Šampionu samo bod u Ivanjici

Izvor: Politika, 15.Maj.2011, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampionu samo bod u Ivanjici

Javor-Partizan 1:1 (1:1). – Gosti poveli golom Babovića u 8. minutu, Hadžibulić izjednačio u 44. minutu. – Supić u 55. minutu odbranio penal Petroviću. – U Ivanjici oko 3.500 gledalaca

Ivanjica – Javor je potpuno zasluženo osvojio bod protiv prvaka, dok crno-belima ostaje žal što se iz Ivanjice vraćaju bez nove pobede. Ipak, najveće zasluge za remi pripadaju golmanu Javora Nemanji Supiću, koji je u 55. minutu odbranio penal posle šuta Petrovića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Upravo je Petrović u 2. minutu najavio prvo uzbuđenje na utakmici. Strahovitim udarcem sa ivice šesnaesterca primorao je golmana domaćeg tima na intervenciju. Odmah zatim uzvratio je Hadžibulić udarcem glavom. U u 8. minutu Partizan stiže do vođstva. Stefan Babović je majstorski izveo slobodan udarac sa desne strane, uzeo je kratak zalet, zatim opalio levom nogom iz sve snage, lopta je proletela iznad živog zida i završila u same rašlje nemoćnog Supića.

Partizan je nakon vođstva smirio igru, ugrožavajući gol Javora iz brzih kontranapada, pa je u 20. minutu Nemanja Tomić, posle sjajnog driblinga odlično šutirao ka golu Supića. A onda su uzvratili domaći fudbaleri. Prvo u 28. minutu kada je brzonogi Igor Stojaković, nakon greške štopera Savića dokopao lopte, šutiravši sa ivice šesnaesterca da bi sjajnom paradom Stojković spasao čist pogodak. Minut kasnije još jedna prilika za Javor. Šutirao je Rendulić levom nogom koji santimetar pored stative Partizanovog gola. Ivanjičani su pružili snažan otpor prvaku, kao što se i moglo očekivati, pa je u finišu prvog poluvremena opasni napadač Sead Hadžibulić majstorski tukao glavom da bi se Stojković izvio koliko je mogao spasivši čist pogodak. Međutim, spasa nije bilo u 44. minutu. Usledila je lepa akcija Javora, najpre od Stojakovića koji je sjajno šutirao sa leve strane pravo na nogu Eliomara, njegov udarac Stojković brani a na odbijenu loptu natrčava Hadžibulić i šalje je u mrežu. Odbrana gostiju intervenisala je krajnje početnički.

Javor se u drugom poluvremenu nije branio, čak šta više tim Zorana Njeguša je pokušavao da iznenadi iz brzih kontranapada, međutim, najbolju priliku u drugom delu imao je Partizan. Igrao se 54. minut kada je Dragović nespretno zaustavio Tomića u svom šesnaestercu, sudija Gogić se nije puno dvoumio pokazavši na belu tačku. Petrović je preuzeo glavnu ulogu, uzeo je zalet nedovoljno dug, usledio je šut ne tako jak da bi sjajnom intervencijom Nemanja Supić odbranio svoj gol.

U drugom poluvremenu Partizan nije delovao odlučno, iako je Stanojević u 69. minutu sa dvostrukom izmenom pokušao da osveži svoj tim. Ulazak Šćepovića i Kamare nije doneo rezultatski boljitak. Igra se uglavnom odvijala između dva šesnaesterca, a zadovoljniji su teren napustili fudbaleri Javora, dok Partizanu u naredna tri kola ostaje strepnja da sačuvaju prednost do konačnog trijumfa.

Stadion Javora u Ivanjici.-Gledalaca: oko 3.500 hiljada.-Sudija: Miodrag Gogić. Strelci: Babović u 8, Hadžibulić u 44. minutu.Žuti kartoni: Supić, Milovanović, Ostojić (Javor), Babović(Partizan).

Javor: Supić 8, Milovanović 6,5, Rendulić 7, Dragović 6,5, Momčilović 7, Eliomar 7, Ostojić 6,5, Stanisavljević 6, Stojaković 7, Ifeani 6 ( od 88. min Milinković-), Hadžibulić 7 (od 76. min Milivojević -).

Partizan: Stojković 7,5, Miljković 6, Kizito 6, Krstajić 6,5, Savić 6, Petrović 6 (od 69. min Kamara 6), ilić 6 (od 58. min Vukić 6), Tomić 7, Babović 7,5, Iliev 6,5, Tejgo 5,5(od 69. min Šćepović 6).

Igrač utakmice: Nemanja Supić (Javor)

Dragan Todorović

objavljeno: 16.05.2011

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.