Izvor: RTS, 26.Okt.2020, 10:00

Šćepanović: Pobeda je rezultat timske igre

Trener košarkaša Partizana bio je izuzetno zadovoljan i ponosan na svoj tim posle pobede nad Cedevita Olimpijom. Crno-beli su u vrlo dramatičnom derbiju 4. kola ABA lige slavili sa 86:77 i suparnicima naneli prvi poraz u regionalnoj ligi.
Iako znatno oslabljeni bez Ognjena Jaramaza i Vila Mozlija košarkaši Partizana su došli i do treće uzastopne pobede u svim takmičenjima, a trener Vlad Šćepanović je istakao da je sve to rezultat sjajne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << timske igre.

„Čestitao bih igračima na pokazanom karakteru u ovom teškom vremenu kada ne ide sve kako treba. Opet su pokazali karakter i kada svi daju ono što treba za tim, na kraju pobede. Hiljadu puta sam rekao da ovaj tim može da pobeđuje jedino kao tim. To su i pokazali velikim srcem i kvalitetom. Na kraju krajeva, kada imate ovoliki broj skokova u napadu, to znači da ste igrali kao tim. Bez dva mnogo bitna igrača, u skraćenoj rotaciji, svi su odgovorili na pravi način, bez sujete i ega. Dali su sve što su mogli da pobede jednog protivnika koji je u ovom momentu možda bolji od nas, ali ne pobeđuje uvek bolji. Partizan uvek ide na pobedi i tako će uvek biti, kakva god situacija da bude.", rekao je Šćepanović.
Šef stručnog štaba Partizana je posebno istakao učinak Nemanje Dangubića koji je u finišu utakmice dao značajan doprinos pobedi.
„Od kada je momak došao, od prvog dana je pošten, dobro radi, poštuje saigrače i njega igra nagradi. To pokušavam da objasnim igračima ako si pošten u životu, uvek ti se vrati. U sportu kada si pošten, kada daješ sve od sebe, nemaš sujetu, vratiš se umesto saigrača posle njegove izgubljene lopte, vrati ti igra. Dangubiću iz utakmice u utakmicu i igra i život vraćaju za njegovo poštenje, i sportsko i ljudsko.", istakao je Šćepanović. 
Partizan sledeću utakmicu igra u Evrokupu protiv Burga kod kuće u sredu od 20.30, a trener Partizana je istakao da ovi specifični uslovima bitno utiču na formu tima.
„Treba vremena, ne samo za Partizan, nego i za mnoge ekipe. Videli ste rezultate i danas drugih ekipa, pratite Evroligu i Evrokup, nije jednostavno da se penje forma u ovim uslovima, bez publike, nije lako."

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.