Serija brejkova nastavljena u Beogradu – Partizan i Real igraju majstoricu

Izvor: B92, 04.Maj.2023, 22:37

Serija "brejkova" nastavljena u Beogradu – Partizan i Real igraju "majstoricu"

Košarkaši Reala slavili su u četvrtom meču plej-of serije Evrolige protiv Partizana u Beogradu rezultatom 85:78.

Time su Madriđani u srpskoj prestonici stigli i do drugog trijumfa i izjednačenja u četvrtfinalu Top 8 faze (2:2), pa se tako serija vraća na Pirinejsko poluostrvo.

Velika tragedija je pogodila Srbiju između treće i četvrte utakmice večerašnjih rivala, te su tako pripreme pred >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovaj meč prošle u znaku žrtava iz OŠ „Vladislav Ribnikar“.

„Grobari“ su za 18 časova najavili okupljanje ispred „Arene“ i terena Partizana na Kalemegdanu, a mnogi su došli i dobrano pre toga kako bi odali poslednju počast.

Nije bilo himne koja se uvek peva pred početak meča, Danilo Anđušić i Najdžel Vilijams-Gos su održali govore, održan je i minut ćutanja, a naročito je bilo emotivno kada je ka terenu poletelo cveće koje su okupljeni poneli na meč.

Teško je reći da sve to nije uticalo na igrače Partizana koji su daleko sporije otvorili meč od protivnika.

Mučili su se crno-beli da dođu do poena o čemu svedoči podatak da su do prvih stigli nakon čak tri i po minuta igre.

Na drugoj strani se raspucao Adam Hanga, krajnje neočekivana glavna opcija u napadu Madriđana. Sporo su se vraćali i formirali igru u odbrani košarkaši Partizana zbog čega je najviše ispaštao levi ugao odakle su „sevale“ trojke mađarskog reprezentativca, kasnije i Džanana Muse i Serhija Rodrigesa.

Real je u ranoj fazi stigao do dvocifrene prednosti, tačnije u četvrtom minutu, a do kraja uvodne deonice je bilo i +14.

Mnogo bolje su igrači Željka Obradovića zaigrali u drugoj deonici gde su predvođeni Papapetruom i Zekom Ledejom stigli do serije 11:2 i potpunog povratak u meč.

Ono što je izostalo jeste da crno-beli do kraja iskoriste svoj nalet. Nekoliko napada su imali za izjednačenje ili čak prelazak u vođstvo, ali niti jedan nisu iskoristili.

Najbliže tome su prišli u samom finišu prvog poluvremena kada je Danilo Anđušić pogodio trojku za 42:42. Ostalo je nekoliko sekundi do kraja i umesto da se na pauzu ode sa neutralnim rezultatom, Jam Madar je napravio nespretan faul nad Serhijom Ljuljom na šutu za tri što ovaj kažnjava sa sva tri pogođena penala.

Pogodio je Anđušić još jednu trojku, ali je naknadno utvrđeno da je prekasno izbacio loptu pa su tako gosti otišli na pauzu sa tri poena prednosti.

Po povratku na parket smo gledali sličan scenario, barem u prvom delu treće deonice. Partizan je sve vreme bio blizu, ali ne i dovoljno. Nije išlo Dantea Egzuma koji je čak tri puta šutirao za tri u situacijama kada bi, da je pogodio, njegov tim prešao u vođstvo, a još jednom nije uspeo da zakuca.

Uticalo je to na Australijanca koji je burno reagovao i za to zaradio tehnički. Musa je realizovao slobodno bacanje, ali na sreću domaće ekipe Realu su falili poeni iz igre koje nisu imali gotovo puna četiri minuta u nastavku.

To i jeste bila osnova za prvu prednost Partizana. Vezao je Ledej četiri poena, a potom Anđušić pogađa za dva i prvu prednost domaćeg tima na meču (51:49).

Uskoro opširnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poznato kada se igra odlučujući peti meč između Partizana i Reala

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Maj.2023

Košarkaši Partizana poraženi su od ekipe madridskotg Reala sa 85:78, u četvrtoj utakmici plej-of serije Evrolige.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Partizan igrao sa šestoricom na parketu protiv Reala

Izvor: B92, 05.Maj.2023, 08:01

Neobična situacija viđena je u finišu prvog poluvremena četvrte utakmice plej-of serije Evrolige između Partizana i Real Madrida...Na isteku vremena Danilo Anđušić je pogodio trojku koja je njegovom timu donela izjednačenje pred odlazak na pauzu, ali je taj pogodak poništen...Šuter Partizana...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.