Izvor: Piplmetar.rs, 27.Apr.2023, 02:36

Sećanja, zbog čega te od Žejka Obradovića boli glava, kao je napio Rafu Đofresu i šta kaže Điđi Datome, posle svega?

Naravno da je najveća zvezda Partizana trener, Željko Obradović je institucija, i zbog titula i zbog činjenice da je košarkaški vizionar, odnosno inovator, koji pobeđuje u svakom vremenu, sa različitim timovima i uvek je u modi.
Ali, šta ga čini velikim?
Rafa Žofresa je protiv njega izgubio finale u Istanbulu, ali je Željko posle toga otišao u Huventud i stigao do nove titule prvaka Evrope.
Nekadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << bek Katalonaca kaže da je Obradović spreman da se prilagodi i da sve promeni u sekundu, a Roberto Nunjez koji je kod njega debitovao sa 16 godina tvrdi da je kouč Partizana najbolji na svetu kada je u pitanju igra na osećaj.
„Treneri se drže plana, Željko promeni sve u jednom momentu, napravi nešto neočekivano i dobije meč“, kaže nekadašnji igrač Reala i Bilbaoa.
Obradović vodi računa o najsitnijim detaljima.
„Boli te glava kada završiš trening kod njega. On nikada ništa ne ostavlja slučaju, o sve vodi računa. I iznad svega, nikada ne gubi kontrolu, uvek je spreman da odgovori na novu situaciju. Ne treba da vam pričam koliko to smiruje igrače“, kaže legendarni Dejan Bodiroga koji je za Obradovića igrao u Panatinaikosu.
„Uvek se kod njega radi teško i daje sve od sebe. Zbog toga su igrači uvek bolji kada ih on trenira. Kada vas trenira i kada imate priliku to da vidite, budite sigurni da ste spremni za svaku veliuku utakmicu“, dodaje ikona Panatinaikosa, Frangiskos Alvertis. 
Kostas Slukas koji je bio ključ Obradovićeve titule sa Fenerom 2017. smatra da je Željko poseban.
„Kada vidite trenera koji sa istom strašću pristupa finalu Evrolige i prijateljskoj to znači da uvek morate da uložite sve. Taj njegov stav vas tera napred. I uvek pazite na ono što je rekao, ne na način koji je rekao“, objašnjava grćki plej
Pomenuti Njunjez kaže da za Obradovića nema razlike u odnosu prema velikim igračima i mladima koji su ponikli u klubu.
„To je lekcija svima, kada shvatite da ima isti odnos i da nema popusta za najbolje, shvatite koliko se traži od svih. Iako u svlačionici morate da se suočite sa greškama, on uvek brani igrače i uvek je tu za vas. On vas natera da ga volite“, objašnjava Nunjez.
Isma Santos je igrao za Željka u Realu i Benetonu, i smatra da Obradovića strast ne može da se meri ni sa čim. 
„Veoma je intenzivan, živi život punim plućima, ali nikada se ne sakriva iza poluistina, uvek je iskren i reći će vam šta misli. Tako se stiče poverenje“, tvrdi bivši reprezentativac Španije. 
Slukas je dodao da ima sjajne sposobnosti u komunikaciji sa igračima, da ima poverenja u igrače koje odabere. Matijas Lesor je potvrdio ono što svi znajiu, nikada mu niko nije posvetio toliko vremena i verovao u njega kao Obradović.
Alvertis dodaje da je Obradović uvek najbolji prijatelj igračima. 
„Ima mnogo razumevanja za nas jer je i sam bio igrač. On misli kao trener, ali zna da se stavi u prespektivu košarkaša. U svakom trenutku zna šta da kaže“, otkrio je Alvertis.
Rafa Đofreza je ispričao kako ga je Željko jednom izbacio sa treninga jer nije bio koncentrisa, ali ga je posle pozvao na piće.
„Došao sam kući polupijan, pili smo Čivas. On van kritikuje, ali je sledećeg trenurka najbolji prijatelj“.
„Često smo išli na večere sa njim, ostajali po celu noć, ali se znalo, dođeš par sati kasnije na trening, moraš da daš 100%“.
Kevin Panter je procvetao pod Željkom, objašnjava da je veoma zahvalan jer sa trenerom može da priča o svemu, ne samo o košarci.
Datome, odnosno scena u kojoj ga Obradović psuje je pbišla svet. Ali Italijan je jasan.
„On je posebna osoba, iskren do srži. Podseća na Majkla Džordana, od njega ćete prihvatiti ono što od drugih ne biste“.
Majk Batist je bio osnova Panatinaikosa koji je sa Željkom godinama bio najbolji tim

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.