Šampion na kolenima: Dule psovao svoje igrače, četvrti poraz Partizana u nizu

Izvor: Blic, 19.Okt.2014, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampion na kolenima: Dule psovao svoje igrače, četvrti poraz Partizana u nizu

Košarkaši Partizana poraženi su četvrti put u niz, ovoga puta u Ljubljani u meču 4. kola ABA lige, u kome je Olimpija deklasirala crno-bele sa 87:58.

Mučili su se crno-beli sa namerom da sprovedu u delo sopstvene zamisli, ali mučio ih je i raspoloženi domaćin, koji je šutirao sa skoro 20 odsto više uspešnosti nego Partizan.

Čitavu prvu deonicu ekipa Duška Vujoševića je pokušavala da poentira ispod samog koša, odatle je uputila 14 od svojih 18 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šuteva, a preciznost joj ipak nije bila na nivou koju je želela. Nije se to mnogo promenilo ni u nastavku.

Do četvrtog minuta i rezultata 6:6 sve je bilo klasično "upoznavanje snaga", a onda je je svoju drugu trojku pogodio Nikolov i Ljubljančani su počeli da dodaju gas. Dalo i Milutinović su održavali korak do 13:13, posle čega je su Omić i saigrači brzim akcijama došli do "+6", što je u finišu prve deonice, okončane rezultatom 20:17, umanjio tim crno-belih, tada predvođen Bezbradicom.

Problemi po Vujoševićeve igrače nastavili su se u drugoj četvrtini, naročito u organizaciji napada.  Najpre je Hrovat počeo da kažnjava očajnu ofanzivnu igru rivala, prvo trojkom pa onda i pogotkom za 30:24, a kada je on počeo da greši, izgubivši dvaput loptu u nizu, za preciznost su počeli da se brinu Marinović trojkom, a onda isto tako i Rupnik, koji je Olimpiji doneo 38:30.

Da nije bilo Borisa Daloa, Partizan ne bi postigao ni poen u poslednja tri minuta prvog poluvremena, tokom kog je primio sedam - od čega je trojku ponovo pogodio Nikolov, a uz zvuk sirene, nagazivši liniju 6,75 i Salin, koji je postavio 45:33 pred odlazak na predah.

Murić sa devet i Gagić sa osam poena bili su najefikasniji u Partizanu, koji je pogodio jedan od sedam dalekometnih šuteva, dok je kod Olimpije, koja je ubacila osam trojki od 12 pokušaja, Nikolov sa devet poena predvodio potpuno uravnotežen tim, u kome je bilo čak deset strelaca za prvih 20 minuta.

Odmor nije prenuo crno-bele, koji su i po povratku iz svlačionica delovali prilično raštimovano. Delom zbog svoje mladosti, delom i zbog činjenice da je suparnik zaista pogađao više nego što je to, prosečno, u košarci slučaj, tek - Vujoševićeva ekipa je sve više gubila konce kako je vreme odmicalo. Murić je pokušavao prodorima, Gagić je sveden na tri poena u trećoj četvrtini, a za to vreme rival je igrao kao u transu. Mirza Begić je briljirao u odbrani, u kojoj je do 30. minuta već zabeležio čak šest blokada, Salin je nastavio da pogađa sa distance, a i svi njegovi saigrači uspeli su da se "upišu".

Pred poslednju četvrtinu, rezultat je glasio 62:45, što je nagovestilo i kako će se odvijati završnica susreta. U njoj se domaća publika naslađivala sjajnim potezima svojih ljubimaca, a najbolji od njih izveo je Mahkovic i to na nestvaran način.

On se u jednom trenutku bacio iza koša, ne bi li dohvatio loptu koja je izlazila sa terena, a onda ju je bacio iza leđa - i to tako da je ona otišla u vis, preletela tablu i prošla pravo kroz obruč.

Takvih bravura nije više bilo, niti se one često viđaju na košarkaškim parketima, ali jeste nekih drugih, takođe Olimpijinih, kako u vidu trojki, tako i u vidu zakucavanja. Mahkovic je predvodio pobednika sa 19 poena, po deset su ubacili Hrovat i Salin, sedam asistencija je imao Rupnik, a Begić je ostao na šest "banana".

Kod Partizana, koji je za dva poena šutirao tek sa 39% uspešnosti a sa 19% za tri (3/16 naspram Olimpijinih 13/24), istakli su se Murić sa 17, Gagić sa 14, te sa po osam Bezbradica i Milutinov, koji je u jednom trenutku zaustavio lošim potezom kontru sopstvenog tima, te ga je trener Vujošević ispsovao.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ABA: Novi debakl Partizana...

Izvor: Sportal.rs, 19.Okt.2014

Košarkaši Partizana pretrpeli su novi, težak poraz u regionalnom takmičenju, četvrti uzastopni na dva fronta. Posle Krke, Cedevite, Lijetuvosa, i Olimpija je maksimalno iskoristila aktuelni trenutak u crno-belom taboru i do nogu potukla srpskog prvaka u "Stožicama" - 87:58 (22:18, 23:15, 17:12,...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.