice koje su pred nama. Nažalost, na poziciji centra nema Žižića, razgovarao sam sa njim i odluka je sporazumna. Promenio je klub i izrazio želju da preskoči ovaj ciklus jer mu treba vremena za adaptaciju. Reprezentacija će se okupiti u nedelju i ponedeljak, u zavisnosti od obaveza kluba, da odradi tri dana treninga pred put u Francusku, zatim nas očekuje domaći meč sa Kiprom u Rijeci i nadam se da ćemo uspešno završiti ovaj početak i evropske kvalifikacije - izjavio je Sesar.

Hrvati 23. februara igraju protiv Francuske, dok se tri dana kasnije sastaju sa Kiprom.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.