Šarlroa mora pasti

Izvor: RTS, 01.Nov.2011, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarlroa mora pasti

Posle poraza od Efesa i Makabija, Partizanu već očajnički treba pobeda u Evroligi. Vlada Jovanović najavljuje borbu do poslednjeg daha. Mačvan traži podršku publike.

"Postoji imperativ pobede nad ekipom Šarlroa, ali ne želim potpuno da opteretim igrače, jer će tokom karijere igrati i važnije utakmice. Ipak, spremamo se za Belgijance kao da je to utakmica karijere. Optimista sam i verujem u ekipu koja dobro radi", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

On je podsetio da je belgijski tim napravio veliki uspeh samim plasmanom u Evroligu.

"Oni nisu zvučno ime, ali uprkos svim prognozama prošli su kvalifikacije. Ušli su rasterećeno u takmičenje po grupama, po imenima igrača ne spadaju u najkvalitetnije ekipe, ali ne treba zaboraviti da imaju pet Amerikanaca i da ovaj tim dugo igra zajedno", rekao je Jovanović.

Partizan je izgubio poslednje dve utakmice od Makabija, u Evroligi i Jadranskoj ligi, a ukoliko doživi još jedan poraz u najelitnijem takmičenju znatno će smanjiti šanse za prolazka u Top 16.

"Igrom protiv Makabija možemo da budemo delimično zadovoljni, ali moraćemo da podignemo igru na stepenik više, budemo agresivniji i pronađemo "hemiju". Pokušaćemo da na sve moguće načine dobijemo ovu utakmicu".

Krilni centar Partizana Milan Mačvan očekuje tešku utakmicu, ali i bolji ishod nego u prva dva kola Evrolige.

"Biće ovo veoma teška utakmica, protiv rivala koji je pobedio Efes u Istanbulu. Moramo da budemo mnogo agresivniji i da uz pomoć publike dobijemo ovu utakmicu", rekao je Mačvan.

Patizan je upozorio navijače da bi, ukoliko se ponove incidenti sa ubacivanjem predmeta na teren kao u prvom kolu protiv Efesa, klub mogao da bude kažnjen novčano, ali i igranjem utakmice 300 kilometara od Beograda.

Utakmica trećeg kola C grupe Evrolige Partizan - Šarlroa igra se u četvrtak od 20.45 u hali Pionir.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.