Sarajlija i Šumadinci savršen spoj – Radnički je hit Superlige

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 14:26

Sarajlija i Šumadinci savršen spoj – Radnički je hit Superlige

Fudbaleri kragujevačkog Radničkog najprijatnije su iznenađenje u aktuelnoj sezoni Superlige.

Ali to su postali tek kada ih je, krajem septembra, preuzeo Sarajlija Feđa Dudić koji je pokazao šta sve može jedan tim kada ga vodi neko ko je majstor svog zanata.

Šumadinci su, uz Partizan, trenutno u najdužem nizu pobeda - vezali su četiri trijumfa.

Peti će pokušati da ostvare predstojećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vikenda na "Čika Dači" gde stiže ekipa IMT-a kojoj, za razliku od Radničkog 1923, ne cvetaju ruže u poslednje vreme.

Biće to, dakle, savršena prilika da Dudućev tim, nakon vezanih pobeda nad Radnikom, niškim Radničkim, Vojvodinom i Javorom, nastavi nisku uspeha i ostane na blaskom odstojanju od četvrtoplasiranog Čukaričkog.

Upravo će "brđani" biti naredni rival Kragujevčana i to je duel koji bi mogao da bude jedan od važnijih u borbi četvrto mesto, koje, razume se, donosi plasman u Evropu naredne sezone.

Dudić i njegova ekipa sada sanjaju i takve snove, evropske, jer apetiti sa svakim golom, sa svakom pobedom, sve više rastu.

Sarajlija i Šumadinci su, bez dileme, savršen spoj.

Dugo ovakva euforija nije vladala u najvećem gradu Šumadije, možda je tako bilo samo onih davnih dana kada je Radnički igrao mečeve baraža za ulazak u najviši rang domaćeg takmičenja pred 20.000 navijača.

Danas, ciljevi su veći, Evropa nikad nije bila bliža.

Slike prepunih tribina "Čika Dače" su ono čemu teže svi u Kragujevcu, a taj trenutak, sa sadašnjim timom, nikada nije bio bliži.

Prepoznaje trenutak i publika koja u sve većem broju posećuje trošne tribine kultnog kragujevačkog stadiona koji će, u godinama koje dolaze, prema najavama, konačno biti renoviran od temelja.

Do kraja sezone ostalo je još osam utakmica, osam malih finala za Kragujevčane ka ostavrenju davnašnjeg sna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.