Samo Partizan može u Evropu

Izvor: RTS, 24.Apr.2013, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo Partizan može u Evropu

Fudbalski savez Srbije saopštio je da je samo Partizan ispunio finansijske uslove UEFA za učešće u evropskim takmičenjima naredne sezone.

Prijave za licencu podnelo je 10 klubova Superlige Srbije, a Komisija za licenciranje FS je zaključila da nijedan klub nije ispunio sve neophodne kriterijume za dobijanje licence.

"Zaključeno je da su neki klubovi bili na pragu dobijanja licence, ali je i njima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << malo nedostajalo. Konstatovan je problem bezbednosnog aspekta vezanog za infrastrukturu stadiona, što je nedostatak koji je prisutan godinama i FS nije u stanju da ga samostalno reši bez pomoći državnih organa", navodi se u saopštenju.

Partizan ne ispunjava infrastrukturne kriterijume koji se odnose na bezbednost stadiona, dok Crvena zvezda, pored te stavke, ne ispunjava ni uslove u oblasti finansija i personalno-administrativne kriturijume.

Najveći problemi Vojvodine, Jagodine i OFK Beograda su finansije i infrastruktura. Spartak i Radnički iz Kragujevca ne ispunjavaju ni finansijske, sportske, personalno-administrativne, pravne i infrastrukturne kriterijume.

Klubovi imaju pravo da u roku od osam dana ulože žalbu na odluke Komisije i da u žalbenom postupku dokažu ispunjenje svih preostalih kriterijuma.

Sednica Komisije za žalbe u postupku licenciranja mora biti održana najkasnije do 25. maja kada će biti donešene konačne odluke vezane za izdavanje licenci.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

FS Srbije: Nijedan klub nema ispunjenje kriterijume

Izvor: Studio B, 24.Apr.2013

Nijedan superligaški klub nije ispunio sve kriterijume za dobijanje licence za nastupe u organizaciji Evropske fudbalske unije (UEFA), konstatovala je danas Komisija Fudbalskog saveza Srbije za licenciranje klubova. ..Prijave za licencu podnelo je 10 klubova iz Super lige, a ni jedan nije ispunio sve...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.