Saša Ilić: Možemo do titule

Izvor: B92, 29.Apr.2023, 18:27

Saša Ilić: Možemo do titule

Trener CSKA iz Sofije i legendarni kapiten Partizana Saša Ilić dao je svoja očekivanja pred derbi utakmicu 28. kola bugarskog šampionata.

U ovom kolu njegov tim se sastaje sa Ludogorecom što će verovatno biti meč koji može rešiti pitanje osvajača titule u ovoj sezoni.

Ekipa iz prestonce Bugarske ima priliku da prekine 11 godina vladavine Ludogoreca, i to na rasprodatom stadionu CSKA.

"Karata za ovaj meč više nema. Na početku sezone oni najvatreniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navijači nisu dolazili na stadion, bojkotovali su utakmice kluba, sad se sve promenilo. Onaj deo Sofije koji navija za CSKA je na nogama, očekuje se fantastična atmosfera na stadionu.", kaže Saša Ilić.

Ekipa CSKA iz Sofije ima dva boda više od tima iz Razgrada, trener Ilić smatra da posle ove utakmice neće ništa biti rešeno.

"Ovo jeste vrlo, vrlo bitna utakmica, ali ne i odlučujuća. Ako ostanemo neporaženi ili pobedimo, najverovatnije ćemo biit prvi pred početak doigravanja, što bi nam omogućilo još jedan meč protiv Ludogoreca na našem stadionu. A to bi već bila velika stvar. Ipak, za mene je trenutno najbitnija činjenica da je stadion rasprodat", kazao je Ilić, koji je potom govorio o dominaciji Ludogoreca.

Osvrnuo se i legenda Partizana i na stanju u srpskom fudbalu.

"Sve je lakše sa našim ljudima, pa često i zajedno gledamo putem malih ekrana mečeve šampionata u Srbiji. Posle dužeg vremena, borba za drugo mesto i ostala koja vode u Evropu je vrlo neizvesna, osim za titulu šampiona, s obzirom na to da je tu već sve rešeno. Takođe, velika je neizvesnost oko toga ko će opstati u eliti, koji će timovi morati u baraž… Ove sezone Čukarički i TSC igraju fantastično, izuzetno su ov dva kluba napredovala, velika su konkurencija Paritzanu, koji nije na svom nivou. Ali, to je život… Pet ekipa će iz Super lige u Evropu, tri direktno u grupnu fazu, to je velika stvar za srpski fudbal, koju moramo da iskoristimo.", zaključio je Saša Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.