Šampion posrnuo, sjajna igra Građevinara (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Mar.2011, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampion posrnuo, sjajna igra Građevinara (VIDEO)

U derbi meču 19. kola Jelen Super lige Rad je na Banjici dočekao šampiona Superlige i ostao neporažen 2:2 (2:1). Sjajno su odigrali domaći mora se priznati namučili dosta protivnika koji je na kraju jedva izvukao bod.  

Prvo je Partizan poveo u 17. minutu preko Tomića a onda je je usledio preokret Građevinara. Pajović je poravnjao na 1:1 u 27. posle kornera a zatim je Leković sjajnim udarcem iz skraćenog kornera savladao Stojkovića. Tejgo i Adija su pružili bledu partiju, a najviše muka odbrani Partizana zadavao je Luka i Andrić.
U drugom poluvremenu ušao je Iliev i spasio crno-bele poraza u 58. minutu. Postigao je gol nakon što se lopta odbila do njega, posle prekida koji je izveo Nemanja Tomić.



Stadion Rada na Banjici. Gledalaca 3.000.  Sudija: Milenko Vukadinović.
Rad: Borjan, Jovanović (ž), Kosorić, Pajović,  Milivojević, Luka (ž), Andrić, Jovančić, Mitrović, Leković, Stanojević.
Partizan: Stojković, Miljković, Lazevski, Savić (ž),Krstajić, Medo (Petrović 0d 46), Tomić. Ilić, Vukić, Adija (Iliev 0d 46), Tejgo (Šćepović od 69.) .
PRVO POLUVREME
1′ Rad je krenuo sa centra, navijači oba tima raspoloženi. Grobari glasniji...
3′ Prva ozbiljnija prilika za Partizan, Tomić je centrirao sa desne strane Adija je solidno zahvatio loptu ali ona je otišla preko gola.
5′ Prva prilika za Rad, odlično ubačena lopta Andrića ali loša reakcija Jovančića. Pokušao je glavom da ugrozi gol Stojkovića.
10′ Uglavnom Rad pokušava napadima po bokovima da probiju i da ubace loptu ne bi li ugrozili gol protivnika. Ispitivanje snaga, retko se ulazi u kazneni prostor. Jovanović je pokušao sa 30-tak metara ali lopta je otišla preko gola.
14′ Domaći igrači su napravili prekršaj nad Vukićem. Lopta je bila ubačena sa leve strane u peterac, Borjan je reagovao i izbacio loptu van šesnaesterca.
17′ GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Odlična asistencija Saše Ilića za Nemanju Tomića koji je dobio loptu u prostor i sa desetak metara iskosa prosledio je u mrežu Građevinara. Rad - Partizan 0:1.
21′ Partizan nastavlja sa napadima. Adija je došao do lopte i šutirao sa oko 20 metara ali nije bilo problema za Borjana.
23′ Vukić je propustio veliku priliku da poveća vođstvo. Miljković je centrirao sa desne strane, ona je preletela sve igrače i došla do Vukića koji je odlično primio loptu kod peterca, šutirao, međutim sjajna intervencija golmana Rada.
27′ Odlična šansa za domaće. Izveli su korner lopta se nekako otkotrljala do Mitrovića koji je šutirao po zemlji sa pet metara ali odlično je reagovao Stojković.
 30′ Pola sata igre je prošlo. U dosadašnjem delu igre Partizan je uglavnom dominirao, postigao gol. Rad, je stvorio jednu dobru priliku koju nije iskoristio.
37′ GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Opet korner odličnon izveden, najbolje se snašao Pajević. Prethodno je šutirao Trajković je pokušao sa 25 metara Stojković je jedva intevenisao i loptu izbacio u korner.
40′ Još jači pritisak fudbalera Rada. Jovančić je pobegao Saviću i šutirao sa 16 metara ali na sreću navijača Partizana lopta je prošla pored gola.
42′GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Leković je savladao Stojkovića iz slobodnog udarca sa desne strane, skraćeni korner. Nije dobro procenio let lopte golman Partizana i ona je završila maloj mreži. U stilu Del Pjera.
45′ Još jedna šansa za Rad koji je igrao bolje u poslednjih petnaest minuta poluvremena. Jovančić je opet bio bolji od Savića ali Krstajić ga je udaljio od gola, morao je da šutira i promašio je. (kraj prvog dela)
DRUGO POLUVREME
48′ Odlična prilika za Rad, odmah na startu drugog poluvremena Jovančić je prešao Stojkovića i lopta se od jedne stative odbila u drugu i izašla van gola.
52′ Vukić je imao šansu da poravnja oklevao je i onda su ga izblokirali odbrambeni igrači Rada.
57′ Partizan uglavno napada, ne odgovara im ovaj rezultat, sve više pritiskaju ali to su jalovi napadi za sada.
58′ GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Iliev je postigao deseti gol u sezoni i poravnjao na 2:2.Odlična izmena Stanojevića.
62′ Domaći su se malo oslobodili pritiska, sada i oni organizuju po koji napad. Iliev najopasniji.
68′ Posle kornera, lopta se odbila do Lazevskog koji je snažno šutirao i poslao loptu pored gola.
72′ Branislav Jovanović je pokušao sa 25 metara ali je lopta otišla daleko iznad prečke golmana Partizana.
75′ Posle izvedenog kornera Ilieva šutirao je Krstajić ali su sa gol linije izbacili štoperi Rada. Odmah zatim još jedan korner, lopta se odbila do Lazevskog koji je opet pokušao iz daljine i zamalo pogodio.
80′ Još desetak minuta do kraja, crno-beli još više vrše pritisak. Odlično se brane Građevinari, vrebaju kontranapad.
83′ Opet opasnost iz kornera, ovog puta dodao je loptu do Ilića koji je prošao i ubacio loptu do Šćepovića a ovaj šutirao pored leve stative Borjana.
90′ Meč je produžen tri minuta. Petrović je šutirao sa 16 metara tik pored desne stative, to je možda i poslednja prilika za Partizan.
KRAJ! Bez potrebe je sudija produžio još dva minuta na ona tri, koja je pokazao pomoćnik. Ne baš najbolje izdanje sudijske trojke. Rad - Partizan 2:2.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JSL: Rad odoleo šampionu (video)

Izvor: B92, 20.Mar.2011

Fudbaleri Rada i Partizana odigrali su nerešeno 2:2 na Banjici u pretposlednjoj utakmici 19. kola Jelen Superlige...Partizan je poveo u derbiju kola golom Tomića u 16. minutu, ali su "građevinari" izjednačili golovima Pejovića i Lekovića iz prekida u 36. i 41. minutu. Bod Partizanu doneo je gol...

Nastavak na B92...

JSL: Partizan zaustavljen na Banjici VIDEO i FOTO

Izvor: S media, 20.Mar.2011

Fudbaleri Partizana nisu uspeli da nastave pobednički niz na Banjici, u meču protiv Rada u okviru 19. kola Jelen Super lige, odigravši protiv domaćina nerešeno 2:2. ..U prilično zanimljivom meču po teškom terenu, Partizan je više napadao, ali daleko od toga da Rad nije zaslužio bod...Pre prvog...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.