Izvor: MozzartSport.com, 18.Sep.2021, 15:09

Samo Rikardo brine Stanojevića: Nadam se da će igrati derbi, oko tima nemam nijednu dilemu

„Najvažnije da smo u svakom slučaju u igri za titulu“, kaže trener Partizana

Sve ono čega su se navijači Partizana pribojavali uoči večitog derbija – dogodilo se. Rikardo Gomeš, mašina za davanje golova, posle jakog udarca u zglob na Kipru još je neizvestan za nastup u nedelju u najvećoj utakmici srpskog fudbala.

A, sa Rikardom i bez njega, to je dijametralno različita priča. Partizan gotovo da i nema pravu B opciju u špicu, pogotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ne takvu koja je dala 13 golova na 14 utakmica ove sezone.

Zato će strepnja navijača, a bogami i trenera Aleksandra Stanojevića, trajati sve dok se ne krene put Humske 1 sutra popodne, na poprište 165. epizode najlepše srpske fudbalske serije.

Rikardo je u sedam uveče sinoć išao na snimanje magnetnom rezonancom. Pokazalo se da ima malo oštećenje, ali kažu da nije rizično da igra utakmicu. Pitanje je samo jačine bola, da li može da ga iznese. Poznajući njega, mislim da će igrati, tačnije, nadam se da će igrati, međutim, videćemo više posle večerašnjeg treninga“, rekao je Stanojević na konferenciji za novinare.

Navijači Partizana „gore“ pred večiti derbi više nego ikad poslednjih godina. Tim je odigrao besprekorno dosadašnji deo sezone, ima plus dva u odnosu na Zvezdu i pobeda bi ga pogurala ka vratima raja, ka opipljivoj prednosti u šampionskoj trci. Zato nema dileme da će se sa tribina stadiona u Humskoj čuti od starta poklič „Partizane, napadaj“.

Drago mi je što možemo da uđemo u derbi u situaciji gde ne može protivnik da se odlepi od nas, da smo konkurentni za titulu i to je za mene najvažnije. Da budemo u trci za šampionsku krunu. Inače, pet bodova prednosti ranije nije bilo garant titule, gubile su se i veće razlike. Imamo još dosta jakih utakmica, tako da i da pobedimo, sigurno je da nećemo več u osmom kolu osvojiti pehar“.

Prošle sezone Stanojević je pokvario svoj impresivni derbi skor iz prvog mandata, ali sada njegov tim izgleda bitno drugačije nego lani.

Prošle sezone negde nismo imali sreće, negde se zasluženo završilo na takav način. Ovde u Humskoj smo pred kraj primili gol. Nadamo se da će sada biti drugačije, igramo na našem stadionu, ovde je uvek posebna emocija. Imamo iza nas period od godinu dana, dosta toga smo uradili, imamo neke načine na koje igramo i pravimo igru... Lakše mi je sada nego što je tada bilo. Želim da naši navijači osete našu emociju na terenu i naravno da ćemo ići da pobedimo. Prošle sezone su se derbiji igrali bez nekog velikog značaja, a sada imamo šansu da budemo sa njima u borbi za titulu do kraja“.

Upravo to što su dosadašnji rezultati u sezoni maksimalni kada je Partizan u pitanju, Stanojević ističe kao okolnost koja će osloboditi od pritiska noge njegovih fudbalera.

Dobro smo se pokazali u Evropi i oni i mi i to možda daje neko rasterećenje, da možete da igrate derbi sa više rizika, da pokušate da igrate za navijače, da i oni uživaju“.

Šef struke crno-belih kaže da nema nijednu dilemu oko sastava. Odnosno, da je neće imati ako Rikardo bude spreman za meč.

Znam sastav koji će izaći, imam ideju kako ćemo igrati, možda samo malo promenimo neke pozicije. Da li će biti na terenu Zdjelar, Jojić ili Šćekić, da li će biti Menig, to ne mogu da otkrivam“.

Ali, ubeđen je Stanojević da se manje-više sve zna i kada je Zvezdim tim u pitanju, da ni tu neće biti iznenađenja.

Pratimo sve, svaka im čast na utakmici protiv Brage. Mi iz struke znamo šta znači pobediti tim iz vrha portugalskog prvenstva. Oni su malo promenili stil igre, često igraju romb, napadaju više u leđa nego ranije. Izuzetno su opasni u tranziciji. Da li će igrati Eraković ili Lazetić, to ne znam, ali ne verujem da će nastupiti sa trojicom u poslednjoj liniji, ostalo sve očekujemo“.

Dosta se koplja fudbalske javnosti lome oko lika i dela Bibarsa Natha. Izraelac igra fantastično i čovek je koji lomi utakmice u Superligi, ali je dosta slabiji u jačim mečevima, pogotovo u Evropi. A, derbi je još jedna utakmica u kojoj se igra na maksimalnom broju obrtaja.

Statistika pokazuje koliko je golova Natho dao, koliko namestio. On je deo ekipe koja je dala toliko golova i toliko primila. Možda bi neko voleo da imamo Zdjelara iza špica, koji će da trči nazad, uklizava... Svako ima svoj kvalitet, a ako imamo ovakve rezultate, onda to znači da je Natho dobar. Pogledajte kakav uticaj na igru ima, to je možda bitnije od drugih stvari“, podvukao je Aleksandar Stanojević.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.