Šćepovići kao Milko i Boško Đurovski

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Jul.2011, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šćepovići kao Milko i Boško Đurovski

 
Stefan: Biće sve u redu
Nema mira Stefan Šćepović od kada je procurela informacija da će pojačati Crvenu zvezdu.
- Euforija je očekivana, obzirom da mi je tata bio legenda Partizana. Polako, biće sve u redu – izjavio je Stefan Šćepović.
Mladog reprezentativca Srbije nije iznenadila ponuda sa Marakane:
- Bilo je i ranije interesovanja, ali se nije završilo prelaskom u najtrofejniji srpski klub. Predsednik Zvezde Vladan Lukić >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << me poznaje iz vremena kad sam igrao za Sopot.
Posle dolaska nove uprave Briža, Šćepović je dobio slobodu da promeni klub.
- Nisam još ništa potpisao. Voleo bih da što pre dođe do dogovora i da se priključim ekipi u Austriji.
U delikatnoj odluci Stefan ima podršku porodice:
- Sa bratom sam razmenio SMS poruke, poželeo mi je sreću.
Ugovor na četiri godine
Crvena zvezda neće, ipak, pozajmiti Stefana Šćepovića, već ga otkupiti od Briža. Ugovor će biti potpisan na četiri godine!
Čim budu završene papirološke formalnosti i Briž i Crvena zvezda postignu konačni dogovor, Stefan će se priključiti ekipi na pripremama u Austriji.
Marko: Želim mu golove, ne i titulu
Vest da mu brat prelazi u Crvenu zvezdu, Marko Šćepović je saznao po okončanju Partizanove kontrolne utakmice sa Rozenborgom, na pripremama u Sloveniji.
- Nismo se čuli, već smo razmenili poruke. Kako je ranije igrao za Sopot, znao sam da su crveno-beli zainteresovani, ali nisam pretpostavljao da su toliko ozbiljni – pomalo je zatečen napadač crno-belih.
U kontaktu je i sa ostatkom porodice.
- Nisam stigao da razgovaram sa ocem Slađanom, ali mi je majka prenela, a brat potvrdio vest, 99 procenata posla je završeno.
Marko uverava da će bodriti Stefana. Samo donekle.
- Bratski ću ga podržati u odluci da karijeru nastavi na Marakani, iako je reč o našem najvećem rivalu. Neka Stefan igra i postiže golove, ali se nadam da će Crvena zvezda i petu godinu uzastopno završiti na drugom mestu.
U večitom derbiju, krajem novembra, biće na suprotnim krajevima terena.
- Zamišljao sam ranije naše međusobne duele, međutim, nisam ni sanjao da će to biti baš u okršaju Partizana i Crvene zvezde. Srećom, obojica smo napadači, bar neće biti direktnih duela. Zamislite da je jedan od nas dvojice štoper – nasmejao se Marko Šćepović.

Slađan: Srce uz Partizan
Da je neko Slađanu Šćepoviću rekao da će jednoga dana njegovi sinovi istovremeno driblati u taborima najvećih rivala sigurno bi se samo blago nasmejao i nasumice odmahnuo glavom, ali... Sudbina je još jednom skrojila neobičnu porodičnu priču.
Marko i Stefan Šćepović će na večitim derbijima izlaziti na crtu jedan drugom, dok će srce oca Slađana žestoko tući u grudima.
Nekadašnji napadač Partizana istakao je da se nikada nije mešao u odluke svojih sinova, tako da neće ni sada.
 - Moja očinska dužnost uvek je bila da im dajem savete i govorim im šta je najbolje za njih, ali se nikada nisam mešao u odluke koje su svojevoljno donosili. Ako je Stefan odlučio da igra u Zvezdi, ja mu samo mogu poželeti sreću. Naravno da sam uz njega, jer sam uvek podržavao odluke svojih sinova – kazao je otac Slađan.
Očinsku ljubav je podelio na ravne časti, ali će srce ipak biti na Markovoj strani kada se budu bojevale bitke na večitim derbijima.
 - Ja sam navijač Partizana i to se neće promeniti šta god da se desi. Kada Stefan i Marko budu igrali jedan protiv drugog navijaću da obojica odigraju bez greške, to će mi biti najvažnije. Neka Marko postigne dva gola, jer mi je srce uvek uz crno–bele, Stefan jedan, neka Partizan slavi i ja ću biti najsrećniji tata na svetu – zaključio je Slađan Šćepović, otac momaka koji su sjajnim igrama odavno skrenuli pažnju na sebe.


Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.