Saša Ilić promenio sve!

Izvor: Mondo, 15.Nov.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Ilić promenio sve!

Partizan pobedio Rad 3:0 i izborio plasman u narednu fazu Kupa Srbije.

Partizan je poslednji učesnik četvrtfinala Kupa Srbije!

Crno-beli su pred nekoliko stotina navijača, po kišovitom i hladnom vremenu, savladali u Humskoj Rad 3:0 (0:0). Strelci su bili Zoran Tošić u 62. i 68. minutu, odnosno Marko Janković u 80.

Rad je čak bio i bolji od crno-belih u prvom poluvremenu, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su "građevinari" propustili priliku utakmice. Nebojša Marinković, nekdašnja uzdanica Partizana, vrlo lepo je sačekao centaršut sa desne strane i posle voleja pogodio stativu.

Ali, sve u smenu, prvi deo je bio siromašan i nekvalitetan.

Promene koje je u startnoj postavi izvršio trener "parnog valjka" Miroslav Đukić, morao je da koriguje na poluvremenu, jer je Partizan bio bezidejan i skoro potpuno bezopasan po gol rivala.

Redove srpskog pravak i aktuelnog osvajača Kupa povezali su Saša Ilić i Leandre Tavamba, koji su zamenili Petra Đurićkovića i Teofilusa Solomona. Najiskusniji igrač na terenu doprineo je potpuno drugačijem izdanju Đukićevog tima.

Partizan je postao daleko konkretniji, ali prve dve prilike nije iskoristio Ognjen Ožegović. Napadač crno-belih oba puta bio je "oči u oči" sa Darkom Dejanovićem, prvi put je šutirao pored gola, a drugi pravo u golmana Rada.

"Led je probio" Zoran Tošić!

Nekadašnja zvezda moskovskog CSKA je za šest minuta rešila pitanje pobednika. U 62. sačekao je Tošić da lopta posle neodlučnosti odbrane Rada i napadača Partizana dođe do njega i zakuca je sa 14-15 metara u mrežu, a nedugo zatim pas Ožegovića, koji je oduzeo loptu na sredini Nikoli Šipčiću, pretvori u 2:0.

Potez večeri izveo je Marko Janković.

Mladi Crnogorac je samo nekoliko minuta pošto je ušao na teren vrlo lepo proašo po levoj strani i sa ivice kaznenog prostora lobovao Dejanovića.

Partizan u narednom kolu Superlige gostuje u Ivanjici, dok će Rad u goste Crvenoj zvezdi.

Danas su plasman u narednu rundu obezbedili Mačva i Crvena zvezda, dok su još ranije to učinili: Vojvodina, Čukarički, lučanska Mladost, Javor i Napredak.

Foto: FK Partizan

PARTIZAN: Jovičić - N. R. Miletić, Mitrović, Ostojić, Antonov - Everton, Radin - Tošić, Đuričković, Solomon - Ožegović.

RAD: Dejanović - Vico, Tanasijević, Zonjić, Volkov - Mijailović, Lukić - Šipčić, Marinković, Mladenović - Guzina.

IZ MINUTA...

KRAJ!

GOOOL!

80' Marko Janković solo akcijom i prelepim lobom rešava pitanje pobednika. Partizan je u četvrtfinalu, a Rad se već okreće duelu sa Crvenom zvezdom u Superligi Srbije.



Izvor: YouTube

72' Poslednja izmena u Partizanu. Janković umesto Ožegovića. Trener Rada Slađan Nikolić uveo je za sada Riznića umesto Tanasijevića.

GOOOL!

68' Ožegović je oduzeo loptu Šipčiću na sredini terena, odigrao za slobodnog Tošića na desnom krilu, koji je imao otvoren put ka golu i ne tako težak posao da praktično reši meč. Mada, 2:0 je, kako to neki vole da kažu, a i crno-beli znaju iz prvog meča, najopasniji rezultat.



Izvor: YouTube

GOOOL!

62' Partizan igra mnogo bolje u drugom poluvremenu i to se odmah reflektovalo na rezultat. Pre svega, promenu su uneli Ilić i Tavamba. Konačno, posle dve dobre prilike, crno-beli slomili su otpor Rada. Lopta je skakutala u kaznenom prostoru "građevinara", odbila se do Tošića, koji ju je spreman čekao na 14-15 metara od gola, raspalio je po njoj i pogodio mrežu - 1:0!



Izvor: YouTube

55' Partizan je sve opasniji. Opet je Ožegović imao dobru šansu, Tavamba ga je proigrao, mladi napadač je šutirao iz okreta, Dejanović je bio dobro postavljen i uhvatio je loptu. Moglo je da bude mnogo gore po Rad.

PRILIKA!

49' Najbolja prilika za Partizan. Zoran Tošić je kroz sredinu proigrao Ognjena Ožegovića ili, kako se to u fudbalskom žargonu kaže, "spojio" ga sa golom, ali je napadač "parnog valjka" bio zamalo neprecizan.

46' Leandre Tavamba i Saša Ilić su na terenu, izašli su Solomon i Đuričković.

Vrlo, vrlo siromašno prvo poluvreme. Rad je imao najbolju i jedinu pravu priliku, kada je Marinković pogodio stativu. Nekoliko stotina navijača nije imalo mnogo toga da vidi u Humskoj.

31' Konačno da i Partizan nešto konkretno uradi. Nemanja Antonov je u prijemu želeo da se oslobodi čuvara, lopta mu je malo pobegla, dovoljno da ne može da šutira, odigrao je za Đuričkovića, koji s ivice kaznenog prostora šutira preko gola.

PRILIKA!

24' Fudbaleri Rada pogodili su stativu, što je ujedno i najbolja prilika dosadašnjeg toka utakmice. Vrlo lep volej izveo je Nebojša Marinković, Marko Jovičić je već bio savladan, ali se isprečio okvir gola.



Izvor: YouTube

23' Partizan je i dalje bez ijednog opasnog napada na utakmici. Rad je imao jednu priliku, ne idealnu, ali je ipak šutirao ka golu "parnog valjka".

15' Konačno i malo uzbuđenja. Nikola Šipčić je bio najviši u kaznenom prostoru Partizana posle kornera, ali nije bio precizan. Ostaje 0:0.

6' Nema prilika u Humskoj!

- Utakmica je počeka, poslednji duel dva rivala u šampionatu je bio vrlo zanimljiv. Partizan je poveo 2:0, Rad izjednačio, a crno-beli pobedili 4:2.

- Vreme nije povoljno. Kiša pada u Beogradu već nekoliko sati, temperatura je oko pet stepeni Celzijusa. Međutim, teren je vrlo dobar i nije oštećen.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.