Savić potpisao za Mančester siti

Izvor: Politika, 06.Jul.2011, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić potpisao za Mančester siti

BEOGRAD/MANČESTER – Dosadašnji fudbaler Partizana Stefan Savić potpisao je danas četvorogodišnji ugovor sa engleskim Mančester sitijem.

Ovaj 20-godišnji reprezentativac Crne Gore drugo je pojačanje Sitija u ovom prelaznom roku, pošto je u ponedeljak doveden Gael Kliši iz Arsenala.

Savić bi trebalo da pojača konkurenciju u odbrani, pošto je Kolo Ture odsutan zbog doping suspenzije.

Ljubitelji fudbala u Engleskoj mogli su da upoznaju Savića u kvalifikacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za Evropsko prvenstvo 2012. godine, pošto se Crna Gora nalazi u grupi sa njihovom reprezentacijom.

Savić je bio deo tima „sokolova” koji je odigrao 0:0 sa Engleskom na Vembliju u oktobru prošle godine. Tada je igrao protiv čak petorice novih saigrača, ali je najviše upamtio saigrača Šona Rajt-Filipsa.

„Čuvao sam Šona kada je ušao i bio je lukav... Nikad nisam zamišljao da ću manje od godinu dana od tada biti saigrač sa tolikim igračima Sitija. Jedva čekam da zaigram s njima i drugim sjajnim igračima”, rekao je Savić za sajt kluba.

Ovaj defanzivac počeo je karijeru u BSK Borči iz Beograda 2009. godine. Na kraju te sezone, u letu 2010, otišao je na 10-dnevnu probu u Arsenal, ali nije ostao tamo, nego je prešao u beogradski Partizan, sa kojim je osvojio duplu krunu.

„Ostvario mi se san dolaskom, a naročito se radujem što ću upoznati Edina Džeka i Aleksandra Kolarova, zato što obojica govore moj jezik i takođe dolaze sa Balkana. Aleks me je već zvao i poželeo mi dobrodošlicu, zbog čega se osećam kao kod kuće”, kazao je Savić.

„Stalno gledam Premijer ligu i znam da je to mesto na kome treba biti, tako da jedva čekam da zaigram i dostignem velike stvari. Imamo neverovatni stadion, a na televiziji sam mnogo puta viđao koliko su strastveni navijači Sitija”, rekao je Savić.

----------------------------------------------

Krstajić: Nemamo zvaničnu potvrdu Savićevog transfera

BEOGRAD – Fudbalski klub Partizan još nije dobio zvaničnu potvrdu transfera Stefana Savića u engleski klub Mančester siti, rekao je danas sportski direktor „crno-belih” Mladen Krstajić.

„Još nismo zvanično dobili mejl, nadamo se da će Savić potpisati, ali dok mi ne stavimo paraf ugovor je nevažeći”, rekao je Krstajić novinarima u Beogradu.

Mančester siti i engleski mediji preneli su da je ugovor potpisan, a klub je objavio fotografiju na kojoj se vidi 20-godišnji defanzivac kako drži dres kluba.

Krstajić je, međutim, rekao da predstavnici Partizana pokušavaju da obezbede i Savićev transfer i ostanak igrača za prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Upitan za status transfera „veziste” Radosava Petrovića u holandski Vitese, Krstajić je odgovorio da se problem prelaska Partizanovog veziste u holandski klub nalazi u trouglu „Vitese-menadžer- Petrović”.

„Mi smo ponudu prihvatili, ostalo je da se realizuju tehničke stvari između njegovog menadžera i kluba. Čuo sam i medijske navode o interesovanju Rome za njega, ali ništa zvanično nije stiglo”, rekao je Krstajić.

Današnja konferencija za novinare Partizana iskorišćena je i za predstavljanje novinarima novog člana odbrane, doskorašnjeg omladinca kluba Nikole Aksentijevića, koji će naredne četiri godine nositi crno-beli dres sa brojem 13.

Aksentijević će zauzeti mesto kraj desne aut linije u odbrani šampiona, iako je u omladinskim kategorijama igrao na poziciji zadnjeg veznog.

Beta

objavljeno: 06.07.2011.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.